Localizare pe harta

Gala de premiere a studentilor si angajatorilor care au contribuit la implementarea proiectului “Practica – primul pas pentru cariera ta!”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia au organizat ieri, 15 mai 2013, in Aula Mica a Universitatii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, seminarul cu tema “Insertia tinerilor absolventi pe piata muncii – din perspectiva angajatorilor si a studentilor”, eveniment insotit si de Gala de premiere a studentilor si angajatorilor implicati in implementarea proiectului “Practica – primul pas pentru cariera ta!”,

Evenimentul a avut ca obiectiv promovarea rezultatelor implementarii proiectului “Practica – primul pas pentru cariera ta”, si prezentarea modului in care acesta a contribuit la imbunatatirea calitatii sta-giilor de practica ale studentilor in companiile din Regiunea Centru in perioada 2011-2013. Punctul culminant al evenimentului l-a constituit Gala de premiere a angajatorilor din regiunea Centru care s-au implicat in facilitarea efectuarii stagiilor de practica pentru studenti in propriile companii, dar si a studentilor care au obtinut rezultate deosebite in urma efectuarii stagiilor de practica.

Alaturi de cei 34 de studenti ai Universitatii 1 Decembrie 1918 care au fost premiati pentru rezultatele deosebite obtinute in urma stagiilor de practica, s-au aflat firmele care au gazduit stagiile de practica pe perioada proiectului dar si alte organizatii si institutii importante din judetul Alba: subprefectul judetului Alba, reprezentanti ai AJOFM Alba, ai OI POS DRU Regiunea Centru, CNDIPT OI POS DRU, ADR CENTRU, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

”Una din temele dezbatute in cadrul seminarului care a precedat Gala de premiere a fost insertia pe piata muncii a tinerilor absolventi de studii superioare. Atat studentii cat si angajatorii prezenti au apreciat beneficiile pe care le-a oferit proiectul in sensul unei mai bune integrari a tinerilor pe piata muncii. Pentru angajatorilor a fost importanta oportunitatea de a se implica in formarea tinerilor si a-i pregati pentru piata muncii, de a-si face cunoscuta activitatea si a se promova in calitate de viitori angajati. Pentru studenti a fost o sansa reala de a intra in contact cu mediul organizational al unei firme, de a beneficia de indrumare specializata pe perioada stagiului din partea tutorilor si de a pune in practica cunostintele teoretice dobandite in anii de studiu”, a declarat domnul Simion Cretu, director general al ADR Centru.

Proiectul “Practica – primul pas pentru cariera ta” a fost implementat, in perioada februarie 2010 – mai 2013 la nivelul regiunilor Bucuresti-Ilfov, Centru si Nord-Vest, sub coordonarea Agentiei pentru Dez-voltare Regionala Bucuresti-Ilfov. Parteneriatul proiectului a inclus Agentiile pentru Dezvoltare Regio-nala din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Nord Vest la care s-au adaugat Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si Universitatea Tehnica din Cluj Napoca. Prin activitatile realizate, cele 5 institutii partenere au facilitat realizarea stagiilor de practica a 600 studenti in firme din cele 3 regiuni participante si au realizat activitati de consiliere si orientare profesionala pentru tinerii aflati in situatia de tranzitie de la scoala la viata in scopul unei mai bune insertii pe piata muncii.

Proiectul ”Practica-primul pas pentru cariera ta” a beneficiat de o finantare de 2.825.811 lei, din Fon-dul Social European, prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeste in oameni!

Persoana de contact: Andreea Potinteu, responsabil pentru relatia cu angajatorii
Tel. 0358 401276, fax. 0258 818613, e-mail: office@adrcentru.ro, www.eucariera.ro


Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei