Localizare pe harta


ADR Centru: Comunicate de Presa

Se lanseaza apelul de proiecte pentru microîntreprinderi

25 mai. 2016

Maine, 26 mai, de la ora 15.00, viceprim-ministrul Vasile Dîncu, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice, va susține o conferință de presă pentru lansarea apelului de proiecte Regio (POR) 2.1.A – microîntreprinderi (Prioritatea de investiție 2.1.A din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2: Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii Prioritatea de investiție 2.1 ”Promovarea spiritului antreprenorial). Conferința va avea loc la sediul MDRAP - Sala de Consiliu, Parter (Str. Apolodor, nr.17, latura Nord, sector 5, București). 

Sursa: www.mdrap.ro Detalii

Seminarii privind accesarea fondurilor pentru reabilitarea statiunilor turistice din Regiunea Centru

28 apr. 2016

Lansarea prioritatii de investitii 7.1 a Programului Operational Regional 2014-2020, la nivelul Regiunii Centru a avut loc la Sovata, in 26.04.2016. Seminarul de informare organizat de catre ADR Centru, in vederea prezentarii fondurilor pentru dezvoltarea celor 22 de statiuni balneare si turistice care pot depune proiecte la nivelul Regiunii Centru, a reunit participanti din aproape toate judetele regiunii.  

Lansări oficiale la nivelul Regiunii Centru ale priorităților de finanțare POR 2014-2020

13 apr. 2016

Ieri, la Alba Iulia, a avut loc lansarea de apeluri de proiecte din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. Cum se pot accesa fondurile pentru eficiența energetică a clădirilor rezidențiale, disponibile prin prioritatea de investiții 3.1 și ce tipuri de proiecte se pot depune pentru investiții de revitalizare a zonelor urbane pe prioritatea de investiții 5.2 din cadrul POR 2014-2020, au fost principalele teme de discuții din cadrul seminarului organizat de către ADR Centru.

Se înființează ”One Stop Shop” - punct de informare în fiecare județ al Regiunii Centru

13 apr. 2016

Asociaţia Agenţiilor pentru Dezvoltare Regională din România - ROREG a semnat, ieri, protocolul de colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene dedicat înfiinţării unui punct unic de informare şi consiliere, în fiecare judeţ, cu privire la accesarea fondurilor naţionale şi europene. ADR Centru, prin punctele de informare ce se vor înființa la nivelul fiecărui județ din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, va sta la dispoziția celor interesați de accesarea fondurilor, cu răspunsuri punctuale despre fondurile disponibile și ideile de proiecte ce se pot finanța. Detalii

Sesiuni de informare privind lansarea apelurilor de proiecte pentru 3 priorități de investiții din cadrul POR 2014-2020

06 apr. 2016

În contextul lansării apelurilor de proiecte din cadrul Axelor Prioritare 3, 5 și 7 din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a planificat organizarea unor sesiuni de informare, coroborate cu lansarea regională a acestor apeluri de proiecte, în conformitate cu prevederile Planurilor de Comunicare pentru POR 2014-2020.

Fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea stațiunilor balneare și turistice din Regiunea Centru

05 apr. 2016

ADR Centru anunță lansarea unui nou apel de proiecte în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020. În cadrul priorității de investiții 7.1 se pot solicita fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii din stațiunile turistice și balneare, pentru amenajarea obiectivelor turistice naturale, pentru construirea unor facilități de agrement, de tipul zone speciale pentru sport, locuri de joacă pentru copii, amfiteatre in aer liber sau altele, dar și pentru activități de marketing sau promovare, în vederea atragerii turiștilor. Un număr de 22 de localități sunt eligibile la nivelul Regiunii Centru pentru a depune cerere de finanțare pe acest apel de proiecte.

Sesiuni de informare privind lansarea apelului de proiecte vizând infrastructura rutieră de importanță regională

01 apr. 2016

În contextul lansării în data de 15 martie 2016 a apelului de proiecte din cadrul Axei 6. Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 a POR 2014-2020, ADR Centru organizează în zilele de 5 și 7 aprilie 2016 la Alba Iulia și Brașov o serie de sesiuni de informare adresate reprezentanților consiliilor județene din Regiunea Centru privind lansarea Priorității de investiții menționate.
Detalii

UPDATE: Seminar ”Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor si dezvoltarea afacerilor cu ajutorul solutiilor moderne din domeniu TIC

31 mar. 2016

Peste 40 de reprezentanti ai mediului privat au participat la seminarul organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, alături de Clusterul IT PLUS, în data de 31 martie 2016, la Miercurea Ciuc. Seminarul de informare „Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor și dezvoltarea afacerilor cu ajutorul soluțiilor moderne din domeniu TIC”. A fost găzduit în Sala de conferințe Salvia a Hotelului Fenyo, Str. Nicolae Bălcescu Nr. 11, Miercurea Ciuc, începând cu ora 9.30 AM. Detalii

Fonduri nerambursabile disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru crearea de spații verzi și zone de agrement în orașe

29 mar. 2016

ADR Centru anunță lansarea priorității de investiții 5.2, prin care Regiunea Centru dispune de un buget de 12,43 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru proiecte ce vizează revitalizarea orașelor. Pe această prioritate vor putea depune proiecte doar primăriile de orașe sau municipii, cu excepția celor șase reședințe de județ din Regiunea Centru. Pentru municipiile reședință de județ fondurile nerambursabile pentru dezvoltare urbană se vor aloca prin Axa 4 a POR 2014-2020.
 

Peste 30 milioane euro fonduri nerambursabile pentru proiecte de restaurare a patrimoniului cultural din Regiunea Centru

28 mar. 2016

Începând cu data de 25 mai 2016, ora 16.00, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, se pot depune proiecte pentru a solicita fonduri nerambursabile pentru restaurarea și conservarea obiectivelor de patrimoniu istoric național și local de la nivelul Regiunii Centru. Apelul de proiecte pe această prioritate este de tip competitiv și va fi deschis depunerii timp de 6 luni, valoarea unei cereri de finanțare putând fi de maxim 5 milioane de euro, excepție fiind obiectivele de patrimoniu înscrise pe lista UNESCO, unde valoarea maximă a proiectului poate fi de maxim 10 milioane euro.

Ce drumuri se vor reabilita la nivelul Regiunii Centru din fondurile POR 2014-2020

17 mar. 2016

 Aproape 500 de km de drumuri județene se vor reabilita în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu în următorii ani din fondurile alocate Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Fondurile necesare sunt alocate prin axa 6, prioritatea 6.1, Regiunea Centru având la dispoziție un buget de 109,84 milioane euro pentru finanțarea proiectelor. Lansarea apelului de proiecte cu publicarea ghidului, a formularului de cerere și a celorlalte documente utile pentru proiectele destinate reabilitării infrastructurii rutiere, a avut loc marți, 15.03.2016 la București.

Fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor de locuințe din Regiunea Centru

16 mar. 2016

Peste 50 de milioane euro fonduri nerambursabile sunt disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru finanțarea proiectelor ce urmăresc creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (blocuri), îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari. Apelul de proiecte pe prioritatea 3.1 din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, destinat creșterii eficienței energetice în clădirile rezidențiale, a fost lansat ieri la București, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

Manualul de Identitate Vizuală Regio 2014-2020, ediția I

16 mar. 2016

A fost publicata prima editie a Manualului de Identitate Vizuala pentru Programul Operational Regional 2014-2020. Beneficiarii proiectelor prin POR au obligatia de a realiza toate materialele de informare si publicitate prevazute in Cererea de finantare si in Contractul de finantare. Manualul a fost elaborat cu scopul de a sprijini beneficiarii de finantare prin POR in îndeplinirea masurilor de informare si publicitate de care sunt responsabili. Toate materialele de informare si publicitate se vor realiza respectand indicatiile tehnice din acest manual. 

S-a publicat ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor

16 mar. 2016

Ministerul Fondurilor Europene a publicat Ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020.

Prima parte a ghidului abordează tematica egalității de șanse și de tratament și a doua parte se referă la tematica dezvoltării durabile. Ghidul cuprinde recomandări cu privire la integrarea acestor teme în proiecte propuse pentru finanțare/ finanțate din fondurile Europene Structurale şi de Investiţii și exemple de bună practică.

 

S-au lansat primele două apeluri de proiecte în cadrul POR 2014-2020

15 mar. 2016

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat în data de 15 martie 2016 versiunile finale ale Ghidurilor specifice pentru Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, și Prioritatea de Investiții 6.1 “Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”. Depunerea de proiecte în cadrul celor două Priorități de Investiții va fi posibilă începând cu data de 16 mai 2016.

Administrația locală a început dezbaterile pentru implementarea măsurilor din Planul de Mobilitate Urbana al municipiului Brasov

14 mar. 2016

• Discuțiile au rolul de a pregăti noile proiecte de dezvoltare finanțate din fonduri europene

Reprezentanții Departamentului de Dezvoltare Urbană din cadrul ADR Centru, alături de reprezentanții Consiliului Județean Brasov au participat la o ședința comuna privind implementarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila pentru Zona Metropolitana Brasov. La întâlnire au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabila a Transportului Public Brasov (structura asociativa din care fac parte primăriile din Zona Metropolitana si care gestionează transportul public de calatori in localitățile membre), reprezentanți ai RAT Brasov si ai Politiei Brasov.


Filme documentar-artistice pentru prezentare ”IMPACT REGIO” in Regiunea Centru!

14 mar. 2016

ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea POR 2007-2013 in Regiunea Centru, a realizat un set de cinci filme de scurt metraj, documentar-artistice, in centrul cărora se gaseste o familie din Regiune, care observa si beneficiaza direct, in diferite situatii de viata, de rezultatele proiectelor finantate din fonduri europene, prin Programul REGIO.

Premiul Peisajului - competiție pentru autorități publice și ONG-uri

14 mar. 2016

Concursul „Premiul peisajului”, este o inițiativă a Consiliului Europei destinată conștientizării societății civile asupra valorii peisajelor naturale și culturale. „Premiul peisajului” este oferit de Consiliul Europei și are ca scop sensibilizarea societății civile față de valoarea peisajelor, a rolului lor și a modificărilor aduse acestora. Detalii

MySMIS 2014, lansat spre testare! Incercati functionalitatea aplicatiei de depunere a proeictelor 2014-2020.

08 mar. 2016

Ministerul Fondurilor a lansat spre testare noul sistem MySMIS, prin care potentialii beneficiari din Romania vor putea solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020. Aplicatia este unica si va arata la fel pentru toate programele operationale.

Premiile RegioStars 2016

08 mar. 2016

Se cauta proiecte de bune practici in dezvoltare regionala. Formularele de inscriere pot fi trimise pana la data de 15 Aprilie 2016.

Reprezentanții Regiunii Centru au insistat pe pregătirea de proiecte finanțate din fonduri europene pentru o noua etapă a dezvoltării

06 mar. 2016

Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru s-a desfășurat ieri, 3 martie 2016, în Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, chiar în același timp în care la București avea loc Conferința de evaluare a impactului Programului Operațional Regional - Regio 2007-2013. Reprezentanții APL și ai ONG din Regiunea Centru au analizat rezultatele concrete atinse la nivel regional prin absorbția fondurilor nerambursabile și au discutat despre calendarul de lansare a apelurilor de noi proiecte finanțabile din fonduri europene.

Obtinerea certificatului digital calificat pentru aplicatia IT MySMIS 2014

04 mar. 2016

MFE precizeaza ca numai reprezentantul legal (sau imputernicit) al unei persoane juridice care doreste sa depuna o cerere de finantare are nevoie de certificat digital calificat.

Oportunitate pentru tinerii romani de a face un stagiu de formare profesionala in Germania

02 mar. 2016

ADR Centru sustine activitatea reprezentantei Landului Brandenburg in Regiunea Centru, SC Mancom Centru SRL, care, alaturi de Societatea de Formare Profesionala Pritzwalk, din landul german, recruteaza 11 tineri cu varsta intre 18 si 27 de ani, pentru un stagiu de formare profesionala in Germania, pe o perioada de 3 ani, in cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobipro. Detalii

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat varianta de lucru a Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM).

24 feb. 2016

In 23 februarie 2016, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a publicat varianta de lucru a Programului Operational Initiativa pentru IMM-uri (POIMM).

Consultare publica Ghid 2.1 pentru microîntreprinderi – termen: 1 martie 2016

24 feb. 2016

AM POR a lansat în vederea unei noi consultări publice “Ghidul Solicitantului. Condiții specifice de accesare a fondurilor in cadrul prioritatii de investitie 2.1 – microîntreprinderi”, cu termen de transmitere a eventualelor observații/comentarii până la data de 01 martie 2016, orele 16.00, la adresa de email: info@mdrap.ro.


Orașe cu și pentru oameni. Dezvoltarea urbană prin POR 2014-2020

23 feb. 2016

Diminuarea traficului auto, mărirea spațiilor verzi, mai multe trotuare și piste de biciclete mai mari pentru plăcerea de a te plimba sau a petrece timpul în zonele atrăgătoare oferite de oraș, nu doar în week-end, ci și în cursul săptămânii, reprezintă viitorul orașelor din Regiunea Centru. Acesta este scopul obiectivelor europene urmărite de ADR Centru, dar și o condiție pentru accesarea fondurilor POR 2014-2020 în vederea dezvoltării integrate și a creșterii mobilității urbane.

Anunț privind selecția de parteneri eligibili în vederea depunerii de proiecte finanțate prin POR 2014 – 2020

17 feb. 2016

In conformitate cu prevederile Ordonantei de urgenta nr. 40 din 23 septembrie 2015privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 si ale Legii 52 din 21 ianuarie 2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, selecteaza parteneri eligibili in vederea depunerii de proiecte in parteneriat.

Masuri adoptate de Guvern pentru solutionarea unor probleme aparute in practica achizitiilor publice

17 feb. 2016

Guvernul a modificat normele de aplicare a prevederilor privind atribuirea contractelor de achizitie publica, pe de o parte pentru solutionarea unor probleme ridicate, in mod constant, in practica achizitiilor publice, iar, pe de alta parte, pentru eliminarea barierelor artificiale aparute in activitatea curenta a autoritatilor contractante. In acest sens, Executivul a adoptat in sedinta de Guvern de ieri, 10 februarie 2016, o Hotarare care modifica si completeaza HG 925/2006 pentru aprobarea normelor de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractelor de achizitie publica din OUG 34/2006.  Detalii

Cum va functiona noul sistem online MySMIS prin care se solicita fonduri europene?

04 feb. 2016

Reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene (MFE) si grupul de initiativa StartupCafe.ro au prezentat un tutorial video care descrie functionarea noului sistem MySMIS, prin care potentialii beneficiari din Romania vor putea sa solicite fonduri europene nerambursabile pentru perioada de programare 2014-2020.

 

Guvernul a aprobat normele metodologice pentru gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020

04 feb. 2016

In sedinta de ieri, Guvernul Romaniei a aprobat Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de Urgenta nr. 40/2015 privind gestionarea financiara a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020. Aceste norme vizeaza implementarea urmatoarelor programe operationale: Programul Operational Regional (POR 2014-2020), Programul Operational Asistenta Tehnica (POAT), Programul Operational Competitivitate (POC), Programul Operational Capital Uman (POCU), Programul Operational Capacitate Administrativa (POCA), Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) si Programul Operational pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).  

Beneficiarii mai au la dispozitie o luna pentru depunerea cererilor de rambursare in programul Regio 2007-2013

22 ian. 2016

Avand peste 337 de milioane euro decontati beneficiarilor de fonduri POR 2007-2013, investiti pentru dezvoltarea infrastructurii si a economiei Regiunii Centru, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a incheiat activitatile din programul REGIO pentru anul 2015 cu un grad de absorbtie de aproape 71%. Ultima zi a anului trecut a reprezentat termenul limita pentru efectuarea cheltuielilor eligibile in proiecte. Pana la finele lunii februarie 2016, toti beneficiarii care mai au proiecte in derulare si au mai facut plati in cadrul proiectelor pana in 31 decembrie 2015, trebuie sa depuna la ADR Centru cererile de rambursare pentru a primi, dupa verificare, sumele nerambursabile solicitate, conform Instructiunilor de lucru emise de AMPOR.

Fondurile europene de pana la 200.000 de euro pentru afacerile mici

20 ian. 2016

Fondurile europene de pana la 200.000 de euro pentru afacerile mici, fara sa fie nevoie de cofinantare proprie din partea antreprenorilor, se estimeaza a se lansa in februarie 2016. In aceste proiecte, cheltuiala microintreprinderii cu TVA va fi eligibila, daca va fi nedeductibila.

