Localizare pe harta

Proiecte proprii finalizate

Realizarea de parteneriate la nivelul regiunii precum si cu institutii din alte regiuni din Romania sau Europa reprezinta o conditie importanta a dezvoltarii unei regiuni. ADR CENTRU are un rol important si participa in mod activ la facilitarea schimbului de bune practici, transfer de experinta si know-how in interiorul si in afara regiunii prin intermediul proiectelor pe care le-a realizat si pe care si le propune in viitor.

”Califica-te pentru viitorul tau!”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada mai 2014 – decembrie 2015 proiectul „Califica-te pentru viitorul tau!”, finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Detalii

DIFASS - „Dezvoltarea de asistenta financiara interregionala si instrumente de tip non-grant pentru IMM-uri”

Implementarea in Regiunea Centru a instrumentelor financiare destinate sectorului IMM reprezinta o activitate pentru care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru detine o experienta si expertiza dobandite in cei peste 10 ani de activitate. In perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014 ADR Centru a implement un proiect european prin intermediul caruia s-a urmarit sprijinirea sectorului IMM din Regiunea Centru. Proiectul DIFASS - „Dezvoltarea de asistenta financiara interregionala si instrumente de tip non-grant pentru IMM-uri” a fost finantat de Comisia Europeana prin intermediul programului INTERREG IVC, fiind implementat de un consortiu format din 26 de parteneri, provenind din 16 tari din Europa.
Detalii

GRISI PLUS – Geomatica si Solutii Informatice pentru Zonele Rurale”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada ianuarie 2012 – decembrie 2014 proiectul “GRISI PLUS – Geomatica si Solutii Informatice pentru Zonele Rurale”, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului INTERREG IV C. Detalii

I4Food „Cooperare interregionala pentru industrii alimentare regionale competitive si durabile”

Industria alimentara ocupa un loc important in economia Regiunii Centru. La sfarsitul anul 2010 numarul salariatilor din industria alimentara reprezenta aproape 12% din totalul salariatilor din industrie, iar cifra de afaceri a firmelor din industria alimentara avea o pondere de 17,7% in totalul cifrei de afaceri a firmelor din industrie. In Regiunea Centru exista firme mari in industria alimentara care au ocupat deja o pozitie solida atat pe piata interna, cat si pe piata externa. Exista de asemenea, un potential deosebit, inca putin exploatat, pe care il avem in zona produselor traditionale si a micilor producatori, acesta putand fi valorificat prin aplicarea unor politici adecvate de sprijinire a acestora.   Detalii

ID:WOOD – ”Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada septembrie 2012 – decembrie 2014 proiectul ID:WOOD – ”Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector”, finantat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei, Axa Prioritara – Facilitarea si inovarea in domeniul antreprenorial, Domeniul de interventie – Dezvoltarea unui mediu propice inovarii antreprenoriale. Detalii

PROMOBIO - “Promovarea Initiativelor Regionale in Domeniul Bioenergiei”

Proiectul “PROMOBIO - Promotion to Regional Bioenergy Initiatives”, a fost finantat de Comisia Europeana, prin programul Inteligent Energy Europe, fost implementat în perioada iunie 2011 – mai 2014. Proiecul şi a fost initiat de catre Institutul pentru Cercetari Forestiere – Metla din Finlanda, in parteneriat cu Centrul de Cercetari Tehnice VIT - Finlanda, Bioenergia 2020 – BE2020 – Austria, Agentia Nationala pentru Conservarea Energiei – Polonia, Universitatea de Agricultura Nitra – Slovacia si doi parteneri romani: Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE) si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Detalii

„Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru”

In perioada septembrie 2009 - august 2011 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, impreuna cu parteneri transnationali GIP-FIPAG Groupement d’intérêt public Formation et insertion professionnelles de l’académie de Grenoble - Franta si Berufsförderungswerk des Bauindustrieverbandes Berlin-Brandenburg – Germania, au implementat proiectul „Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru” cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

„Practica – primul pas pentru cariera ta”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada februarie 2011 – mai 2013, la nivelul Regiunii Centru, proiectul „Practica – primul pas pentru cariera ta”, finantat in cadrul Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”. Prin intermediul acestui proiect, peste 600 studenti au beneficiat de sprijin în efectuarea stagiilor de practica și de servicii de consiliere si orientare profesionala in scopul unei mai bune insertii pe piata muncii.

