Localizare pe harta

Activitate Birou Bruxelles

In cadrul acestei sectiuni va punem la dispozitie informatii elaborate de Biroul de Reprezentare al Regiunii Centru la Bruxelles. Aceste informatii ofera o imagine detaliata a activitatilor, permanente sau periodice, desfasurate de catre reprezentantii ADR Centru la Bruxelles dar si directiile de continuare a acestor activitati.

Pentru vizualizare sau download accesati documentele listate in continuare:

Informare privind participarea ADR Centru la evenimentul „Region for Economic Change”, Bruxelles

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a participat in perioada 20 – 21 Mai 2010, prin intermediul Biroului de Reprezentare a Regiunii Centru la Bruxelles, la evenimentul „Regions for Economic Change”, unul dintre cele mai importante evenimente anuale, organizate de Comisia Europeană în contextul Politicii Regionale a Uniunii Europene. Aflat la cea de a treia ediție, evenimentul “Regions for Economic Change”, a reunit, ca în fiecare an, în jurul tematicilor abordate, un număr impresionant de actori europeni a căror sferă de activitate și interes vizează dezvoltarea regională, în contextul larg al apartenenței la “Europa Regiunilor”
Detalii

Informare privind evenimentul „Info Day on New Calls and Partner Café in Brussels”

Principalul subiect din agenda evenimentului a fost reprezentat de recenta lansare, in 3 mai 2010, a noului apel pentru depunere de proiecte din cadrul programului ESPON. In contextul acestui program, Comisia Europeana a organizat in data de 18 Mai 2010, la Bruxelles, evenimentul internațional de informare „Info Day on New Calls and Partner Café in Brussels”.
Detalii

Informare privind intalnirea de discutii purtata intre reprezentantii Biroului de Reprezentare al Regiunii Centru la Bruxelles, Biroului de Reprezentare la Bruxelles al UNCJR si ai Clusterului Logistics in Wallonia

In data de 6 iulie 2009, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, prin intermediul Biroului de Reprezentare al Regiunii Centru la Bruxelles, a participat alaturi de Biroul de Reprezentare la Bruxelles al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania, la o intalnire de discutii cu reprezentantii clusterului belgian din domeniul transportului si logisticii „Logistics in Wallonia”.
Detalii

Importanta unui birou regional langa centrul de decizie la nivel European

Unul dintre invitatii de marca la seminarul regional „Programul Operational Regional, Programele de cooperare teritoriala ale Uniunii Europene si rolul Biroului de Reprezentare al Regiunii Centru la Bruxelles in facilitarea accesarii acestora” a fost dr. Marcus Wenig, Director al Reprezentantei Landului Brandenburg pe langa Uniunea Europeana la Bruxelles. Detalii

ADR Centru se implica in dialogul european pentru prevenirea si stoparea schimbarilor climatice

Schimbarile climatice reprezinta o amenintare globala majora, ridicand tot mai multe intrebari, semnale de alarma si motive de ingrijorare la nivelul factorilor de decizie ai Uniunii Europene.
Detalii

Organizarea vizitei in Regiunea Centru a grupului de investitori in domeniul gestionarii deseurilor din Regiunea Veneto, Italia

Valorificand practic relatiile de buna colaborare dezvoltate intre reprezentantii la Bruxelles ai regiunilor Centru si Veneto, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat si gazduit, in data de 27 martie 2008, la Alba Iulia, o intalnire ... Detalii

Activitati de promovare si lobby

Activitatile de promovare si lobby reprezinta una dintre atributiile funadmentale ale oricarui birou de reprezentare prezent la Bruxelles. Prin acest tip de actiuni se urmareste obtinerea unei pozitii de vizibilitate in raport cu institutiile Uniunii Europene, recunoasterea statutului reprezentativ al respectivului birou si exercitarea anumitor influente in ceea ce priveste procesul de luare a deciziilor la nivel european.
Detalii

Intalniri informale la nivel regional pentru imbunatatirea reprezentativitatii europene a Regiunii Centru

ADR Centru a organizat joi si vineri doua intalniri de lucru destinate imbunatatirii activitatii Biroului de reprezentare al Regiunii Centru la Bruxelles si pentru a identifica posibilitatile optime de realizare a unor parteneriate interregionale, care ar putea atrage fonduri pentru dezvoltare in judetele Regiunii Centru.
Detalii