Normele metodologice de aplicare a Legii privind achizitiile publice - in consultare publica

19 ian. 2016

Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a publicat spre consultare publica o varianta de lucru a proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizitiile publice (clasice).
Detalii

Prioritatile Guvernului pentru anul 2016: Lansam apeluri de proiecte pentru 60% din bugetele POR si POCA, iar MySMIS va fi functional abia din aprilie

19 ian. 2016

La finalul saptamanii trecute, Guvernul a publicat Prioritatile strategice si planurile de actiuni sectoriale ale ministerelor pe anul 2016. Dupa ce primii doi ani ai perioadei financiare 2014 – 2020 au fost rezervati aprobarii Acordului de parteneriat si a Programelor Operationale, alaturi de cateva lansari de apeluri de proiecte in a doua parte a anului 2015, anul 2016 se doreste a fi unul bogat in lansari, cel putin la nivelul MDRAP.

Informarea cetatenilor din Regiunea Centru despre sustinerea economica, sociala si legislativa a UE

14 ian. 2016

Ca urmare a primirii acordului de finantare asupra actiunilor propuse de catre Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru si in anul 2016 vor fi organizate la nivelul Regiunii Centru o serie de activitati si evenimente pentru cetateni, concursuri si ateliere practice de scris proiecte pentru finantare. Aceste activitati sunt realizate din bugetul acordat de catre Comisia Europeana prin Reprezentanta Comisiei Europene din Romania cu contributia financiara a structurii gazda a Centrului, respectiv Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Activitatile propuse pentru anul 2016 sunt destinate tinerilor, mass-media, dar mai ales informarii celor peste 2 milioane de cetateni din cele 6 judete ale regiunii, respectiv din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, despre actiunile UE.

ADR Centru finalizeaza contractul de asistenta tehnica a Programului Operational Regional 2007-2013

29 dec. 2015

Program: Programul Operational Regional 2007-2013
Titlul proiectului: „Sprijin acordat in perioada 01.01.2013 – 31.12.2015 pentru OI din cadrul ADR CENTRU in implementarea si monitorizarea la nivel regional a POR 2007 – 2013”
Codul SMIS al proiectului: 45783
Autoritatea de Management POR: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
Valoarea eligibila a proiectului: 21.688.454,10 lei, din care 75% din FEDR (16.266.340,58 lei), respectiv 25% de la Bugetul de stat (5.422.113,52 lei).
Cheltuieli neeligibile: 2.265.769,20 lei.

Informarea si comunicarea in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 se incheie!

28 dec. 2015

Program: Programul Operational Regional 2007-2013
Autoritatea de Management POR: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice
Titlul proiectului: „Sprijin acordat in perioada 01.01.2013 – 31.12.2015 pentru OI din cadrul ADR CENTRU in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 - 2013”
Codul proiectului: 48197
Valoarea eligibila a proiectului: 960.902,04 lei, din care 75% din FEDR (720.676,53 lei), respectiv 25% de la Bugetul de stat (240.225,51 lei).


Instructiunea AMPOR nr. 144/10.12.2015

10 dec. 2015

Instructiunea AMPOR nr. 144/10.12.2015 in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 referitoare la incheierea de acte aditionale de prelungire a duratei contractelor de finantare care nu se finalizeaza in perioada de implementare, in scopul indeplinirii integrale a obiectivelor si indicatorilor proiectului si in vederea asigurarii functionalitatii acestuia.

Implicarea ADR Centru ca Organism Intermediar pentru POSCCE are ca rezultat cresterea interesului firmelor din Regiune pentru dezvoltarea de noi investitii realizate din fonduri europene

08 dec. 2015

 Implementarea operatiunilor gestionate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in calitate de Organism Intermediar pentru POSCCE in Regiunea Centru a produs efecte vizibile in mediul de afaceri local si regional. Concret, este vorba despre cresterea competitivitatii economice a mai mult de 660 de IMM si ONG, dintre care peste 600 si-au finalizat proiectele. In intreaga regiune s-au realizat investitii pentru constructia si modernizarea a peste 27.000 mp de hale industriale, pentru achizitia a peste 2.800 de utilaje si echipamente industriale, care inglobeaza cele mai noi si moderne tehnologii, inclusiv active intangibile, precum si pentru realizarea a mai mult de 160 conexiuni la reteaua de internet de mare viteza. Nu in ultimul rand, prin aceste proiecte au fost create peste 3.000 noi locuri de munca, peste alte 21.000 de locuri de munca fiind mentinute de firmele care s-au retehnologizat si isi continua acum activitatea. Aceste rezultate au fost prezentate si dezbatute de echipa Organismului Intermediar pentru POSCCE din cadrul ADR Centru, alaturi de circa 70 de invitati la Conferinta regionala de finalizare a implementarii operatiunilor delegate prin POSCCE, organizata la Alba Iulia.

Prima conexiune între două programe operaționale, fonduri europene alocate prin proiecte orientate spre rezultate

19 nov. 2015

Programul Operațional Regional 2014-2020 aduce în viitoarea perioadă de programare financiară o serie de propuneri inedite în criteriile de selecție a proiectelor și rezultatele urmărite, un accent crescut pe existența unor planuri și strategii de dezvoltare în toate proiectele, dar și concentrarea pe tot parcursul derulării pe obținerea de rezultate calitative și nu neapărat cantitative. Un exemplu ce se încadrează la această categorie este și finanțarea prin Axa 9 a POR 2014-2020 – ”Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”, care va susține proiectele care anterior au fost finanțate prin Axa 5 din POCU 2014-2020 – ”Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”.

Trei Ghiduri POR 2014-2020 s-au lansat in consultare publica

16 nov. 2015

In 13 noiembrie 2015, Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional 2014-2020 a lansat doua noi ghiduri spre consultare publica. E vorba de Ghidul specific pentru prioritatea de investitii 7.1 Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului si de Ghidul specific pentru prioritatea de investitii 5.2 Realizarea de actiuni destinate mediului urban, revitalizarii oraselor, regenerarii si decontaminarii terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluarii aerului si promovarii masurilor de reducere a zgomotului. De asemenea, a fost relansat si Ghidul specific pentru prioritatea de investitie 6.1 Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

Pentru termenele limita pana la care se pot transmite comentariile si continutul ghidurilor puteti accesa sectiunea Ghiduri lansate in consultare POR 20114-2020

Instructiuni privind cererile de lichidare a platilor si decontarea bunurilor in proiecte POR, precum si modificari privind masurile intreprinse in vederea inchiderii POR 2007 -2013, emise de AMPOR.

13 nov. 2015

MDRAP, in calitate de Autoritate de Management a POR, a emis doua instructiuni aplicabile POR 2007-2013. Instructiunea AMPOR nr. 142 privind aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 4712015 si a Ordinului nr. 1127/2013 in cadrul Programului Operational Regional 2007 – 2013 si Instructiunea nr. 143, privind modificarea si completarea Instructiunii AM POR nr. 134.


ADR Centru va atrage noi fonduri nerambursabile prin POR 2014-2020

29 sep. 2015

Prin semnarea Acordului cadru de delegare a atribuțiilor de organism intermediar pentru POR 2014-2020, la finalul lunii septembrie, se confirmă rezultatele bune obținute de către ADR Centru în implementarea fondurilor structurale 2007-2013, dar și a experienței dobândite în domeniul finanțărilor nerambursabile începând din 1998. Astfel că, ADR Centru a devenit oficial - și pentru viitoarea perioadă de programare financiară - Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operațional Regional la nivelul celor șase județe Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Cele peste 700 de milioane de euro fonduri nerambursabile ce sunt disponibile pentru finanțare la nivelul Regiunii Centru vor fi evaluate, contractate și monitorizate prin ADR Centru.  Detalii

Investiții nerambursabile în infrastructură dezvoltare turistică și dezvoltarea IMM-urilor

28 sep. 2015

În 30 septembrie 2015, sunt convocați la Miercurea Ciuc, județul Harghita, președinții celor șase consilii județene din Regiunea Centru, primarii municipiilor reședință de județ, dar și reprezentații orașelor și comunelor din Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. În cadrul acestei Ședințe a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru, organizată de către ADR Centru, cei prezenți vor decide direcțiile de dezvoltare prin fonduri nerambursabile ale Regiunii Centru și perspectivele de susținere a IMM-urilor prin proiecte internaționale. Detalii

Săptămâna mobilității, a energiei verzi și a voioșiei mini-ecologiștilor

21 sep. 2015

Săptămâna 14-20 septembrie 2015 a fost pentru ADR Centru o săptămână a mobilității, o săptămâna verde, dar și o săptămână a inovației în domeniul energiei durabile din județul Alba. Marșul bicicletelor, Târgul de echipamente ecologice și al surselor de energie regenerabilă, dar și spectacolul eco al grădinițelor albaiuliene au fost organizate în această săptămână de către Agenția Locală a Energiei Alba (ALEA), în parteneriat ADR Centru și Centrul Europe Direct Regiunea Centru, alături de Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia și Universitatea ”1 Decembrie 1918”. Detalii

Deschiderea Programului Operațional Regional 2014-2020

16 sep. 2015

Deschiderea oficială a Programului Operațional Regional 2014-2020 a fost anunțată de Sevil Shhaideh, în cadrul primei reuniuni a Comitetului de Monitorizare POR 2014-2020.

Reprezentanții Comitetului de Monitorizare (CMPOR) au luat decizii importante în cursul primei reuniuni care a avut loc la București. Întâlnirea a fost prezidată de doamna Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În cadrul reuniunii au fost dezbătute şi aprobate alocările orientative la nivel regional pentru POR 2014-2020, în special pentru categoria „regiuni mai puțin dezvoltate”, respectiv pentru cele 7 regiuni: Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest și Centru, având în vedere că alocarea pentru Regiunea Bucuresti Ilfov (categoria „regiuni mai dezvoltate”) este stabilită la nivelul Uniunii Europene.


Administratia publica locala va atrage fonduri europene pentru o prioritate a Regiunii CENTRU!

28 aug. 2015

In contextul dezbaterilor publice asupra prioritatii de investitii 6.1, din cadrul Axei Prioritare 6 - Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat, la Alba Iulia, o intalnire de lucru a presedintiilor consiliilor judetene de la nivel regional. Principala tema a discutiilor a vizat analizarea Ghidului specific privind Prioritatea de investitii 6.1 a POR 2014-2020 si pregatirea unui punct de vedere comun cu privire la comentariile ce urmeaza a fi transmise la AMPOR pe acest domeniu. Prioritatea de investitii 6.1 urmareste ”Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”, prin noul Program Operational Regional 2014-2020, adica atragerea de fonduri europene pentru investitii pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene si crearea de legaturi cu reteaua de transport europeana.

ADR Centru se implica in dezvoltarea serviciilor pentru IMM, intr-un cadru partenerial european

24 aug. 2015

In cadrul parteneriatului dezvoltat an de an cu Landul Brandenburg din Germania, ADR Centru a primit cu deosebit interes propunerea germana de a se implica in proiectul de dezvoltare a unei clase de mijloc puternice economic, prin sprijinirea accesului IMM-urilor la know-how in cateva tari din Eu-ropa Centrala si de Est. In acest sens, conducerea ADR Centru a avut, la Alba Iulia, o intrevedere informala cu Reprezentantul oficial pentru chestiunile de parteneriat dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg si cu domnul Karl-Heinz Stiegemann, din conducerea Institutului IFM din Berlin, care activeaza pentru sprijinirea IMM. Proiectul de sprijinire a intreprinderilor mici isi propune atragerea firmelor din 4 tari intr-o retea care sa ofere servicii generale de consultanta pentru IMM-uri.  Detalii

Prin REGIO avem acum un drum mai scurt cu 20 de kilometri!

24 aug. 2015

Proiectul ”Modernizare si reabilitare a Drumului Judetean DJ 135 Magherani - Sarateni” finantat prin fondurile Programului Operational Regional, derulate prin ADR Centru, a fost finalizat recent si acum ofera cetatenilor si turistilor posibilitatea de a economisi timp si combustibil pentru a ajunge la Tirgu Mures, Praid sau Sovata. Alte beneficii, pe care le au cei ce acum pot circula in conditii de siguranta rutiera, sunt peisajele frumoase, unde se pot relaxa pret de cateva minute si placerea unei calatorii in care pot descoperi noi atractii turistice.


IPP se implica in prevenirea neregulilor si fraudelor cu fonduri europene

24 iul. 2015

Institutul pentru Politici Publice sprijina eforturile autoritatilor de management, ale organisme-lor intermediare, dar si ale beneficiarilor in prevenirea neregulilor si fraudelor cu fonduri struc-turale, pentru evitarea blocajelor in exercitiul financiar 2014 – 2020, care a si inceput.

Studiu sociologic pentru dezvoltarea localitatilor care se afla pe cursul raului Mures din cadrul Regiunii Centru

24 iul. 2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, împreuna cu o firma de specialitate, MANCOM CENTRU SRL, elaboreaza “Studiul regional privind potentialul de dezvoltare socio-economica durabila a vaii raului Mures – Regiunea Centru”. În cadrul acestei lucrari se urmareste identificarea exacta a problemelor ecologice care afecteaza raul Mures, precum si realizarea unei analize actualizate a situatiei socio-economice a bazinului acestui rau. Detalii

Infografic ”Indicatori de program: REGIO” in Regiunea Centru

20 iul. 2015

ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului Operațional Regional REGIO 2007-2013 in Regiunea Centru, a actualizat Infograficul prin care sunt prezentate informatii sintetice despre stadiul implementarii Programului, dar si despre Indicatorii atinsi prin Proiectele contractate de beneficiari. Cei interesati pot analiza cateva cifre relevante la nivel regional privind rezultatele atinse prin implemen-tarea proiectelor finantate de fondurile nerambursabile REGIO!

S-au stabilit procedurile pentru inchiderea POR 2007-2013

15 iul. 2015

La sfarsitul lunii aprilie, prin Decizia Comisiei C(2015)2771, au fost aprobate orientarile comunitare privind procesul de inchidere a programelor operationale finantate din fonduri europene in perioada 2007-2013. Potrivit acesteia, termenul limita pana la care beneficiarii proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Regional pot efectua cheltuieli este 31.12.2015.

Instructiunea 134/22.05.2015, emisa de AM POR, prevede termenele limita care stabilesc modul de incheiere a operatiunilor din cadrul Programului REGIO 2007-2013 si este publicata pe site-ul www.regio-adrcentru.ro!

Reprezentantii Regiunii Centru se reunesc la Sovata pentru anali-za obiectivelor de dezvoltare regionala

22 iun. 2015

Orasul Sovata gazduieste o noua sedinta a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea va avea loc marti, 23.06.2015, in Sala de Conferinte a Hotelului Alunis si propune dezbaterii membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii Centru 10 subiecte, conform Ordinii de zi propusa de ADR Centru. Ce a fost si ce va fi in domeniul fondurilor nerambursabile, rezultatele regionale atinse sau urmarite, proiecte de viitor si actiunile intreprinse pentru atingerea obiectivelor, sunt temele mate-rialelor supuse aprobarii membrilor CDR Centru. Detalii

Inscrieri on-line la Ateliere de scriere proiecte pe programe finantate de UE

04 iun. 2015

Atelierele ce vor ave aloc la Sibiu, vizeaza pregatirea de proiecte ce se pot depune spre finantare prin Programul Europa Creativa –Cultura si prin Programul Europa pentru Cetateni. Cum se completeaza formularul de cerere de finantare si cum se alcatuieste bugetul pentru proiectele depuse, vor fi intrebarile la care se va raspunde in 15-16 iunie 2015. Participarea este gratuita. Cei interesati se pot inscrie pana cel tarziu in data de 10 iunie 2015, ora 12.00.
http://europedirect-adrcentru.ro/index.php/stiri-regiunea-centru/465-inscrieri-on-line-la-ateliere-de-scriere-proiecte-pe-doua-programe-finantate-de-ce-organizate-la-sibiu 

Cea mai buna promovare pe care si-o fac romanii in Germania vine din Regiunea Centru

23 mai. 2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in cooperare cu Germany Trade and Invest (GTaI), au organizat, in perioada 19-22 mai 2015, mai multe intalniri ale oamenilor de afaceri romani si germani, in cadrul unei importante misiuni economice in Transilvania. La buna desfasurare a acestor evenimente au colaborat Camera de Comert si Industrie Brasov, ADR Nord-Vest si Reprezentanta din Regiunea Centru a Landului Brandenburg. Delegatia germane a reprezentat companii si organizatii din landurile Brandenburg, Turingia si Saxonia-Anhalt. Misiunea economica a fost organizata sub egida retelei europene Enterprise Europe Network. Detalii

Concurs ”Dezvăluie Europei tradițiile Regiunii Centru!”

16 mai. 2015

Participati la concursul organizat de Europe Direct Regiunea Centru. Cautam elemente autentice de cultura populara sau culinara, pentru a identifica si promova identitatea culturala a Regiunii Centru, in mod special, implicit a Romaniei si a regiunilor sale. Consideram ca nimic nu poate defini mai bine spiritul locuitorilor regiunii decat traditiile si obiceiurile stravechi.ADR Centru a premiat elevii participanti la concursul ”Societatea romaneasca, Societatea europeana”

12 mai. 2015

Pe parcursul acestui an, consacrat ca An European al Dezvoltarii, ADR Centru a sustinut, prin mai multe evenimente si conferinte regionale, dialogul dintre toate nivelurile de guvernare, societatea civila si mediul de afaceri, nu numai pentru a promova posibilitatile de finantare din surse nerambursabile, dar si pentru constientizarea drepturilor cetatenesti si pentru a construi o viziune despre cum ar trebui sa fie UE in 2020. Pentru a sustine implicarea civica si dialogul cu tinerii, ADR Centru si partenerii sai din judetul Alba au sprijinit cea de-a VI-a editie a proiectului educational ”Societatea romaneasca – societate europeana”, ce-si propune, an de an, implicarea tinerilor in promovarea valorilor europene.  Detalii

REGIO 2.0 porneste la drum!