DART - „Declin Imbatranire si Transformari Regionale”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada ianuarie 2010 – decembrie 2012, la nivelul Regiunii Centru, proiectul DART - „Declin Imbatranire si Transformari Regionale” coordonat in calitate de partener lider de Banca de Investitii a Landului Brandenburg.

Detalii

ENESCOM - „Reteaua Europeana a Centrelor de Informare in Scopul Promovarii Sustenabilitatii Energetice si a Reducerii Emisiilor de CO2 in randul Comunitatilor Locale"

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a implementat in perioada iunie 2010 – noiembrie 2012, la nivelul Regiunii Centru, proiectul ENESCOM „Reteaua Europeana a Centrelor de Informare in Scopul Promovarii Sustenabilitatii Energetice si a Reducerii Emisiilor de CO2 in randul Comunitatilor Locale” coordonat in calitate de partener lider de Comunitatea Montana Unione Valle del Samoggia (Italia).
Detalii

RO-SMEP – „Panels – a two way communication RO-UE”

In perioada martie 2010 - martie 2012 Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a participat la implementarea proiectului “Panels – a two way communication RO-UE” (RO-SMEP) finantat de Comisia Europeana in cadrul Programului Cadru pentru Competitivitate si Inovare – CIP 2007-2013, componenta Actiuni specifice „SME Panels”. Accesul in cadrul acestui apel a fost limitat la organizatiile membre ale retelei Enterprise Europe Network din Europa, Comisia Europeana mizand pe colaborarea acestora in facilitarea accesului la firmele cu care acestea au legat deja stranse relatii de colaborare.
Detalii

“Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru”

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a finalizat cu succes proiectul “Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru”, cod SMIS 15612. Proiectul a fost co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 si implementat la nivelul Regiunii Centru in perioada 2011 - 2012. Conferinta de incheiere a proiectului a fost organizata la Alba Iulia, in data de 12 iulie 2012.
Detalii

Proiectul de Twinning Light derulat in 2005-2006

Proiectul de Twinning Light, cel de-al treilea proiect de constructie institutionala realizat in parteneriatul deja consacrat dintre Regiunea Brandenburg si Regiunea CENTRU a avut ca obiectiv intarirea capacitatii institutionale si administrative a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in pregatirea pentru managementul si implementarea Fondurilor Structurale destinate Programului Operational Regional, in conformitate cu Regulmentul CE si prevederile capitolului 21. Detalii

Proiectele de Twinning derulate in 2002-2003 si 2004-2006

Primul proiect de twinning al Regiunii CENTRU a fost implementat in perioada 2002-2003, avand ca partener Landul Brandenburg. Colaborarea cu institutiile din Brandenburg a fost continuata printr-un alt poiect de twinning derulat in anii 2004-2006. Detalii

Proiectul IDEQUA

ADR CENTRU a fost partener alaturi de alte 15 institutii si organizatii din Germania, Ungaria, Bulgaria, Cehia, Grecia, Romania in proiectul IDEQUA a carui scop a fost realizarea unei axe a identitatii si calitatii in turism. Proiectul a debutat in ianuarie 2005 si s-a incheiat in luna aprilie 2007. Detalii

Proiectul RenERg EuReg

Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU a derulat in perioada ianuarie 2008 – decembrie 2010, proiectul RenERg EuReg - „Resurse regenerabile de energie – o solutie pentru dezvoltarea durabila a doua regiuni Europene”, finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7, componenta Regiuni ale Cunoasterii. Proiectul a aparut ca o necesitate la lipsa unei politici regionale vizibile care sa promoveze utilizarea energiilor regenerabile coroborata cu lipsa de informatii existenta in acest domeniu atat pentru publicul larg cat mai ales pentru mediul de afaceri.
Detalii

Proiectul BISNet Transylvania 2008-2010

Enterprise Europe Network este cea mai mare reţea de sprijin pentru afaceri şi inovare din Europa, înfiinţată de Comisia Europeană în anul 2008 şi gestionată de Directoratul General pentru Întreprinderi prin Agenţia Executivă pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.
Detalii