Localizare pe harta

Se cauta Capitala Europeana a Voluntariatului

27 feb. 2013

Centrul European de Voluntariat (European Volunteer Centre CEV) lanseaza Capitala Europeana a Voluntariatului (European Volunteering Capital), o competitie care isi propune sa promoveze si sa dezvolte voluntariatul la nivel local prin recunoasterea localitatilor care sprijina si consolideaza parteneriatul cu organizatiile de voluntariat, dar si voluntarii ce implica organizatiile lor in comunitate si implementeaza recomandarile din Carta alba a voluntariatului in Europa (Policy Agenda on Volunteering in Europe P.A.V.E). Detalii

Bucurie Regio pentru Casa Bucuriei din Tirgu Mures

20 feb. 2013

Prin fondurile nerambursabile Regio derulate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru, un nou contract de finantare nerambursabila sustine modernizarea unei case de copii din Tirgu Mures. Proiectul de „Modernizare si mansardare cladire casa de copii” depus de Fundatia Kiwi cu o valoare totala de 687 mii lei, urmareste cresterea gradului de confort si siguranta al copiilor din casa de copii, dar si diversificarea serviciilor si a spatiilor existente. Contractul de finantare a fost semnat de catre Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de catre reprezentantul Fundatiei Kiwi, doamna Luminita Micliuc si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Important pentru potentialii solicitanti in cadrul DMI 1.2 - Nota AM POR nr. 2

19 feb. 2013

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a publicat in data de 19.02.2013 Nota AMPOR nr. 2 către solicitanți privind clarificarea modului de exprimare a acordului proprietarilor în vederea depunerii de cereri de finanţare pentru domeniul major de intervenţie 1.2 „Sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe”, din cadrul axei prioritare 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere” a POR 2007-2013.

Al treilea centru social din Sfantu Gheorghe intra in renovare cu fonduri Regio

16 feb. 2013

Dezvoltarea serviciilor sociale de cresa cu program de lucru zilnic din Sfantu Gheorghe este obiectul contractului de finantare ce aloca fonduri nerambursabile de peste 1,5 milioane lei pentru extinderea si modernizarea cresei din oras. Contractul de finantare a fost semnat azi, 15 februarie 2013 de catre Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, de catre domnul Tanko Vilmos, director executiv in cadrul Directiei de Asistenta Comunitara Sfantu Gheorghe si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Chestionar - Nevoi de instruire ale beneficiarilor de instrumente structurale

15 feb. 2013

Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor structurale (ACIS) intentioneaza lansarea unui program complex de instruire a beneficiarilor/ potentialilor beneficiari de finantare in cadrul programelor operationale (autoritati publice locale, ONG-uri, mediul academic, mediul privat etc.) Detalii

ADR Centru a finalizat prima versiune de lucru a strategiei de dezvoltare a regiunii Centru pentru urmatorii ani

12 feb. 2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a finalizat recent prima versiune de lucru a Strategiei de Dezvoltare a Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020. Strategia de dezvoltare regionala este parte a Planului de Dezvoltare a Regiunii Centru, principalul document de planificare si programare la nivel regional elaborat de ADR Centru, in parteneriat cu grupurile de lucru judetene si avizat de membrii Comitetului Regional de Planificare. Forma finala a documentului urmeaza a fi aprobata de catre Consiliul de Dezvoltare Regionala Centru pana la sfarsitul anului 2013. Strategia de Dezvoltare isi propune fixarea unui cadru de dezvoltare a regiunii, stabilind liniile directoare pentru urmatorii 7 ani.

Instructiune privind suspendarea depunerii de cereri de finantare in cadrul domeniului major de interventie 4.2 – „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” din Regiunea Centru

11 feb. 2013

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional anunta suspendarea depunerii cererilor de finantare pentru domeniul major de interventie 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati” incepand cu data de 08 februarie 2013, pentru regiunea de dezvoltare Centru.

ADR Centru a prezentat sprijinul direct si proactiv acordat beneficiarilor de fonduri Regio

08 feb. 2013

In perioada 4-8 februarie 2013, la Alba Iulia s-a aflat o echipa de specialisti desemnati de Banca Mondiala pentru a realiza o evaluare a colaborarii interinstitutionale in cadrul Programului Operational Regional, respectiv pentru buna implementare a proiectelor destinate dezvoltarii Regiunii Centru. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar care gestioneaza fondurile Regio in Regiunea Centru a selectat, la solicitarea expertilor BM, o lista de 14 beneficiari de fonduri nerambursabile, atat din cadrul administratiei publice locale, cat si dintre reprezentantii mediului de afaceri, pentru ca analiza expertilor externi sa cuprinda cele mai importante puncte de vedere asupra mecanismelor de sprijin pentru potentialii si actualii beneficiari de fonduri.

Catalogul Surselor de Finantare - Februarie 2013

07 feb. 2013

ADR Centru editeaza un buletin informativ lunar continand programele de finantare nerambursabila active finantate de Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei.

Cereri de proiecte pentru Premii in Sectorul Public European

05 feb. 2013

European Institute of Public Administration – EIPA (Institutul European de Administratie Publica) lanseaza cererea de proiecte pentru European Public Sector Award – EPSA 2013 (Premiul pentru Sectorul Public European in 2013). Detalii