05 mai. 2015

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta lansarea spre consultare, de catre MDRAP, a Ghidului General al Programului Operational Regional 2014 -2020. Pe de alta parte, s-au finalizat negocierile de la nivel national cu DG Regio din cadrul Comisiei Europene, in ceea ce priveste Programul Operational Regional 2014-2020. Documentele, pe baza carora se vor aloca peste 750 milioane euro pentru dezvoltarea Regiunii Centru in urmatorii ani, sunt publicate si pe pagina www.regio-adrcentru.ro.

Instructiunea 132 a AM POR privind depunerea declaratiei privind asumarea raspunderii cu privire la lucrarile/bunurile/serviciile solicitate la rambursare/plata

30 apr. 2015

AM POR a emis Instructiunea 132 cu privire la depunerea de catre beneficiarii POR, in cadrul cererilor de rambursare/plata, a declaratiei privind asumarea raspunderii cu privire la lucrarile/bunurile/serviciile solicitate la rambursare/plata. 

CROSUL EUROPEI, ediția a II-a. Cucerește Cetatea Alba Iulia în 8 mai 2015

21 apr. 2015

În 8 Mai 2015, cu ocazia sărbătoririi Zilei Europei (9 mai), Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba și Primăria Municipiului Alba Iulia vă invită să participaţi, începând cu ora 11:00, la Crosul Europei, ediția a II-a. Acesta se va desfășura în șanțurile Cetății, zona Catedralei Reîntregirii (latura de vest a cetăţii Alba Carolina).

Crosul este dedicat cetățenilor din Regiunea Centru care se pot înscrie și participa la acțiunile propuse în 8 mai 2015, în vederea petrecerii timpului liber într-un stil de viață sănătos, alături de membrii familiei, colegi sau prieteni. Pe parcursul acestui eveniment, vom avea mai multe acțiuni prin care vom sublinia sprijinul Uniunii Europene acordat cetățenilor din Regiunea Centru, și nu numai, în calitate de cetățeni europeni, rezultatele obținute prin proiectele UE și vom sublinia și tematica din acest an a Zilei Europei -Anul Dezvoltării Europene. Înainte de cros toți participanții vor primi tricouri, iar după cros vor fi recompensați cu diplome de participare și obiecte promoţionale. Primul concurent care va trece linia de sosire va intra în posesia marelui premiu. 

”Săptămâna ALTFEL”, despre fonduri și proiecte europene!

10 apr. 2015

In 8 aprilie ne-am simtit mai tineri, facand orele de școala altfel, impreuna cu peste 30 de elevi ai Colegiului National ”Horea Cloșca și Crisan” din Alba Iulia! ”Școala altfel”, practic cum sa știi mai multe și sa fii mai bun, sau ce recomandari primesc tinerii pentru imbunatatirea activitatilor de comunicare și informare ale Centrului Europe Direct Regiunea Centru, au fost subiectele principale aduse in discutie de reprezentantii ADR Centru și copiii de la Colegiul National H.C.C. din Alba Iulia.

Calatoria Regio continua si in 2014-2020!

31 mar. 2015

Timp de trei zile la Brasov, expertii in comunicare din cele 8 Agentii pentru Dezvoltare Regionala si din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice s-au intalnit pentru a stabili ce a fost bine in perioada 2007-2013 si ce trebuie sa fie imbunatatit in comunicarea cu viitorii beneficiari de fonduri Regio pentru perioada 2014-2020. 

Semnarea ultimelor contracte cu finantare Regio 2007-2013 din Regiunea Centru

31 mar. 2015

La Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru au fost semnate noi contracte de finantare nerambursabila care ridica gradul de contractare la nivel regional la 124%. Prin 489 proiecte au fost contractate 582 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru dezvoltarea celor sase judete din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Peste 280 milioane euro din fondurile contractate au fost decontate beneficiarilor, gradul de absorbtie regional fiind de peste 60%.  

Prima reuniune din 2015 a reprezentantilor Regiunii Centru

16 mar. 2015

Brasovul gazduieste prima sedinta ordinara a forului decizional al Regiunii Centru. Reuniunea va avea loc miercuri, 18.03.2015, in Sala de Sedinte a Prefecturii Judetului Brasov si propune dezbaterii membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regionala al Regiunii Centru 15 subiecte, conform Ordinii de zi propusa de ADR Centru. Ce a fost si ce va fi in domeniul fondurilor nerambursabile, rezultatele regionale atinse sau urmarite, proiecte de viitor si actiunile intreprinse pentru atingerea obiectivelor, sunt temele materialelor supuse aprobarii membrilor CDR Centru. Detalii

Perspective de colaborare transnațională, dezbătute la Sibiu

24 feb. 2015

Puteți să vă înscrieți, dacă doriți să participați.
În contextul necesităţii valorificării rezultatelor programelor implementate în perioada 2007-2013 şi a prezentării perspectivelor de finanţare 2014-2020, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de Autoritate Naţională şi Punct Naţional de Contact pentru programele de cooperare transnaţională Sud Estul Europei (2007-2013) şi Dunărea (2014-2020), organizează o serie de evenimente pentru promovarea rezultatelor şi perspectivelor cooperării transnaţionale în contextul SUERD.
  Detalii

Fiti alaturi de Europe Direct Regiunea Centru si in 2015!

18 feb. 2015

 Promovarea Uniunii Europene, a fondurilor nerambursabile si a politicilor europene continua! V-am pregatit o serie de evenimente utile si concursuri cu premii. Detalii

Noi locuri de munca create prin finantarea europeana a microintreprinderilor prin POR 2007-2013

10 dec. 2014

Rezultatele primei evaluari de impact realizata cu metoda contrafactuala, derulata de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, au fost prezentate in cadrul reuniunii de inchidere a proiectului ce vizeaza Domeniul Major de Interventie 4.3. “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”.   Detalii

Sedinta CDR Centru din acest trimestru va avea loc la Targu Mures

24 nov. 2014

Miercuri, 26 noiembrie 2014, membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala ai Regiunii Centru se intalnesc la Targu Mures, pentru a decide viitoarele directii de dezvoltare ale regiunii si respectiv pregatirea potentialilor beneficiari de fonduri nerambursabile disponibile prin viitorul Program Operational regional. Sedinta CDR Centru va avea loc la sediul Consiliului Judetean Mures, incepand cu ora 11:00. La aceasta intalnire de lucru, organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa reprezentantii celor sase consilii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si primarii nominalizati ca reprezentanti ai municipiilor, ai oraselor si comunelor din fiecare din aceste judete, dar si invitati din alte structuri ale administratiei publice locale. Detalii

Intrebari si raspunsuri pentru noul apel de proiecte ”Sprijin financiar acordat pentru investitii in intreprinderi”

06 oct. 2014

AM POSCCE a anuntat publicarea in etape a listei raspunsurilor la intrebarile formulate cu privire la Ghidul Solicitantului aferent operatiunii „Sprijin financiar acordat pentru investitii in intreprinderi”. Detalii

50 milioane de euro pentru sprijinirea activităţii întreprinderilor

26 sep. 2014

Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE), supune consultării publice ghidul pentru lansarea apelului de proiecte Sprijin financiar acordat pentru investiţii în întreprinderi. Suma totală ce va fi alocată prin intermediul acestui apel este de 50 milioane de euro, sumă ce provine din economii realizate în cadrul POS CCE. Detalii

Ce fonduri sunt disponibile pentru investitii in domeniul turismului?

09 sep. 2014

Este principala intrebare adresata reprezentantilor ADR Centru si ai Centrului Europe Direct Regiunea Centru, prezenti timp de doua zile la Targul National de Turism Rural de la Albac. Care sunt activitatile finantate si in ce conditii se acorda finantarile, au fost alte subiecte prezentate si dezbatute de cei prezenti la targ. Peste 350 de persoane au vizitat standul ADR Centru si au participat la seminariile sustinute de catre reprezentantii institutiei. Detalii

IMM-urile SI ONG-urile instruite pentru implementarea cu succes a proiectelor POSCCE

21 iul. 2014

ADR Centru a continuat seria de evenimente destinate informarii si instruirii beneficiarilor de proiecte in cadrul POSCCE. Evenimentul de la Alba Iulia din data de 18 iulie 2014 – al cincilea de pana acum – s-a adresat reprezentantilor IMM si ONG care au semnat contracte de finantare aferente Operatiunilor 1.3.2 –Sprijin pentru consultanta acordat IMM-urilor si 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband si la servicii conexe. Participantii au primit informatii referitor la mecanismele de implementare ale proiectelor contractate, precum si la oportunitatile de finantare pentru perioada 2014-2020.


Forul decizional al Regiunii Centru reunit la Alba Iulia

14 iul. 2014

Marti, 15 iulie 2014, reprezentantii Regiunii Centru se intrunesc la Alba Iulia pentru a decide viitoarele directii de dezvoltare ale regiunii, in special atragerea de fonduri nerambursabile. Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru va avea loc la Hotel Parc, incepand cu ora 11,00. La sedinta orga-nizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa presedintii celor sase consi-lii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si primarii nominalizati ca reprezentanti ai municipiilor, ai oraselor si comunelor din fiecare judet.
Detalii

Traditiile, multiculturalismul si proiectele comune – pilonii parteneriatului dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg

11 iul. 2014

Inceputul lunii iulie a fost dedicat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru consolidarii relatiilor bilaterale de parteneriat cu Landul Brandenburg, Germania. In 5 si 6 iulie delegatia ADR Cen-tru a prezentat Regiunea Centru publicului larg din Brandenburg, in cadrul Zilelor Landului, dar aceasta participare a fost incadrata intr-un context mai larg, de prezentare culturala si social-economica. Astfel, au avut loc spectacole de teatru, intalniri intre experti pe probleme tehnice specifi-ce, dar si deschiderea unei expozitii cu totul inedite. In intalnirea cu delegatia ADR Centru, Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, dr. Dietmar Woidke, s-a aratat foarte incantat de modul cum a evoluat parteneriatul dintre aceste doua regiuni europene, pe parcursul a 13 ani.
Detalii

ADR Centru continua activitatile de sprijinire a investitorilor privati pentru succesul proiectelor

09 iul. 2014

Un nou seminar de informare destinat reprezentantilor firmelor private din Regiunea Centru, a fost organizat marti 08.07.2014, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia. La seminar au fost prezenti reprezentantii beneficiarilor privati care au contractat fonduri nerambursabile de peste 55 milioane lei prin Axa Prioritara 1, Operatiunea 1.1.1 A1 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Cum se intocmesc documentele, cum se deruleaza achizitiile, problemele frecvent intalnite si solutii pentru evitarea acestora, dar si viitoarele fonduri nerambursabile disponibile pentru perioada 2014-2020, au fost cateva dintre subiectele prezentate in cadrul acestei intalniri.


Invitatie de participare workshop ”Politici de sprijin pentru inovare si internationalizarea afacerilor”

07 iul. 2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va invita sa participati la workshop-ul”Politici de sprijin pentru inovare si internationalizarea afacerilor”, care va avea loc in data de 10 iulie 2014, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, str Telefoanelor nr.1, incepand cu ora 10.00
Detalii

Cetatenii germani vor fi invitati sa descopere frumusetile Regiunii Centru

03 iul. 2014

Timp de doua zile, in 5 si 6 iulie 2014, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va prezenta Regiu-nea Centru locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Informatiile despre atractiile turistice si potentialul socio-economic al Regiunii vor fi prezentate germanilor in cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg, editia 2014” care se va desfasura in localitatea Spremberg. Standul Regiunii Centru, care se afla la a treia participare de acest fel, este gazduit in sectiunea speciala dedicata partenerilor acestui land german, langa standurile regiunilor poloneze si langa centrul de presa. Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, domnul Dietmar Woidke, va vizita aceste standuri in cursul zilei de duminica, 6 iulie 2014.
Detalii

Peste 300 de oameni au insufletit Cetatea Alba Iulia la Crosul Europei!

09 mai. 2014

De Ziua Europei, in 9 mai 2014, incepand cu ora 11.00, participanti din judetul Alba, dar si din judetele invecinate au venit sa alerge la Crosul organizat de Ziua Europei. Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alaturi de Centrul Europe Direct Alba Iulia din cadrul Fundatiei PAEM Alba, cu sprijinul Primariei municipiului Alba Iulia, au organizat un eveniment in aer liber la care au participat toti cetatenii care au vrut sa faca miscare si sa se relaxeze intr-un mod european. Evenimentul ”CROS de Ziua Europei” s-a desfasurat pe traseele de Vest si de Nord ale Cetaţii Alba Carolina, cu pornire din faţa Catedralei Reintregirii din Alba Iulia.
Detalii

Continua activitatea Centrului de Informare Europe Direct Regiunea CENTRU

14 feb. 2014

ADR Centru va continua si in anul 2014 seria activitatilor de informare a cetatenilor Regiunii Centru cu privire la Uniunea Europeana, a strategiilor de dezvoltare locala sau regionala, dar si cu privire la drepturile si responsabilitatile celor 2,3 milioane de locuitori din Regiune, in calitate de cetateni europeni. Cu un grant in valoare de 20.000 euro, ADR Centru va organiza in anul 2014 seminarii, conferinte si concursuri, realizand in acelasi timp materiale informative si obiecte promotionale de care vor beneficia cetatenii din cele sase judete ale Regiunii Centru, respectiv din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.
Detalii

Workshop privind sustinerea dezvoltarii unei industrii regionale competitive de prelucrare a lemnului si fabricarea mobilei in Regiunea Centru prin proiectul ID:WOOD

02 dec. 2013

ADR Centru va invita marti, 10 decembrie 2013 la workshop-ul dedicat dezbaterii recomandarilor privind sustinerea dezvoltarii unei industrii regionale competitive de prelucrare a lemnului si fabricarea mobilei in Regiunea Centru. Evenimentul este organizat cu sprijinul proiectului ID:WOOD – „Clustere, cunoastere, inovare si design pentru dezvoltarea sectorului lemnului in spatiul Sud Est European” finantat in cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Estul Europei.
Detalii

Regiunea Centru isi va continua colaborarea de succes cu Germania

12 nov. 2013

Continuarea colaborarii si parteneriatului de succes, demarate in urma cu mai bine de un deceniu intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg, a fost demonstrata, inca odata, la inceputul acestei saptamani cand, doamna Judith Urban, Loctiitoare permanenta a Consulului general al Germaniei de la Sibiu, s-a intalnit, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, cu domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. La discutiile purtate de Excelenta sa, a participat si doamna Birgit Schliewenz, reprezentant pentru chestiuni de parteneriat intre Landul Brandenburg si Regiunea Centru. Discutiile oficialilor s-au axat pe noi directii si proiecte de colaborare pentru dezvoltarea Regiunii Centru in perioada 2014-2020.
Detalii

Un deceniu de parteneriat bilateral intre Regiunea Centru si Landul Brandenburg - Germania

21 oct. 2013

La inceputul acestei saptamani, Regiunea Centru primeste vizita unei delegatii parlamentare a Landului Brandenburg. Delegatia germana, condusa de doamna Barbara Richstein, Presedinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului landului german, efectueaza aceasta vizita oficiala, ca urmare a invitatiei transmise de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru. Obiectivul vizitei delegatiei germane este de a consolida relatiile de colaborare dintre cele doua regiuni, demarate in urma cu 10 ani si de a diversifica domeniul viitoarelor colaborari, punand bazele schimburilor de experienta ce vor sustine ambele regiuni in dezvoltarea lor economico-sociala. In cadrul acestei vizite, delegatia germana are programate intalniri de lucru la Brasov, Sibiu si Alba Iulia. Marti, 22 octombrie, membrii delegatiei germane se vor intalni cu conducerea Regiunii Centru si cu factori de decizie politico-administrativi, la Hotelul Parc din Alba Iulia, pentru a marca implinirea unui deceniu de parteneriat bilateral.
Detalii

Vizitati standul Agentiei pentru Dezvoltare CENTRU in cadrul targului national de turism rural de la Albac 7-8 septembrie 2013

06 sep. 2013

In perioada 7-8 septembrie 2013, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va participa la cea de-a IX-a editie a Targului National de Turism Rural care va avea loc la Albac, judetul Alba. Participarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru in cadrul Targului National de Turism Rural reprezinta o oportunitate importanta de promovare a activitatii institutiei, a misiunii si serviciilor pe care le ofera organizatiilor din regiune, dar si cetatenilor, in cadrul proiectelor si programelor pe care le deruleaza.
Detalii

Finantari pentru integrarea romilor - O prioritate pentru viitoarea perioada de programare financiara 2014-2020

10 iul. 2013

Comisia Europeana face apel la statele membre UE, pentru a-si indeplini angajamentele in vederea asigurarii egalitatii de sanse si pentru o mai buna integrare economica si sociala a celor 10-12 milioane de romi din Europa. Statele membre ale UE au la dispozitie doi ani pentru a pune in practica masurile necesare pentru a se conforma recomandarii Comisiei Europene. Acestea vor trebui sa informeze anual Comisia cu privire la modul in care au pus in aplicare recomandarea. Pentru implementarea acestor masuri, conform documentelor strategice emise de UE, se vor aloca si fonduri nerambursabile ce vor sustine actiunile statelor membre in atingerea obiectivelor UE.
Detalii

ADR CENTRU va invită la Evenimentul de brokeraj internaţional, organizat sub egida Enterprise Europe Network, în cadrul Târgului Internaţional EXPOWOOD 2013

17 mai. 2013

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în colaborare cu Centrul de Transfer Tehnologic CENTI Cluj-Napoca, EURESEARCH din Elveţia şi Catt Innovation Management GmbH din Austria, organizaţii ale Enterprise Europe Network, organizează la Braşov, în perioada 22-24 mai 2013, un eveniment de brokeraj internaţional în domeniul industriei lemnului şi exploatării forestiere. Evenimentul va fi găzduit în cadrul celei de-a 13-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale din Industria Lemnului şi Exploatării Forestiere - EXPOWOOD 2013, și va avea loc în Sala de Expoziţii Roman din Braşov.


Detalii

9 Mai – O zi speciala pentru romanii din Europa

09 mai. 2013

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat evolutia Romaniei de trei ori. Datorita semnificatiilor acestei zilei, toti cetatenii din Regiunea Centru sunt invitati sa aprecieze relevanta acestei date atat la nivel regional, cat si la nivel european. ADR Centru si Uniunea Europeana dedica ziua de 9 mai 2013 sarbatoririi cetateanului si a drepturilor sale. Pe parcursul acestui an, Uniunea Europeana si ADR Centru sustin, printr-o serie de evenimente si conferinte regionale, dialogul dintre toate nivelurile de guvernare, societatea civila si mediul de afaceri, pentru a dezbate drepturile fiecarui cetatean si pentru a construi o viziune despre cum ar trebui sa fie UE in 2020.
Detalii

Misiune economică a firmelor din Regiunea Centru în Joensuu, Finlanda, pe tema bioenergiei

30 apr. 2013

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru împreună cu Centrul pentru Dezvoltare Economică, Transport și Mediu din Finlanda au organizat o misiune economică pe tema bioenergiei, în Joensuu, Finlanda. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Enterprise Europe Network, cea mai mare rețea europeană de sprijin pentru afaceri și inovare.
Detalii

EUROPE DIRECT - Concurs cu premii pentru presa scrisa din Regiunea Centru

20 apr. 2013

Presa sustine Centrele de Informare Europe Direct din Regiunea Centru in transmiterea informatiilor europene pe intelesul tuturor cetatenilor. Prin organizarea unui concurs coordonat de catre Centrul Europe Direct Regiunea Centru, centrele de informare si mass media locala din cele sase judete ale regiunii, vor colabora pentru a face mesajele europene mult mai accesibile publicului. Pe parcursul urmatoarelor sase luni, respectiv aprilie - septembrie 2013, concursul „Europa pe inţelesul cetaţenilor” adresat jurnaliştilor din presa scrisa şi publicaţiile online din judeţele Regiunii Centru, va sustine activitatea de informare a cetatenilor privind actiunile Uniunii Europene.
Detalii

Noutati legislative privind programele de finantare

17 apr. 2013

Guvernul Romanie a aprobat recent mai multe acte normative care aduc modificari legislative importante, referitoare la finantarea autoritatilor publice locale printr-un nou program guvernamental. Dupa infiintarea regiunilor administrative si acreditarea acestora, ele vor prelua si rolul de autoritati de management pentru Programul Operational Regional.
Detalii

REGIO - Modificare Manual Identitate Vizuală POR

08 apr. 2013

IMPORTANT! A fost publicată Editia a IV-a a Manualului de Identitate Vizuală a Programului Operational  Regional.

Începand cu luna ianuarie 2013, sigla și denumirea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au fost inlocuite cu noua denumire a institutiei, respectiv Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Pentru armonizarea tuturor documentelor emise în cadrul proiectelor cu finantare Regio și pentru aplicarea unitara a elementelor de identitate vizuala, a fost modificat și Manualul de identitate Vizuala al programului, care a ajuns astfel, la cea de-a patra ediție. Modificarea se referă la logo-ul utilizat pentru MDRAP în cadrul materialelor de informare și promovare, ce conține denumirea descriptiva a ministerului si nu sigla grafica ce apare pe site-ul Ministerului.

REGIO - Grad de contractare de aproape 105% in Regiunea Centru

05 apr. 2013

Dupa semnarea celor mai recente contracte de finantare, ADR Centru a atins nivelul de 104,84% in procesul de atragere a fondurilor europene alocate prin Programul Operational Regional, REGIO 2007-2013. Astfel, prin cele 380 contracte incheiate cu beneficiarii de fonduri nerambursabile alocate spre dezvoltare in Regiunea Centru, vor fi atrase fonduri nerambursabile de 461,7 milioane euro. La acestea se adauga alte 17 cereri de finantare, ce solicita fonduri de 38,73 milioane euro. Pentru aceste cereri, aflate in faza precontractuala, in curand vor fi semnate contractele de finantare. Gradul efectiv de absorbtie a fondurilor contractate, pana la aceasta data, a ajuns la 40%. ADR Centru isi propune sa incheie perioada de finantare 2007-2013 cu un nivel de contractare de peste 110%, iar pana in 2015, in Regiunea Centru sa fie absorbite sume nerambursabile de peste 400 milioane euro!

Contracte de peste 15 milioane euro fonduri nerambursabile semnate in Regiunea Centru

03 apr. 2013

Sapte contracte de finantare nerambursabila aloca 15,25 milioane euro fonduri nerambursabile la nivelul Regiunii Centru pentru o pensiune turistica, doua centre sociale, un teren de golf, un muzeu, dar si pentru modernizarea transportului public din orasul Brasov. Contractele de finantare au fost semnate de catre Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Liviu Dragnea, de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Creţu si de catre reprezentantii beneficiarilor. Fondurile ce vor fi derulate prin ADR Centru sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, alocat pentru dezvoltare celor sase judete de la nivelul Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

ADR Centru va identifica si prioritiza riscurile sociale

19 mar. 2013

La propunerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, reprezentantii administratiei publice din Regiunea Centru, impreuna cu membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, au decis realizarea la nivel regional a unei analize legate de comunitatile defavorizate, in mod concret a comunitatii rome. O astfel de analiza este esentiala pentru identificarea si prioritizarea problemelor si riscurilor sociale din Regiunea Centru, astfel incat sa se poata elabora un set de recomandari pertinente cu scopul de a diminua si de a inlatura efectele negative ale acestora. Materialul ce va fi pregatit de ADR Centru va contribui la fundamentarea unor actiuni corelate cu Planul Regional de Dezvoltare 2014-2020, cu Programul National de Reforma 2011 – 2013 si cu aspectele sociale prevazute de Strategia Europa 2020.

Vesti bune pentru IMM-urile din Regiunea Centru

15 mar. 2013

Pana in luna iunie a acestui an, Comisia Europeana se angajeaza sa aduca schimbari legislative impor-tante care sa usureze activitatea IMM-urilor, prin relaxarea unor acte legislative. Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru va pune la dispozitie informatiile punctuale referi-toare la modificarile care vor fi aduse legislatiei comunitare care se vor aplica tuturor IMM-urilor ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. In urma consultarii publice lansata anul trecut de Comisia Europeana, IMM-urile si alte organizatii cu scop lucrativ din Europa, au sesizat si solicita eliminarea dificultatilor si reducerea costurilor in cel putin 10 domenii legislative. Detalii

Gradul de absorbtie a fondurilor REGIO, o prioritate!

06 mar. 2013

Reprezentantii administratiei publice din Regiunea Centru, impreuna cu membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru si reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au discutat, la Sibiu, despre stadiul implementarii proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Intalnirea de lucru desfasurata in Sala de Conferinte a Centrului Cultural ASTRA a fost condusa de catre presedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, in calitate de presedinte al CDR Centru; Ion Dumitrel, vicepresedinte CDR Centru si presedinte CJ Alba; domnul Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Transferul de bune practici in procesul de implementare a proiectelor din Planurile Integrate de Dezvoltare

27 feb. 2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, impreuna cu Departamentul Pol de Crestere municipiul Brasov, organizeaza in perioada 28 februarie – 2 martie, la Hotel Sportul din Poiana Brasov, o intalnire de lucru intre coordonatorii de poli de crestere, asociatiile de dezvoltare intercomunitara, autoritatile de management, ACIS si POAT. La eveniment participa doamna Shhaideh Sevil, Secretar de Stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Gabriel Friptu, director general in MDRAP, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, dar si alte persoane cu functii de decizie din Ministerul Fondurilor Europene si MDRAP. Invitatii discuta despre stadiul implementarii Planurilor Integrate de Dezvoltare ale Polilor de Crestere din Romania.

Uniunea Europeana consulta IMM-urile pentru identificarea celor mai impovaratoare acte legislative

05 nov. 2012

Uniunea Europeana consulta IMM-urile pentru identificarea celor mai impovaratoare acte legislative. Puteti contribui prin completarea chestionarului: „Ce include TOPUL 10 al celor mai impovaratoare acte legislative pentru IMM-uri?” Detalii

ADR Centru sustine dezvoltarea mediului privat prin cooperare si finantarea nerambursabila a proiectelor

16 oct. 2012

Fidela misiunii sale, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru este preocupata constant de sustinerea dezvoltarii economico-sociale. Prin cooperare si diversificarea serviciilor oferite de ADR Centru mediului de afaceri local si regional, societatile comerciale din Regiunea Centru vor reusi sa se dezvolte si sa creeze stabilitate si noi oportunitati pentru imbunatatirea calitatii vietii. Aceasta preocupare a Agentiei este subliniata in aceasta perioada, cand Comisia Europeana organizeaza Saptamana Europeana a IMM. Detalii

Lansarea apelului de proiecte pentru cresterea eficientei energetice la blocurile de locuinte, reprogramat pentru 1 noiembrie

16 oct. 2012

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a prelungit perioada de consultari privind Ghidul Solicitantului pentru proiectele de crestere a eficientei energetice a blocurilor de locuinte cu finantare din fonduri europene, ca urmare, apelul de proiecte a fost reprogramat pentru data de 1 noiembrie a.c.

Un nou centru de afaceri se va dezvolta langa Brasov

15 oct. 2012

Acest proiect este printre cele cu cea mai mare valoare totala contractata pana in prezent la nivelul judetului Brasov, din fondurile Programului Operational Regional, respectiv 65,39 milioane lei. Peste 7 hectare de teren aflat la marginea municipiului Brasov spre Feldioara se vor transforma peste un an si jumatate intr-un modern centru de afaceri, unde vor fi construite 9 hale si 9 cladiri de birouri. Centrul de dezvoltare a afacerilor nou creat este un proiect prin care SC Footbart SRL beneficiaza de sprijin nerambursabil in cadrul programului REGIO, domeniul major de interventie 4.1, destinat crearii structurilor de sprijinire a mediului de afaceri la nivel regional. Contractul de finantare a fost semnat vineri, 12 octombrie 2012 la Alba Iulia, de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si domnul Florin Danila, administratorul firmei.

Apelul de proiecte pentru cresterea eficientei energetice a blocurilor de locuinte va fi lansat pe 15 octombrie

25 sep. 2012

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului va lansa pe 15 octombrie a.c. apelul public de proiecte pentru cres-terea eficientei energetice a blocurilor de locuinte, urmand ca, incepand cu 1 noiembrie a.c., potentialii beneficiari sa poata depuna proiectele la sediile Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala pe raza carora se afla. Beneficiarii eligibili sunt unitatile administrativ teritoriale (autoritati ale administratiei publice locale) – municipii resedinta de judet, in calitate de reprezentanti ai asociatiilor de proprietari, precum si cele 6 sectoare ale Bucurestiului.

Regio – nou apel de proiecte in domeniul turism, pentru regiunile Sud-Vest si Centru

25 sep. 2012

Autoritatea de Management a programului Regio din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a anuntat in data de 12 septembrie a.c. lansarea unui nou apel de proiecte pentru Programul Operațional Regional 2007-2013 (Regio), Axa 5, domeniul major de interventie DMI 5.2 „Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice”.

ADR Centru primeste idei strategice pentru portofoliul de proiecte aferent perioadei 2014-2020

24 sep. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a demarat procesul de identificare a proiectelor regionale strategice, care sa duca la dezvoltarea socio-economica a Regiunii Centru, respectiv a judetelor Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, prin rezolvarea nevoilor identificate la nivel local. Reprezentantii administratiei publice si ceilalti actori regionali sunt invitati sa propuna idei de proiecte regionale pe care le pot transmite catre Agentie, prin completarea unei Fise de proiect de pe site-ul web www.regio.adrcentru.ro

Comisia Europeana a actualizat regulile de identitate vizuala referitoare la logo-ul Uniunii

28 aug. 2012

Comisia Europeana a actualizat regulile de identitate vizuala referitoare la logo-ul Uniunii. Aceste reguli se aplica tuturor beneficiarilor de fonduri europene sau altor terti implicati in procesul de accesare a fondurilor.

97% din fondurile nerambursabile destinate microintreprinderilor, contractate

24 aug. 2012

In aceasta luna, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, 15 microintreprinderi au semnat contracte de finantare nerambursabila, prin care au la dispozitie aproape 2 milioane de euro pentru dezvoltarea afacerilor.

Sansa la un trai decent prin reabilitarea unui centru social cu 3,6 milioane lei Fonduri REGIO

17 aug. 2012

Peste 500 de persoane din comuna Halchiu si zonele invecinate din Brasov, vor avea sansa sa beneficieze de un trai decent si sa apeleze la servicii sociale moderne peste 2 ani cand se estimeaza finalizarea proiectului de reabilitare a Centrului social din Halchiu. Un nou contract de finantare nerambursabila aloca peste 2,78 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru mansardarea, extinderea si dotarea centrului social din comuna. Contractul de finantare a fost semnat joi, 16.08.2012, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia.

1083 proiecte depuse, peste 380 milioane euro contractate prin proiecte

31 iul. 2012

Bilantul fondurilor Regio in cei cinci ani ce s-au scurs de la lansarea programului in Regiunea Centru confirma eforturile depuse de autoritati si firme in accesarea fondurilor prin rezultatele vizibile in infrastructura si economia fiecarui judet din Regiune. Sunt 1083 proiecte depuse de catre autoritati, firme si ONG-urile din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, din care 337 au semnat deja contractele de finantare si au solicitat fonduri nerambursabile in valoare de 386,23 milioane euro, iar dintre acestea 123 de proiecte deja s-au finalizat.

Modele de imbunatatire a atractivitatii zonelor rurale dezbatute la Riga - Letonia, in cadrul celei de a doua intalniri de lucru a proiectului GRISI PLUS

26 iul. 2012

Continuand linia de reprezentare a Regiunii Centru in cadrul proiectelor de cooperare interregionala europeana, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru implementeaza incepand cu luna ianuarie a acestui an proiectul “GRISI PLUS – Geomatica si Solutii Informatice pentru Zonele Rurale”, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului INTERREG IV C. Detalii

Fotografiati un proiect finantat de UE si puteti castiga!

25 iul. 2012

Cautati un panou Regio si faceti o poza. Surprindeti in fotografii proiectele finantate de UE din Regiunea Centru si puteti castiga aparatura foto in valoare de 1 000 de euro si o excursie la Bruxelles pentru doua persoane.

Finantare din fonduri europene pentru lucrarile de crestere a eficientei energetice a blocurilor

24 iul. 2012

In septembrie 2012 se preconizeaza lansarea apelului de proiecte pentru finantarea din fonduri europene a lucrarilor de crestere a eficientei energetice a blocurilor. Schema de finantare se va aplica blocurilor de locuinte construite dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, in care locuiesc categorii sociale vulnerabile si familii cu venituri reduse din municipiile resedinta de judet (peste 50% dintre familiile – proprietari din cladire au un venit net lunar pe membru de familie de maximum 500 de euro).

10 milioane lei investite in modernizarea a patru centre sociale din judetul Harghita

12 iun. 2012

Un nou contract de finanțare nerambursabila aloca peste 1,59 milioane lei fonduri nerambursabile Regio pentru reabilitarea unui centru de plasament din localitatea Gheorgheni, judetul Harghita. Acest contract se alatura celorlalte trei contracte de finantare aflate deja in implementare, prin care se reabiliteaza alte 3 centre sociale din judet. Contractul de finanțare a fost semnat marti, 12.06.2012, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, de catre reprezentantul beneficiarului si de catre directorul general al ADR Centru.

22 milioane euro investiti in micile afaceri din Regiunea Centru

31 mai. 2012

Contractarea a patru noi cereri de finantare nerambursabila pentru patru microintreprinderi a ridicat numarul total al microintreprinderilor din Regiunea Centru ce au primit finantare nerambursabila, la 201. Pana in sfarsitul lunii mai 2012, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a contractat 22,05 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea microintreprinderilor din cele sase judete ale Regiunii Centru. Fondurile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional.

ADR Centru deruleaza un nou proiect european de cooperare interregionala

31 mai. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru participa in calitate de partener la implementarea proiectului de cooperare interregionala I4Food - Cooperare Interregionala pentru o Industrie Alimentara Competitiva si Durabila. Lansarea oficiala a proiectului a avut loc in data de 15 mai 2012, la Pecs – Ungaria, marcand debutul activitatilor de cooperare intre sase regiuni europene partenere in cadrul proiectului.
Detalii

Strada 9 Mai din Sibiu intra in lucrari de modernizare

17 mai. 2012

Cel de-al saselea proiect cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sibiu, a fost contractat azi, 16.05.2012, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Contractul de finantare nerambursabila semnat de catre reprezentanta Primariei municipiului Sibiu si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, asigura fondurile necesare reabilitarii si modernizarii strazii 9 Mai din municipiul Sibiu. Proiectul „Modernizare strada 9 Mai” cu o valoare totala de 7,28 milioane lei este finantat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru.

Uniunea Europeana asculta si incurajeaza initiativa cetateneasca!

15 mai. 2012

Cetatenii din intreaga Europa isi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importanta pentru ei si pot solicita Comisiei Europene sa ia masuri in acest sens. Initiativa cetateneasca europeana ofera oamenilor din statele membre ale Uniunii Europene posibilitatea de a participa direct la elaborarea politicilor UE, cel putin un milion de cetateni putand cere Comisiei Europene sa faca o propunere legislativa.
Detalii

9 MAI 2012 62 DE ANI DE UNIUNE A TARILOR EUROPEI

09 mai. 2012

In urma cu 62 de ani Uniunea Europeana inceput sa se contureze ca si idee in vestul continentului. La data de 9 mai 1950, din Franta a pornit ideea de a pune bazele unei comunitati europene care sa sustina refacerea continentului dupa cel de-al doilea razboi mondial. In acest an, Ziua Europei marcheaza atingerea celor mai importante rezultate inregistrate de Uniunea Europeana: pace de durata, cooperare economica si libera circulatie. Detalii

6 noi Centre de afaceri construite in Regiunea CENTRU prin fondurile REGIO

03 mai. 2012

Un nou contract de finantare nerambursabila semnat joi, 3 mai 2012, va sustine infiintarea unei noi structuri de afaceri in municipiul Tirgu Mures si crearea a 43 de noi locuri de munca. Proiectul „Centru pentru sprijinirea si dezvoltarea afacerilor Bornemisza” depus de catre SC Veritas Development SRL, are o valoare totala de 18,10 milioane lei si a fost contractat de catre domnul Daniel Adrian Tanasoiu, reprezentatul SC Veritas Development SRL si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de intervenție 4.1 - Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala din cadrul Programului Operațional Regional si finanteaza ridicarea celui de-al saselea centru de afaceri din regiune.

Rolul planurilor de mobilitate urbana in dezvoltarea durabila a oraselor din Regiunea Centru

27 apr. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat, la Alba Iulia si Brasov, doua sesiuni de dezbatere privind planurile de mobilitate urbana si rolul acestora in dezvoltarea durabila a oraselor. Scopul acestor intalniri de lucru vizeaza elaborarea unui Master plan al mobilitatii integrate, in baza caruia sa fie stabilite actiuni concrete pe termen scurt, mediu si lung, pentru dezvoltarea de proiecte integrate de transport urban, care vor putea fi propuse spre finantare in cadrul urmatorului exercitiu financiar 2014-2020.

Atentie! Prevederile MIV ed.III-a, versiunea consolidata, intra in aplicare incepand cu 1 mai 2012

25 apr. 2012

Readucem aminte tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile REGIO, derulate de ADR Centru din bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operational Regional, ca, incepand cu data de 1 mai 2012 intra in vigoare prevederile si modificarile aduse de editia a treia MIV, varianta consolidata.

Workshop regional pentru sprijinirea actiunilor de imbunatatire a valorificarii energetice a biomasei forestiere din Regiunea Centru

10 apr. 2012

La Sfantu Gherghe, la sediul Asociatiei Green Energy, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat loc un workshop regional privind valorificarea biomasei forestiere in scopul producerii de energie. Workshop-ul se inscrie in seria celor 3 actiuni similare care se vor derula in cadrul proiectului PromoBio, avand ca obiective principale identificarea si sprijinirea unor proiecte pilot in domeniul biomasei forestiere si elaborarea unui plan regional de actiune in vederea cresterii utilizarii biomasei pentru producerea de energie. Detalii

Programul Regio gestionat de ADR Centru asigura in cele 6 judete ale Regiunii Centru - Dotari suplimentare pentru interventii in situatii de urgenta

23 mar. 2012

Semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila in data de 22 martie 2012, a dus la alocarea integrala a bugetului alocat Regiunii Centru pentru imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta. Contractul de finantare a fost semnat de catre domnul Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului si de catre domnul Arpad Szabo, presedintele Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ”Centrul Transilvaniei”, in cadrul unui eveniment ce a avut loc la sediul MDRT. Proiectul „Echipamente pentru imbunatatirea interventiilor in situatii de urgenta” este finantat prin domeniul 3.3 al Programului Operational Regional si are o valoare totala de 20,35 milioane lei.

259 de functionari publici si personal contractual din Regiunea Centru au beneficiat pana in acest moment de serviciile de formare furnizate de ADR CENTRU

29 feb. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va marca la inceputul lunii martie 2012 un an de implementare a proiectului “Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru”, cod SMIS 15612, proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013. Cu aceasta ocazie facem cunoscute primele si rezultate obtinute in desfasurarea cursurilor de perfectionare si specializare in ocupatiile: Manager proiect, Expert achizitii publice si Director de program, finantate de Uniunea Europeana in cadrul acestui proiect.
Detalii

370 milioane euro fonduri nerambursabile investiti pentru dezvoltarea Regiunii Centru

28 feb. 2012

In cei patru ani şi jumatate de implementare a Programului Regio la nivelul Regiunii Centru, activitatea ADR Centru a dus la aprobarea spre finantare a unor proiecte care solicita peste 370,61 milioane euro fonduri nerambursabile. In acest an se preconizeaza contractarea altor 60 milioane euro, fiind atins astfel indicatorul de contractare 100% a bugetului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio. Buna colaborare dintre autoritatile publice locale, societatea civila, mediul de afaceri si expertii ADR Centru, a facut ca, din suma contractata, aproape 103 milioane euro sa fie deja rambursate beneficiarilor. Pe parcursul celor aproape cinci ani de derulare a programului, autoritatile publice locale, ONG-urile şi firmele private au depus la sediul ADR Centru 1081 de proiecte, cu o valoare totala de aproape 1,6 miliarde de euro.

Un nou proiect de cooperare interregionala implementat de ADR Centru - Initiativa GRISI PLUS atrage fonduri europene pentru imbunatatirea atractivitatii zonelor rurale din Regiunea Centru

30 ian. 2012

Continuand linia de reprezentare a Regiunii Centru in cadrul proiectelor de cooperare interregionala europeana, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru implementeaza incepand cu luna ianuarie a acestui an proiectul “GRISI PLUS – Geomatica si Solutii Informatice pentru Zonele Rurale”, finantat de Comisia Europeana in cadrul programului INTERREG IV C. Detalii

Prin Programul Operational Regional - Axa Prioritara 1 - Polul de Crestere Brasov a depus proiecte pentru 90% din suma alocata

26 ian. 2012

Polul de Crestere Brasov a depus la sediul ADR Centru din Alba Iulia proiecte pentru 90% din suma alocata pentru investitii in dezvoltare locala prin Programul Operational Regional - Axa Prioritara 1. Suma nerambursabila solicitata prin aceste proiecte reprezinta peste 66,3 milioane euro, din totalul de 74,3 milioane de euro alocate Polului de Crestere Brasov, in cadrul sub-domeniului destinat investitiilor derulate prin concretizarea Planurilor Integrate de Dezvoltare.

ADR Centru a finalizat procesul de contractare a proiectelor REGIO pentru centrele urbane din Regiunea Centru

29 dec. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a semnat in aceasta saptamana contractul destinat investitiilor pentru reabilitarea cailor de circulatie din municipiul Toplita, judetul Harghita. Proiectul, in valoare totala de aproape 10 milioane euro, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al municipiului Toplita si a fost depus spre finantare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, in cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Regional, DMI 1.1 – Planuri Integrate de Dezvoltare Urbana, sub-domeniul Centre urbane. Odata cu acest eveniment ADR Centru a finalizat procesul de contractare a fondurilor Regio alocate dezvoltarii urbane pentru orasele cu o populatie intre 10.000 si 100.000 locuitori.

ADR Centru sprijina cu fonduri Regio dezvoltarea unui modern Centru de afaceri in domeniul alimentar

29 dec. 2011

Sfarsitul anului 2011 aduce o veste buna pentru SC KELLER STEAK HOUSE SRL din Brasov, care a semnat, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, contractul destinat investitiilor pentru realizarea unei structuri de sprijinire a afacerilor din domeniul alimentar la Ghimbav-Brasov. Proiectul, in valoare totala de aproape 10 milioane euro, a fost depus spre finantare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, in cadrul Axei Prioritare 4 a Programului Operational Regional, DMI 4.1 – Structuri de sprijinire a afacerilor locale si regionale.

Prin intermediul fondurilor nerambursabile gestionate de ADR Centru Programul Regio asigura conditii mai bune de trai pentru varstnicii din Brasov

23 dec. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui important contract destinat investitiilor in domeniul social la nivelul Polului de Crestere Brasov. Proiectul, in valoare totala de aproape 7 milioane lei, face parte din Planul Integrat de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Brasov si a fost depuse spre finantare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, in cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Regional.

Investitii regio de 12 milioane lei pentru dezvoltarea a doua centre urbane din judetul Harghita

30 sep. 2011

Ieri, 29 septembrie 2011, la Toplita si la Miercurea Ciuc au fost semnate contractele de finantare pentru trei proiecte depuse la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru de catre municipalitatile din cele doua orase. Cererile de finantare vizeaza cresterea calitatii vietii locuitorilor din aceste localitati, prin utilizarea eficienta a fondurilor nerambursabile disponibile prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1, sub-domeniul de finantare pentru Centre urbane. Contractele de finantare au fost semnate de catre doamna Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si de catre domnii Valentin Simon, viceprimarul municipiului Toplita si Ráduly Róbert Kálmán, primarul municipiului Miercurea Ciuc in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Harghita, domnul Csaba Borboly si a reprezentantilor media.

Intalnire Regio pentru dezvoltare regionala

31 aug. 2011

In data de 14 septembrie 2011, ADR Centru va organiza o intalnire de lucru a reprezentantilor autoritatilor administratiei publice locale (APL) si ai ONG relevante in procesul de implementare a Programului Operational Regional in Regiunea Centru. La aceasta reuniune de lucru vor participa si membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru.

Se incheie proiectul ”Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru”

31 aug. 2011

In perioada septembrie 2009- august 2011 Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, impreuna cu parteneri transnationali GIP-FIPAG Groupement d’intérêt public Formation et insertion professionnelles de l’académie de Grenoble - Franta si Berufsförderungswerk des Bauindustrieverbandes Berlin-Brandenburg – Germania, au implementat proiectul „Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru” cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3, Domeniul major de interventie 3.3. Proiectul a avut ca scop consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional (CR) al Regiunii de Dezvoltare Centru in vederea imbunatatirii corelarii ofertei educationale a Invatamantului Profesional si Tehnic si a invatamantului superior cu cererea pietei muncii in scopul cresterii gradului de ocupare si a asigurarii coeziunii economice si sociale.

21 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru micile firme din Regiunea Centru

18 aug. 2011

Pana in prezent, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a sustinut, cu mai mult de 21,3 milioane euro fonduri nerambursabile, din bugetul Programului Operational Regional, dezvoltarea a 190 microintreprinderi din cele sase judete ale Regiunii Centru, in cadrul unor proiecte a caror valoare totala depaseste 36 milioane euro. Fondurile sunt destinate lucrarilor de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pentru microintreprinderi, indiferent ca investitiile se realizeaza in hale de productie, depozite, clinici si cabinete medicale, baze sportive sau centre de fitness, service-uri auto, pensiuni turistice, sau alte activitati productive sau de prestari servicii. Fondurile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 4.

Fonduri nerambursabile in valoare de peste trei milioane lei vor sustine infrastructura serviciilor educationale incluzive in judetul Sibiu

10 aug. 2011

Prin semnarea contractului de finantare din fonduri REGIO, ce a avut loc la sediul Consiliului Judetean Sibiu, se doreste reabilitarea si modernizarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Turnu Rosu, unul dintre cele cinci astfel de centre din judet. La semnarea contractelor de finantare au participat Presedintele CJ Sibiu, domnul Martin Bottesch si doamna Maria Ivan, director Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in cadrul ADR Centru. Cele peste 3,17 milioane lei solicitate ca finantare nerambursabila pentru acest proiect vor fi asigurate prin Axa prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Din fondurile Regio - Doua contracte de finantare aduc peste 3 milioane lei finantare nerambursabila pentru Polul de Dezvoltare Urbana Sibiu

03 aug. 2011

Prin semnarea a doua contracte de finantare nerambursabila, eveniment ce a avut loc la sediul Primariei municipiului Sibiu, a fost demarata activitatea de transformare a orasului intr-un pol de dezvoltare urbana. La semnarea contractelor de finantare au participat domnul Klaus Werner Johannis, primarul municipiului Sibiu, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, precum si reprezentantii mass-media din judet. Cele peste 3,08 milioane lei solicitate ca finantare nerambursabila pentru aceste doua proiecte vor fi asigurate din cadrul bugetului Programului Operational Regional alocat Regiunii Centru prin Axa prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraşelor - poli urbani de creştere.

4,6 milioane euro fonduri nerambursabile pentru statiunea balneara Ocna Sibiului

30 iul. 2011

Finalizarea proiectului ce a vizat reabilitarea infrastructurii si amenajarea lacurilor din statiunea bal-neara Ocna Sibiului, depus de catre Consiliul Local Ocna Sibiului la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, a atras intr-un week-end peste 16 700 vizitatori. Proiectul „Reabilitarea infrastructu-rii pentru cresterea atractivitatii statiunii baleneare Ocna Sibiului”, finantat prin Programul Phare 2006 – Infrastructura locala si regionala, a fost finalizat dupa o perioada de doi ani de lucrari, urmand ca in urmatoarele 365 de zile, prin darea in folosinta, sa poata fi sesizate si reparate defectele ce se vor ivi. Detalii

Drumul sarii din Sovata un parc unic in Romania finantat din Fonduri Regio

26 iul. 2011

Peste 7,3 milioane lei vor sustine in urmatorii doi ani Primaria orasului Sovata in transformarea zonei intr-o locatie cu un parc unic in tara ce va dubla potentialul turistic al statiunii. Acestea sunt rezultatele estimate de catre Unitatea Administrativ Teritoriala a orasului Sovata in cadrul contractului de finantare nerambursabila semnat azi, 26.07.2011, la sediul Consiliului Judetean Mures, in prezenta doamnei Edita Emoke Lokodi, presedinte CJ Mures, a domnului Peter Ferenc, primarul orasului Sovata si a domnului Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Finantat prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 5.2, proiectul „Drumul sarii Sovata” urmareste revitalizarea zonei si extinderea activitatii de agrement pe durata intregului an.

Nou contract de finantare pentru implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru

25 iul. 2011

Un nou contract de finantare semnat intre MDRT si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va asigura resursele necesare pentru buna desfasurare a activitatii ADR Centru, in implementarea Programului Operational Regional, la nivelul Regiunii Centru. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru deruleaza activitati de evaluare, contractare si monitorizare a programului REGIO, dispunand de o alocare financiara de peste 3 milioane euro, pe o perioada de doi ani. Fondurile sunt angajate in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru proiectul „Sprijin acordat in perioada 2011 – 2012 pentru OI din cadrul ADR Centru in implementarea si monitorizarea la nivel regional a POR 2007 – 2013”, a carui valoare este de peste 3,54 milioane euro.

ADR Centru continua activitatile pentru promovarea Programului Operational Regional

25 iul. 2011

Un nou contract de promovare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, a fost incheiat intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management a programului. In baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesati asupra oportunitatilor de finantare nerambursabile existente, precum si asupra implementarii transparente a proiectelor finantate prin program. Contractul se va implementa pe parcursul anilor 2011 si 2012, fiind o continuare a masurilor de informare si publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 pana in prezent.

O noua sansa pentru copiii aflati in situatii de risc din Sacele, Brasov

21 iul. 2011

Semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila aduce peste 2,8 milioane lei fonduri nerambursabile Centrului de zi pentru copii aflati in situatii de risc din localitatea Sacele, judetul Brasov. Contractul de finantare a fost semnat azi, 21.07.2011, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia in prezenta domnului Radu Florea Nistor, primar al municipiului Sacele, si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru. Fondurile solicitate sunt destinate lucrarilor de reabilitare a cladirii centrului, mobilarea si dotarea acestuia cu echipamente. Aproximativ 100 de copii din localitatea Sacele care se afla in situatii de risc, vor beneficia de serviciile sociale de calitate ale centrului pentru a avea sansa de a se dezvolta normal. Fondurile solicitate sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, domeniul 3.2 destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru.

Regio in Regiunea Centru aduce Finantare nerambursabila de 3,9 milioane lei Pentru un nou punct de atractie turistica al regiunii

15 iul. 2011

Un nou contract de finantare nerambursabila semnat vineri, 15.07.2011, va intregi patrimoniul turistic al Regiunii Centru si al Romaniei, prin deschiderea Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Semnarea contractului de finanatare a avut loc in prezenta domnilor Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia si Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Finantat prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 5.2, proiectul, cu o valoare totala de peste 11 milioane euro, se va finaliza in urmatorii doi ani.

Peste 1000 proiecte depuse, peste 300 milioane euro angajati in proiecte, peste 128 milioane euro fonduri platite beneficiarilor

13 iul. 2011

Cu ocazia implinirii a patru ani de cand a fost lansat Programul Operational Regional, la Sibiu, in 13 iulie 2007, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru poate prezenta rezultate imbucuratoare, care situeaza Regiunea Centru in primele locuri la nivel national, ca numar de proiecte depuse, numar de proiecte implementate, relevante la nivel regional, dar si ca rata de atragere a fondurilor. Angajarea, prin contractele incheiate, a 70% din cele 439,09 milioane euro alocate, si plata catre beneficiari a unor sume in cuantum de circa 28% din suma alocata, reprezinta felul in care ADR Centru a raspuns solicitarilor beneficiarilor din regiune, carora le putem multumi pentru interes, colaborare si implicare in derularea programului.

Regio aduce resurse financiare nerambursabile pentru elevii din Joseni

27 iun. 2011

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, a fost semnat contractul de finantare nerambursabila, prin Programul Operational Regional - REGIO, pentru imbunatatirea conditiilor de studiu ale elevilor din comuna Joseni – judetul Harghita. Este vorba despre proiectul depus de Consiliul local al acestei comune, intitulat „Consolidare, reabilitare, extindere si dotare grupul scolar ”Sover Elek”, sat Joseni, comuna Joseni, jud. Harghita”. Bugetul cererii de finantare este de peste 3,7 milioane lei, din care suma nerambursabila angajata este de peste 2,6 milioane lei.

Peste 8 milioane de lei pentru Liceul teoretic Mircea Eliade - Intorsura Buzaului

10 iun. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare in valoare de peste 10,29 milioane de lei, ce va obtine fonduri din bugetul Programului Operational Regional prin domeniul major de interventie 3.4. La sediul ADR Centru din Alba Iulia, primarul orasului Intorsura Buzaului, domnul Leca Bacila, alaturi de directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, au semnat contractul de finantare al proiectului „Reabilitare, modernizare si extindere Liceul Teoretic Mircea Eliade”, prin care se vor aloca Liceului Teoretic din orasul Intorsura Buzaului, judetul Covasna, peste 8 milioane lei fonduri nerambursabile. Este cel de-al patrulea proiect contractat la nivelul judetului Covasna pentru reabilitarea scolilor, prin toate aceste proiecte fiind solicitate peste 16 milioane de lei fonduri nerambursabile.

Inca 2 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea firmelor mici din Regiunea Centru

30 mai. 2011

ADR Centru a contractat in luna mai peste 2 milioane euro fonduri nerambursabile destinate dezvoltarii a 15 mici societati comerciale din cele sase judete ale Regiunii Centru. Fondurile proiectelor sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 din cadrul Programului Operational Regional si sunt destinate dezvoltarii microintreprinderilor prin achizitionarea unor utilaje de ultima ora, reamenajarea sediilor si pentru crearea unor noi locuri de munca.

Peste 2 milioane lei fonduri nerambursabile pentru extinderea si mansardarea scolii din Ghimbav, Brasov

19 apr. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare in valoare de aproape 3 milioane de lei, ce va obtine fonduri din bugetul Programului Operational Regional prin domeniul major de interventie 3.4. La sediul ADR Centru din Alba Iulia, primarul orasului Ghimbav, domnul Toma Dorel, alaturi de directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, au semnat contractul de finantare al proiectului „Extindere, mansardare si extindere corp 4 Scoala Generala Ghimbav, str. Pietii nr. 70”, prin care se vor aloca Scolii Generale din orasul Ghimbav, judetul Brasov, peste 2,2 milioane lei fonduri nerambursabile.

Seminar regional destinat identificarii solutiilor optime pentru implementarea cu succes a proiectelor REGIO

08 apr. 2011

Peste 80 de persoane, membrii ai echipelor responsabile cu implementarea proiectelor REGIO, dar si reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice locale si judetene din Regiunea Centru interesati de intarirea capacitatii institutionale a entitatilor pe care le reprezinta au participat, in 7 aprilie 2011, la seminarul de lucru organizat de ADR Centru. Intalnirea a fost destinata identificarii problemelor si solutiilor optime, pe baza procedurilor de lucru, pentru implementarea proiectelor contractate in Regiunea Centru in cadrul Programului Operational Regional – REGIO 2007-2013.

Peste 2 milioane euro fonduri europene nerambursabile pentru 18 microîntreprinderi din Regiunea Centru

31 mar. 2011

Un număr de 18 cereri de finanțare nerambursabilă, depuse de firmele mici din Regiunea Centru, au fost contractate pe parcursul lunii martie la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectele, în valoare de totală de 14,66 milioane lei, vor fi finanțate prin domeniul major de intervenție 4.3 al Programului Operaţional Regional. Până în prezent, pe acest domeniu major de intervenție al programului, un număr de 117 microîntreprinderi din regiune au semnat contracte de finanțare prin care le-au fost alocate 42,21 milioane lei fonduri nerambursabile. Dintre aceste proiecte, 43 sunt încheiate cu succes.

Regiunea Centru are un nou Plan de Comunicare pentru Programul Operational Regional

23 mar. 2011

Incepand cu data de 22 martie 2011 activitatea de promovare a Programului Operational Regional, REGIO 2007 – 2013 in Regiunea Centru, se bazeaza pe o noua strategie, in cadrul Editiei a II-a a Planului de Comunicare regional. Prin acest document, ADR Centru a pregatit un nou program coordonat si coerent, pentru masurile de informare si publicitate care pot asigura o buna cunoastere, in randul grupurilor tinta, despre Programul REGIO si despre contributia Uniunii Europene la dezvoltarea regiunii noastre. Detalii

ADR Centru va invita sa participati la prima conferinta internationala a proiectului Dart

18 mar. 2011

Consortiul proiectului DART (Declining, Ageing and Regional Transformation), reprezentat la nivelul Regiunii Centru de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, va invita sa participati la conferinta internationala „Schimbarile demografice in Europa – Solutii pentru economie”, ce va avea loc la Dresda, Germania, in data de 14 aprilie 2011. Finantat prin Programul Operational de Cooperare Interregionala Interreg IV C al Comisiei Europene, proiectul DART are ca obiectiv general formularea, intr-o abordare integrata, a unor propuneri de politici menite sa preintampine consecintele negative ale imbatranirii demografice.
Detalii

7 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru extinderea Scolii Generale nr.2 din Rasnov

18 mar. 2011

Un nou contract de finantare semnat la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia va sprijini, prin fonduri nerambursabile, extinderea Scolii Generale Nr. 2 din Rasnov, judetul Brasov. Contractul de finantare, semnat de catre reprezentantul unitatii administrativ teritoriale a orasului Rasnov, doamna viceprimar Marieana Ducar si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, va finanta lucrarile de extindere si dotare a scolii cu o suma nerambursabila de aproape 7 milioane lei.

Conferinta regionala privind comunicarea pentru programul REGIO in Regiunea Centru

17 mar. 2011

Reprezentantii retelei de comunicatori pentru programul REGIO in Regiunea Centru au participat joi, 17 martie 2011, la cea de-a doua editie a Conferintei Regionale privind implementarea Planului de Comunicare pentru Programul Operational Regional organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la Hotel Parc Alba Iulia. In cadrul intalnirii au fost diseminate informatii privind implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru si au fost prezentate cateva exemple de promovare a proiectelor finantate de REGIO. Detalii

Strategiile de dezvoltare a polilor de crestere din Romania s-au discutat la Brasov

25 feb. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, impreuna cu Departamentul Pol de Crestere municipiul Brasov, a organizat un seminar de lucru cu rolul de a analiza modul in care se pot implementa proiectele de dezvoltare urbana durabila in cadrul marilor areale urbane, in perioada 24 si 25 februarie, la Poiana Brasov. Evenimentul s-a bucurat de o participare reprezentativa, la lucrari fiind prezenti reprezentantii Comisiei Europene, prin Directoratul pentru Politici Regionale – DG Regio, precum si domnul Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul MDRT, alaturi de directori din AM POR, ACIS si alte institutii care se preocupa de absorbtia fondurilor europene nerambursabile.

ADR Centru se implica in serviciile de orientare profesionala

25 feb. 2011

Incepand cu luna februarie 2011, ADR Centru va derula, in calitate de partener principal, proiectul „Practica – primul pas pentru cariera ta”, care a fost depus spre ;finantare in cadrul Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”. Obiectivul general al acestui proiect il constituie favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 studenti aflati in situatia de tranzitie de la scoala la viata activa din regiunile Bucuresti-Ilfov, Vest si Centru. Proiectul a fost initiat de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, in parteneriat cu ADR Centru, ADR Vest, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Detalii

Incepe implementarea proiectelor pentru dezvoltarea polului de crestere Brasov cu fonduri Regio

25 feb. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea primelor doua contracte de finantare pentru investitii in infrastructura urbana a municipiului Brasov, vineri - 25 februarie 2011. Proiectele contractate, in valoare totala de peste 7 milioane euro, fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Brasov si au fost depuse spre finantare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, in cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Regional. La eveniment au participat domnul Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul MDRT, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov, oras care va beneficia de fondurile nerambursabile.

Peste 4 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru municipiul Sfantu Gheorghe

17 feb. 2011

Miercuri, 16 februarie 2011, a avut loc, in cadrul unei conferinte de presa, semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila ce aduce municipiului Sfantu Gheorghe din Covasna peste 4,32 milioane lei fonduri nerambursabile. Fondurile europene sunt alocate prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1, fiind solicitate pentru activitati de amenajare a spatiilor pietonale din centrul istoric vechi al municipiului, conform celui de-al treilea proiect contractat din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al muncipiului.

In acest an, obiectivul principal ramane cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene - Targetul ADR Centru in implementarea Programului Operational Regional

28 ian. 2011

Si in acest an activitatea ADR Centru privind implementarea Programului Operational Regional, va consta in evaluarea si contractarea cererilor de finantare, in cazul domeniilor unde mai sunt proiecte in evaluare, si se va concentra in principal pe implementarea si monitorizarea proiectelor contractate.
Detalii

In anul 2010, pe langa implementarea Programelor Phare si Regio in Regiunea Centru - ADR Centru a derulat 6 proiecte regionale cu finantare europeana

25 ian. 2011

In cursul anului 2010 ADR Centru a desfasurat activitati in cadrul a sase proiecte regionale in care este partener sau lider de proiect, proiecte finantate prin programe derulate de Comisia Europeana, sau programe operationale. Bugetul total angajat prin aceste proiecte este de peste 580.000 euro, fonduri care au fost atrase de ADR Centru in Regiunea Centru, pentru perioada 2008-2012. Prin aceste proiecte se urmareste sprijinirea autoritatilor administratiei publice locale si intarirea capacitatii institutionale a institutiilor si organizatiilor din regiune, in vederea realizarii de noi proiecte care sa duca la absorbtia eficienta a fondurilor europene, in aceasta perioada, precum si in intervalul de programare 2014-2020.
Detalii

Sprijin acordat ADR Centru in derularea activitatilor de informarea si publicitatea privind Programul Regio

30 dec. 2010

ADR Centru,in calitate de Organism Intermediar al Programului Operational Regional, a gestionat si implementat programul Regio la nivelul Regiunii Centru, pe perioada 2009-2010.
Detalii

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru se intruneste la Brasov, in ultima sedinta a anului 2010

30 nov. 2010

ADR Centru organizeaza sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru in data de marti, 7 decembrie 2010, la sediul Consiliului Judetean Brasov. Evenimentul este conexat si cu o reuniune a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru. La aceste manifestari participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru urmand sa fie analizat Planul de activitate al ADR Centru propus pentru anul 2011.
Detalii

Dezvoltarea oraselor din Regiunea Centru prin Programul Operational Regional

30 nov. 2010

Principalele localitati urbane din Regiunea Centru au la dispozitie peste 148 milioane euro, fonduri nerambursabile destinate dezvoltarii municipiilor sau oraselor cu peste 10.000 locuitori. Finantarea se acorda prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1, destinata sprijinirii dezvoltarii durabile a oraselor, prin formarea unor poli sau centre urbane. Fondurile prevazute pentru aceasta axa prioritara sunt distribuite prin trei sub-domenii de finantare, diferentiate in functie de tipul beneficiarilor eligibili. Prin aceste subdomenii se finanteaza planuri ample si integrate ce urmaresc dezvoltarea infrastructurii, a mediului social si a mediului de afaceri din mediul urban. Planurile Integrate de Dezvoltare Urbana sunt formate din 2, 3 sau mai multe cereri de finantare individuale, care contribuie impreuna la regenerarea socio-economica a arealelor urbane.
Detalii

Peste 5 milioane euro fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Colegiului National Bethlen Gabor din Aiud

16 nov. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare prin Programul Operational Regional, prin care Colegiul National ”Bethlen Gabor” va beneficia de peste 23 milioane lei finantare nerambursabila pentru reabilitare si modernizare. Marti, 16 noiembrie 2010, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, si domnul Mihai Horatiu Josan, primarul municipiului Aiud, au semnat contractul de finantare nerambursabila pentru proiectul de „Reabilitare structurala si reparatii capitale la Colegiul National ”Bethlen Gabor” – AB –II-M-A-000171 – din Aiud, judetul Alba”, cu o valoare totala de 29,65 milioane lei.
Detalii

Domeniul 4.1 pentru finantarea nerambursabila a centrelor de afaceri - suspendat la nivelul Regiunii Centru

02 nov. 2010

Practic, numai domeniul destinat reabilitarii siturilor industriale, a ramas deschis finantarii prin Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Centru

S-au terminat fondurile pentru finantarea centrelor afaceri din Regiunea Centru, alocate Regiunii Centru pana in 2013. Incepand cu data de 1 noiembrie 2010, orele 12,00 a fost suspendat la nivelul Regiunii Centru procesul de depunere a cererilor de finantare in cadrul domeniului major de interventie 4.1 - „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”, anunta Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Un numar de 31 de proiecte au fost depuse pentru accesarea celor aproape 30 milioane euro fonduri nerambursabile disponibile prin programul Regio.
Detalii

O batranete linistita, demna si sigura pentru 60 de persoane varstnice, prin fonduri nerambursabile REGIO

26 oct. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare prin Programul Operational Regional, prin care se vor aloca peste 2 milioane de lei extinderii si modernizarii unui camin de batrani. Marti, 26 octombrie 2010, presedintele Asociatiei nonprofit AMICUS, domnul Csaba Vilmos Kardos, impreuna cu domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare nerambursabila a proiectului „Extindere camin de batrani”, din comuna Ceuasu de Campie, judetul Mures.
Detalii

Fonduri nerambursabile prin programul Regio pentru reabilitarea spitalului de psihiatrie Sibiu

19 oct. 2010

Ambulatoriile din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu vor beneficia de aproape 2 milioane lei, pentru investitii in modernizare si echipare. Fondurile nerambursabile sunt alocate prin Programul Operational Regional, in urma semnarii contractului de finantare a cererii depuse de Consiliul Judetean Sibiu, pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriilor din cadrul Spitalului de Psihiatrie Dr. Gheorghe Preda Sibiu”. Valoarea totala a proiectului este de peste 2,6 milioane lei, contractul fiind semnat de catre domnul Martin Bottesch, presedintele Consiliului Judetean Sibiu si domnul Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in prezenta domnilor Ioan Banciu, vicepresedinte CJ Sibiu si dr. Canciu Mihai, directorul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda”.
Detalii

S-au terminat fondurile pentru finantarea centrelor de afaceri din Regiunea Centru

12 oct. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta ca, incepand cu data de 01 noiembrie 2010, orele 12,00, se suspenda la nivelul Regiunii Centru procesul de depunere a cererilor de finantare in cadrul domeniului major de interventie 4.1 „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”. La data de 05 octombrie 2010 proiectele depuse spre finantare pe acest domeniu solicitau cu 85% mai mult decat bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operational Regional 2007-2013.
Detalii

Vesti bune pentru comunitatea maghiara din municipiul Gheorgheni - Scoala Generala ”Kos Karoly” se va reabilita cu fonduri Regio

30 sep. 2010

Peste un an, in toamna anului 2011, elevii si profesorii claselor I-VIII din Scoala Generala ”Kos Karoly” din Gheorgheni, cu clase cu predare in limba maghiara, vor beneficia de facilitatile oferite de o institutie de invatamant modernizata cu fonduri REGIO. In ultima zi a lunii septembrie 2010, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Aba Iulia, a fost semnat contractul de finantare pe Domeniul Major de Interventie 3.4, destinat reabilitarii infrastructurii educationale, din cadrul Programului Operational Regional. Proiectul ”Reabilitarea, modernizarea si echiparea Scolii Generale ”Kos Karoly” din municipiul Gheorgheni”, va beneficia de o finantare nerambursabila de aproape 1,3 milioane lei, pentru imbunatatirea calitatii invatamantului.
Detalii

A reinceput contractarea proiectelor pentru microintreprinderi finantate de Regio in Regiunea Centru

28 sep. 2010

Incepand cu 27 septembrie 2010, s-a reluat procesul de contractare, prin fonduri structurale nerambursabile, pentru finantarea microintreprinderilor din Regiunea Centru. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru absorbtia fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional, respectiv prin domeniul de interventie referitor la dezvoltarea microintreprinderilor, pune la dispozitia beneficiarilor acestor contracte peste 21,8 milioane euro, pentru dezvoltarea unor proiecte care solicita o suma nerambursabila de peste 71 milioane euro.
Detalii

ADR Centru va organiza saptamana parteneriatului romano-german

21 sep. 2010

Sub deviza ”Brandenburg intalneste Regiunea Centru”, ADR Centru organizeaza, in perioada 19-23 septembrie, un amplu eveniment de promovare bilaterala a oportunitatilor de investitii si dezvoltare intre cele doua regiuni europene. Astfel, in aceasta perioada va avea loc prima misiune economica din Landul Brandenburg in Regiunea Centru, concomitent cu o Conferinta internationala pe tematica energiilor regenerabile. Cele doua manifestari se vor desfasura la Brasov, cu sprijinul autoritatilor locale si al Camerei de Comert si Industrie. Evenimentele sunt organizate in parteneriat cu Ministerul pentru Economie si Afaceri Europene al Landului Brandenburg, impreuna cu Germany Trade & Invest si cu Agentia Viitorului Brandenburg.
Detalii

Incepand cu aceasta luna intra in vigoare un nou manual de identitate vizuala pentru proiectele finantate de programul Regio

14 sep. 2010

Incepand cu data de 15 septembrie 2010 au intrat in vigoare noi reguli de identitate vizuala pentru beneficiarii de fonduri nerambursabile, derulate prin REGIO - Programul Operational Regional. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, pune la dispozitia celor interesati a III-a editie a Manualului de Identitate Vizuala a programului REGIO.
Detalii

La Saliste Sibiu - Fondurile Regio vor creste calitatea serviciilor medico-sociale

08 sep. 2010

Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru a semnat azi, 7 septembrie 2010, la Sibiu, un nou contract de finanţare nerambursabila prin care se va extinde sediul unitatii de asistenta medico-sociala din orasul Saliste, judetul Sibiu. Evenimentul a avut loc in prezenta domnului Ioan Banciu, vicepresedinte al Consiliului Judetean Sibiu, si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru. Beneficiarul va obtine fonduri nerambursabile de peste 2,7 milioane lei, in cadrul proiectului finantat din fonduri REGIO pentru imbunatatirea calitatii serviciilor sociale din zona de vest a judetului Sibiu.
Detalii

Prin participarea la evenimentul Zilele Landului Brandenburg Cetatenii germani au fost invitati sa descopere frumusetile Regiunii Centru

06 sep. 2010

Timp de doua zile, 4 - 5 septembrie 2010, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a prezentat Re-giunea Centru locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Prezentarea atractiilor turistice si a traditiilor din Regiunea Centru a avut loc in cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg 2010” care s-a desfasurat in localitatea Schwedt an den Oder. Standurile Regiunii Centru, reprezentate de catre ADR Centru si Consiliul Judetean Alba au fost apreciate atat de catre turistii si locuitorii prezenti, cat si de catre Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, domnul Matthias Platzeck si Ministrul Economiei, domnul Ralff Christoffers.
Detalii

Microintreprinderile din Regiunea Centru nu mai pot depune proiecte pentru dezvoltarea afacerilor prin Programul Regio

30 aug. 2010

Incepand cu data de 27 august 2010, ora 12.00, procesul de depunere a cererilor de finantare la nivelul ADR Centru in cadrul Domeniului Major de Interventie (DMI) 4.3. - "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" se suspenda. Pana in acest moment, la nivelul regiunii noastre au fost depuse 667 proiecte, ce solicita peste 71 milioane euro finantare nerambursabila. Detalii

Prin participarea la evenimentul Zilele Landului Brandenburg Regiunea Centru se prezinta locuitorilor unei importante regiuni germane

24 aug. 2010

ADR Centru a primit, din partea Cancelariei de Stat a Landului Brandenburg din Germania, invitatia de a participa la cea de XX-a editie a evenimentului Zilele Landului, organizat anul acesta in orasul Schwedt/Oder, in perioada 4-5 septembrie 2010. Participarea la aceasta manifestare survine la numai doua luni dupa vizita de lucru a reprezentantilor Regiunii Centru in Landul Brandenburg, regiune europeana cu care cele sase judete din Romania desfasoara un parteneriat activ de peste 8 ani.
Detalii

Spitalul Judetean de Urgenta Miercurea Ciuc intra in reparatii prin Fonduri Regio

28 iul. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila prin care se vor reabilita si dota 14 cabinete de ambulatoriu din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din Miercurea Ciuc. Proiectul, prin care se solicita peste 5,3 milioane lei fonduri nerambursabile, va fi finantat prin domeniul major de interventie 3.1 al Programului Operational Regional. Semnarea contractului de finantare nerambursabila a avut loc la sediul Consiliului Judetean Harghita, in data de 29 iulie 2010, in prezenta domnului Csaba Borboly, presedintele Consiliului Judetean Harghita, a domnului Ladanyi Laszlo, prefectul judetului Harghita si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru.
Detalii

Corrigendumul nr. 3 la Ghidul Solicitantului pentru domeniul major de interventie 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor

22 iul. 2010

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional a publicat in data de 21.07.2010 Corrigendumul nr. 3 la Ghidul Solicitantului pentru domeniul major de intervenţie 4.3 al Programului Operaţional Regional si Ghidul consolidat. Detalii

Inca o scoala din judetul Harghita reabilitata prin fonduri nerambursabile Regio

15 iul. 2010

Cel de-al optulea proiect de finantare pentru reabilitarea scolilor a fost semnat joi 15.07.2010, ora 11.00, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia. Prin acest contract Grupul Scolar Zimmenthousen din orasul Borsec va primi peste 1,2 milioane lei fonduri nerambursabile pentru lucrari de reabilitare si modernizare si pentru dotarea cu echipamente. Contractul ce va fi finantat prin domeniul major de interventie 3.4 din cadrul Programului Operational Regional, a fost semnat de catre primarul orasului Borsec, domnul Mik Jozsef si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu.
Detalii

Conditii de studiu europene la Colegiul Remus Radulet din Brasov

14 iul. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare prin Programul Operational Regional prin care se va aloca Colegiului Tehnic ”Remus Radulet” din Brasov peste 12 milioane lei finantare nerambursabila pentru reabilitare si modernizare. Marti 13 iulie 2010, la Brasov, doamna Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale și Turismului, domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare nerambursabila al proiectului de „Reabilitare, dezvoltare si modernizare Campus pentru invatamantul profesional si tehnic Colegiul Tehnic ”Remus Radulet” din Brasov”, cu o valoare totala de 14,77 milioane lei. Detalii

Cerere mare de fonduri nerambusabile pentru reabilitarea infrastructurii sociale de la nivelul Regiunii Centru

08 iun. 2010

Din cauza bugetului depasit, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta suspendarea, la nivelul Regiunii Centru, a domeniului ce aloca fonduri nerambursabile pentru reabilitarea infrastructurii sociale. Cei ce doresc mai pot depune proiecte pana la data de 25 iunie 2010, ora 12,00, limita de timp stabilita de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului ca data de suspendare a domeniului. Domeniul major de interventie 3.2 din cadrul Programului Operational Regional aloca 10,63 milioane euro fonduri nerambursabile pentru „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor sociale” din Regiunea Centru. Detalii

ADR Centru a semnat un nou contract pentru promovarea Programului Operaţional Regional

19 mai. 2010

Un nou contract de promovare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, a fost incheiat intre Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar şi Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului in calitate de Autoritate de Management a programului. In baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesaţi asupra oportunitaţilor de finanţare nerambursabile existente, precum şi asupra implementarii transparente a proiectelor finanţate prin program. Contractul a intrat in vigoare incepand cu data de 01 aprilie 2010 şi se va implementa pe parcursul anului 2010, fiind o continuare a masurilor de informare şi publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 pana in prezent. Detalii

Proiectele Regio pentru reabilitarea sistemului medical solicita 28 milioane euro

12 mai. 2010

La suspendarea domeniului major de interventie 3.1 al Programului Operational Regional un numar de 14 spitale si ambulatorii din Regiunea Centru, prin proiectele depuse de catre autoritatile locale, sunt inscrise in competitie pentru finantare nerambursabila, finantare necesara modernizarii si dotarii lor. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta, odata cu suspendarea termenului limita de depunere a proiectelor pentru reabilitarea si dotarea infrastructurii de sanatate, depasirea, prin fondurile solicitate, a bugetului alocat acestui domeniu cu aproximativ 10 milioane euro. Detalii

S-au epuizat fondurile pentru reabilitarea spitalelor de la nivelul Regiunii CENTRU

20 apr. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta suspendarea la nivelul Regiunii Centru a unui alt domeniu de finantare nerambursabila. Pentru vineri 07 mai 2010, incepand cu orele 12.00, a fost stabilita data limita pentru depunerea proiectelor de finantare nerambursabila prin care se pot moderniza si echipa spitalele si ambulatoriile din cele sase judete ale Regiunii Centru. Instructiunea privind suspendarea depunerii de cereri de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013 a fost emisa de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului datorita depasirii sumelor disponibile spre finantare prin domeniul major de interventie 3.1. Detalii

Utilizarea energiilor regenerabile in Regiunea Centru

08 mar. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat vineri, 5 martie 2010, la Hotel Parc din Alba Iulia, o intalnire de lucru pe tema resurselor regenerabile de energie. Manifestarea a facut parte din seria de activitati interactive prevazute in cadrul proiectului RenERg EuReg, proiect demarat de catre ADR Centru in anul 2008. Discutiile au vizat realizarea strategiei regionale privind utilizarea surselor regenerabile de energie si identificarea surselor de energie alternativa cu potential maxim. Detalii

Fonduri nerambursabile pentru proiecte de promovare a potentialului turistic

27 feb. 2010

In data de 14.12.2009 a fost publicat Ghidul solicitantului pentru Operatiunea “Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specific” din cadrul Domeniului major de interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, component a Axei Prioritare 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului - a Programului Operational Regional 2007 – 2013.
Detalii

S-au terminat fondurile alocate dezvoltarii infrastructurii turistice din Regiunea Centru

27 feb. 2010

Joi, 25.02.2010, s-a suspendat la nivelul Regiunii Centru, depunerea de proiecte pe domeniul major de interventie 5.2 al Programului Operational Regional. Acesta a fost ultimul domeniu deschis la nivelul regiunii, prin care se puteau accesa fondurile nerambursabile necesare dezvoltarii infrastructurii turistice din regiune. Dupa doua sesiuni de depunere derulate pe o perioada de 12 luni, au fost depuse spre finantare, de catre cei interesati, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, un numar de 58 de proiecte.
Detalii

Finantare pentru echipa de proiect a Polului de crestere Brasov

26 feb. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare care va asigura sustinerea echipei desemnate pentru coordonarea si implementarea strategiei de dezvoltare durabila a Municipiului Brasov. Cererea de finantare cu titlul „Sprijin pentru coordonarea implementarii Planului Integrat de Dezvoltare al polului de crestere Brasov”, a fost depusa de ADR Centru la Ministerul Finantelor, Autoritate de Management a Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT), fiind aprobata spre finantare in 28 decembrie 2009.
Detalii

Drumuri reabilitate cu fonduri nerambursabile in Municipiul Blaj

17 feb. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Primaria Municipiului Blaj au organizat miercuri, 17.02.2010, la sediul AJOFM Blaj, evenimentul de semnare oficiala a unui nou contract de finantare nerambursabila. Proiectul, finantat prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 2.1, urmareste modernizarea strazilor Tudor Vladimirescu si Mihail Kogalniceanu din municipiul de pe Tarnave. Valoarea totala a proiectului este de 9,22 milioane lei, din care Municipiul Blaj solicita suma de 7,58 milioane lei ca finantare nerambursabila.
Detalii

Cu fonduri Regio se va moderniza si drumul judetean Sadu – Rau Sadului – Sadurel, in judetul Sibiu

01 feb. 2010

Un nou contract de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, a fost semnat astazi, in beneficiul Unitatii administrativ teritoriale Judetul Sibiu. Acest proiect solicita spre finantare nerambursabila o suma de peste 43,44 milioane lei si vizeaza cresterea atractivitatii zonei turistice Sadu-Sadurel, prin „Modernizarea DJ 105G Sadu – Rau Sadului – Sadurel”.
Detalii

Implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru

26 ian. 2010

Un nou contract de finantare va asigura bugetul necesar pentru buna desfasurare a activitatii ADR Centru, in implementarea Programului Operational Regional, la nivelul Regiunii Centru. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru deruleaza activitati de evaluare, contractare si monitorizare a programului REGIO, cu aproape 80 de specialisti, dispunand de o alocare financiara de peste 2 milioane euro, pe o perioada de doi ani, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Detalii

Regio finanteaza proiecte pentru imbunatatirea climatului social, in concordanta cu eforturile europene de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale

25 ian. 2010

Odata cu preluarea oficiala a Presedintiei spaniole a Uniunii Europene, in data de 21 ianuarie 2010 s-a desfasurat, la Madrid, Conferinta de lansare a „Anului European 2010 de lupta impotriva saraciei si excluziunii sociale”. ADR Centru sustine mesajul transmis de comunitatea europeana prin impulsionarea atragerii de fonduri alocate dezvoltarii serviciilor sociale in regiunile romanesti din Programul Operational Regional si saluta orice initiativa care duce la imbunatatirea conditiilor de viata ale persoanelor cu nevoi speciale din Regiunea Centru. Detalii

FINAL DE PROIECT PRIVIND PROMOVAREA OPORTUNITATILOR DE FINANTARE DISPONIBILE PRIN PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL

21 dec. 2009

In ultima zi a anului, se incheie proiectul „Sprijin pentru OI din cadrul ADR Centru in informarea si publicitatea la nivel regional privind POR 2007 – 2013”, finantat prin Axa prioritara 6„Asistenta tehnica”, domeniul major de interventie 6.2, al Programului Operational Regional. Prin acest proiect, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar al Programului Operational Regional a organizat, pe parcursul anilor 2007-2009, mai multe activitati de informare si promovare referitoare la obiectivul si oportunitatile de finantare nerambursabila ale programului. Semnat in 11 noiembrie 2008, contractul de finantare a avut un buget total alocat de peste 1,15 milione lei, din care aproape un milion au fost cheltuieli eligibile.
Detalii

In prima zi de depunere a proiectelor pentru dezvoltarea turismului din Regiunea Centru - MULTE CERERI DEPUSE PENTRU ATRAGEREA FONDURILOR NERAMBURSABILE DISPONIBILE

24 nov. 2009

In 23 noiembrie 2009, prima zi de relansare a domeniului 5.2 al Programului Operational Regional, potentialii beneficiari din Regiunea Centru, interesati de accesarea fondurilor nerambursabile disponibile, au sosit la prima ora la sediul ADR Centru pentru a-si inregistra cat mai repede cererile de finantare. Incepand cu ora opt, expertii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au inceput inregistrarea proiectelor, respectand ordinea sosirii fiecarui solicitant. Pana la finalul zilei, 9 proiecte au fost inregistrate pe domeniul 5.2 si alte 30 proiecte pe domeniul 4.3, amandoua domeniile fiind redeschise dupa un an, in aceeasi zi.
Detalii

INTERES CRESCUT PENTRU ACCESAREA FONDURILOR DIN REGIUNEA CENTRU PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI

20 nov. 2009

Odata cu relansarea domeniului 5.2 al Programului Operational Regional, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat o serie de seminarii de informare pentru potentialii beneficiari din Regiunea Centru. Cei aproape 80 de potentiali beneficiari prezenti la seminarii sau aratat foarte interesati de accesarea celor peste 6 milioane euro disponibile ca fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea structurilor de turism.
Detalii

Utilaje pentru microintreprinderi

PESTE 16 MILIOANE EURO FONDURI NERAMBURSABILE LA DISPOZITIA MICROINTREPRINDERILOR DIN REGIUNEA CENTRU

03 nov. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta relansarea la nivelul Regiunii Centru a domeniului 4.3 al Programul Operational Regional. Lansarea acestei noi sesiuni de cereri de proiecte pentru Axa prioritara 4 a POR 2007-2013, domeniul major de interventie (DMI) 4.3 - “Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor”, a avut loc in 30 octombrie 2009. Incepand cu 23 noiembrie 2009, cei interesati pot depune proiectele la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia, fondurile fiind atribuite pe baza criteriului „Primul venit, primul servit”, pana la utilizarea integrala a fondurilor disponibile. Detalii

In Regiunea Centru a fost suspendata depunerea de proiecte pe DMI 3.4 - PESTE 100 PROIECTE DEPUSE PENTRU REABILITAREA DE SCOLI SI LICEE

20 oct. 2009

Incepand cu data de 16 octombrie 2009, ora 12.00, a fost suspendata depunerea de proiecte pe domeniul care vizeaza reabilitarea infrastructurii educationale din Regiunea Centru. Inaintea suspendarii domeniului major de interventie 3.4, un numar de 42 de cereri de finantare nerambursabila au fost depuse la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, de catre autoritatile publice locale din comunele si orasele Regiunii Centru. Anuntul privind suspendarea acestui domeniu a mobilizat autoritatile Regiunii Centru pentru a-si incheia documentatiile demarate si pentru a depune proiectele de reabilitare a unitatilor de invatamant arondate. La inchiderea domeniului, un numar de 104 cereri depuse au fost inregistrate de la lansare, 2 dintre acestea sunt deja contractate si 3 se vor contracta in curand, iar bugetul alocat era depasit, inca din 30 septembrie 2009, cu 82%.
Detalii

INTALNIRE DE LUCRU PENTRU IMPLEMENTAREA REGIO IN REGIUNEA CENTRU

20 oct. 2009

In data de 13 octombrie 2009, ADR Centru a organizat, la Hotel Alunis din Sovata, o intalnire de lucru a factorilor de decizie de la nivel regional si local pentru diseminarea informatiilor privind implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru. La acest eveniment au participat membrii CDR si CRESC Centru, reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru.
Detalii

Regiunea Centru, din nou prima la nivel national, in Programul REGIO - UN SINGUR PROIECT DEPUS PENTRU REABILITAREA ZONELOR INDUSTRIALE POLUATE

12 oct. 2009

Primul proiect si singurul la nivel national, pana in acest moment, a fost depus la sediul ADR Centru din Alba Iulia, spre finantare nerambursabila pe domeniul destinat reabilitarii siturilor poluate din cadrul Programului Operational Regional. Lansat in urma cu un an, domeniul majoritar de interventie 4.2 „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati”, cu un buget de 235,4 milioane euro, nu a avut depusa, pana in prezent, nicio cerere de finantare nerambursabila in niciuna dintre cele 8 regiuni de dezvoltare ale Romaniei.
Detalii

SE SUSPENDA DEPUNEREA DE PROIECTE PE DOMENIUL DESTINAT MODERNIZARII INFRASTRUCTURII EDUCATIONALE

07 oct. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta ca, incepand cu data de 16.10.2009, ora 12,00, se va suspenda depunerea de proiecte pe domeniul major de interventie 3.4 destinat proiectelor de reabilitare, modernizare, dezvoltare si echipare a infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua. Cele 54 cereri de finantare depuse pana la 30 septembrie 2009 pe acest domeniu, au depasit bugetul cu 82% fata de valoarea alocata. Detalii

Vizita la un proiect finantat de REGIO - PRESA A LUAT PULSUL LUCRARILOR DE PE DJ 107M AIUD-BURU

01 oct. 2009

Miercuri, 30 septembrie 2009, jurnalisti din Regiunea Centru au participat la vizita de lucru organizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, la proiectul ce vizeaza reabilitarea drumului Aiud – Buru, finantat prin Programul Operational Regional. Evenimentul a vizat monitorizarea implementarii transparente a fondurilor publice nerambursabile, urmarindu-se evolutia lucrarilor efectuate la fata locului. Acest proiect a fost prezentat presei de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, domnul Ion Dumitrel, presedinte CJ Alba, domnul Dan Popescu, director executiv CJ Alba si de catre reprezentanti ai consortiului de firme care executa lucrarile.
Detalii

UN NOU DRUM DIN REGIUNEA CENTRU ESTE REABILITAT CU FONDURI NERAMBUSABILE

22 sep. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru informeaza cetatenii Regiunii Centru ca un nou drum a fost finalizat in regiune prin fonduri nerambursabile. Este vorba de drumul de acces care face legatura intre judetele Alba si Mures, pornind din municipiul Blaj si pana in municipiul Tarnaveni. Miercuri, 23 septembrie 2009, va avea loc la sediul Primariei Municipiului Blaj, in prezenta doamnei Edita Emoke Lokodi, presedinte al Consiliului Judetean Mures si a domnului Ion Dumitrel, presedintele Consiliul Judetean Alba, receptia de terminare a lucrarilor pentru obiectivul „Reabilitarea si modernizarea sistemului rutier a DJ 107 si DJ 107D Alba – Mures”. Detalii

DELEGATIE DIN REGIUNEA CENTRU IN VIZITA IN LANDUL BRANDENBURG

22 sep. 2009

Importanta surselor de energie regenerabila si oportunitatile de dezvoltare regionala, in conditiile transformarilor socio-economice din ultima perioada, au fost temele principale ale discutiilor purtate de reprezentantii Regiunii Centru, care au participat la o vizita de lucru in landul german Branden-burg, in perioada 14-17 septembrie 2009. Un punct important pe agenda acestei vizite a fost intalnirea delegatiei regiunii noastre cu primul ministrul al Landului Brandenburg, domnul Matthias Platzeck. Detalii

FONDURI REGIO PENTRU REABILITAREA STRAZILOR DIN AGNITA

08 sep. 2009

Un nou contract de finantare nerambursabila, prin Programul Operational Regional - REGIO, a fost semnat marti, 8 septembrie 2009, la sediul Primariei orasului Agnita, judetul Sibiu. Acest proiect prevede „Reabilitarea si modernizarea arterei principale a orasului Agnita”. Solicitantul finantarii este Unitatea Administrativ Teritoriala orasul Agnita. Initiat si depus la sediul ADR Centru din Alba Iulia de catre Primaria Agnita, proiectul are o valoare totala de peste 21,4 milioane lei, fiind solicitate prin finantare nerambursabila peste 21 milioane lei din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei. Detalii

S-a incheiat procesul de contractare pentru primul apel de proiecte finantate de Regio destinate dezvoltarii IMM din Regiunea Centru

17 aug. 2009

Dupa semnarea ultimelor contracte de finantare pentru microintreprinderi, in Regiunea Centru s-a incheiat procesul de contractare pentru primul apel de proiecte finantate de REGIO prin DMI 4.3 – Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor. La Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, care are rolul de Organism Intermediar pentru absorbtia fondurilor disponibile prin Programul Operational Regional, au fost semnate 76 de contracte pentru finantarea microintreprinderilor, fiind puse la dispozitia beneficiarilor peste 21,3 milioane lei, pentru derularea unor proiecte in valoare de peste 37,8 milioane lei. In acest moment se asteapta lansarea unui nou apel de cereri de proiecte pe acest domeniu.
Detalii

Printr-o finantare nerambursabila din fonduri Regio - 24 autospeciale complexe de interventie in Regiunea Centru

06 aug. 2009

Marti, 4 august 2009, in prezenta ministrului Vasile Blaga, din partea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a secretarului de stat Raed Arafat, din ministerul Sanatatii, a directorului general al Autoritatii de Management a Programului Operational Regional, Gabriel Friptu, si a reprezentantilor celor 6 judete ale Regiunii Centru, a avut loc receptia primelor autospeciale achizitionate prin proiectul depus spre finantare nerambursabila prin REGIO. Finantat prin Domeniul Major de Interventie 3.3 - Imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru situatii de urgenta, proiectul este primul si singurul depus si contractat la nivel national in cadrul acestui domeniu al REGIO.
Detalii

SE SUSPENDA DEPUNERILE PE UN NOU DOMENIU AL PROGRAMULUI OPERATIONAL REGIONAL DIN REGIUNEA CENTRU

31 iul. 2009

Incepand cu data de 30.07.2009, ora 16,00, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru suspenda, pentru Regiunea Centru, procesul de depunere a cererilor de finantare pe domeniul major de interventie 5.1 al Programului Operational Regional. Cu un buget de 25,66 milioane euro, fonduri europene nerambursabile, proiectele depuse pe acest domeniu de interventie urmaresc, prin finantarea solicitata, restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe din Regiunea Centru.
Detalii

O noua premiera nationala in Regiunea Centru - SEMNAREA PRIMULUI CONTRACT DE FINANTARE PE DOMENIUL MAJOR DE INTERVENTIE 4.1

27 iul. 2009

Primul proiect care va beneficia de finantare nerambursabila prin fondurile alocate domeniului major de interventie 4.1 al Programului Operational Regional se va derula in Regiunea Centru. Cu un buget de circa 85 milioane lei, proiectul „Centru de afaceri Sibiu” depus de catre SC TRANSCAR INTERNATIONAL a fost semnat de catre ADR Centru, de beneficiar si de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei exact cand s-au implinit doi ani de la lansarea programului REGIO in Romania. Programul Operational Regional a fost lansat in iulie 2007 la Sibiu si primul proiect din tara semnat pentru DMI 4.1 se va derula tot in Sibiu.
Detalii

Programul Operational Regional 2007-2013 - 2 ani de implementare

27 iul. 2009

Cu un numar de 331 proiecte depuse la nivelul Regiunii Centru pentru finantare nerambusabila prin Programul Operational Regional, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a prezentat, in cadrul unei conferinte de presa organizata marti 28 iulie 2009 la Sibiu, rezultatele implementarii programului la doi ani de la lansare. In premiera nationala a fost lansat, in cadrul aceleiasi conferinte de presa, primul contract de finantare semnat la nivel national pe domeniul 4.1 al Programului Operational Regional.
Detalii

Premiera nationala, primele rezultate concrete ale accesarii fondurilor nerambusabile

24 iul. 2009

La doi ani de la lansarea Programului Operational Regional, instrument de finantare nerambursabila al Uniunii Europene, in Regiunea Centru se incheie, in premiera nationala, primul proiect din punctul de vedere al executarii lucrarilor. Proiectul „Varianta de ocolire a Municipiului Brasov – Faza 1” a fost aprobat spre finantare prin domeniul major de interventie 2.1 a Programului Operational Regional. Receptia lucrarii si darea in folosinta a fost facuta in 23.07.2009, in prezenta domnului Vasile Blaga, ministrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, a domnului George Scripcaru, primarul municipiului Brasov si a domnului Simion Cretu, directorul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. Detalii

La doi ani dupa lansarea Programului Operational Regional 2007-2013, AU FOST ATRASE PESTE 50 % DIN FONDURILE ALOCATE REGIUNII CENTRU

16 iul. 2009

Programul Operational Regional (REGIO) este un instrument de finantare, aprobat de catre Comisia Europeana, prin care sunt alocate Romaniei fonduri europene nerambursabile pe perioada 2007-2013. Acest fonduri provin de la Uniunea Europeana si Guvernul Romaniei si sunt distribuite la nivelul regiunilor din Romania prin procese complexe de evaluare si selectie a diverselor proiecte depuse de catre potentialii beneficiari. La nivelul Regiunii Centru Organismul Intermediar delegat pentru implementarea programului este Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru.
Detalii

OBLIGATIVITATEA PUBLICARII DE ANUNTURI PENTRU BENEFICIARII DE FONDURI NERAMBURSABILE PRIN REGIO

09 iul. 2009

Tinand cont de instructiunea transmisa recent de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta firmele din Regiunea Centru ca, incepand cu data de 25 iunie 2009, toti operatorii economici beneficiari de fonduri nerambursabile, alocate prin Domeniile Majore de Interventie 3.2, 4.1, 4.3, 5.1, 5.2 si 5.3 ale Programului Operational Regional, trebuie sa publice un anunt intr-un cotidian local, regional sau national in limba romana, in vederea atribuirii contractelor de lucrari. Detalii

FONDURI REGIO PENTRU IMBUNATATIREA CONDITIILOR DE TRAI ALE VARSTNICILOR DIN SIBIU

03 iul. 2009

Un nou contract de finantare nerambursabila, semnat la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru prin Programul Operational Regional, va finanta imbunatatirea conditiilor de viata pentru varstnicii care stau in Caminul „Dr. Carol Wolff” din Sibiu. Contractul semnat vineri, 03.07.2009, prevede utilizarea unui buget de peste 798 mii lei pentru „Cresterea eficientei energetice la Caminul pentru persoane varstnice „Dr. Carl Wolff” din Sibiu, prin izolare termica partiala a cladirii si modernizarea instalatiei de incalzire a apei menajere”.
Detalii

SEMINARII DE INFORMARE PRIVIND PROGRAMUL OPERATIONAL REGIONAL

30 iun. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitatea sa de Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional, organizeaza, in perioada 23 iunie – 2 iulie 2009, o serie de seminarii de informare privind Programul REGIO la nivel regional, fiind prevazuta cate o intalnire de lucru la nivelul fiecarui judet din Regiunea Centru. Aceste reuniuni vizeaza prezentarea stadiului actual de implementarea a REGIO in Regiunea Centru, precum si identificarea celor mai bune metode de imbunatatire a gradului de angajare a fondurilor europene pentru dezvoltare regionala.
Detalii

AGENTIA PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA CENTRU VA AVEA UN SEDIU NOU IN ALBA IULIA

26 iun. 2009

Lucrarile pentru un nou sediu al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au fost demarate la sfarsitul lunii mai. Finantate prin programul Phare 2006, lucrarile prevad reabilitarea si extinderea spatiului existent la adresa vechiului sediu al ADR Centru, str. Decebal nr. 12, in vederea eficientizarii activitatilor proprii si delegate ale ADR Centru. Proiectul are o valoare totala de peste 800.000 euro, din care valoarea eligibila este 675.000 euro.
Detalii

Necesitatea respectarii legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice

25 iun. 2009

Informarea beneficiarilor POR 2007-2013 privind necesitatea respectarii legislatiei nationale in domeniul achizitiilor publice. Detalii

Comisia Europeana acorda finantari pentru IMM in domeniul cercetarii

26 mai. 2009

Tinand cont de activitatile din cadrul Proiectului BISNet Transylvania, ADR Centru prezinta celor interesati o noua oportunitate pentru IMM. Este vorba despre posibilitatea acestora de a benefica de fonduri nerambursabile pentru achizitionarea de echipamente pentru cercetare. Acest program de finantare face parte din eforturile de impulsionare a sectorului inovativ si de cercetare, cu aplicabilitate imediata in domeniul economic, al Comisiei Europene. Detalii

VIZITA DE STUDIU IN GERMANIA

29 apr. 2009

Sub coordonarea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, o delegatie din Regiunea CENTRU va efectua in perioada 27-30 aprilie o vizita de studiu si schimb de experienta in Regiunea Lusatia, Brandenburg din Germania. Vizita de studiu face parte din activitatile proiectului RenERg EuReg (Resurse regenerabile de energie – o solutie pentru dezvoltarea durabila a doua regiuni Europene), proiect finantat de Comisia Europeana din fondurile Programului Cadru 7. Detalii

BAZA DE DATE REGIONALA A FIRMELOR DE CONSULTANTA

22 apr. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vine in sprijinul celor din Regiunea Centru ce doresc sa acceseze fonduri nerambursabile prin oferirea unui nou tip de informatii, respectiv o baza de date regionala a firmelor de consultanta. Firmele de consultanta care doresc sa-si promoveze serviciile isi vor pune la dispozitia celor interesati datele de contact, dar si cateva exemple de proiecte derulate si rezultate obtinute, date necesare in vederea obtinerii de credibilitate. Detalii

CLARIFICARI PRIVIND MANUALUL DE IDENTITATE VIZUALA POR - PANOURI

12 mar. 2009

Ca urmare a solicitarilor de clarificari primite din partea beneficiarilor de finantare in cadrul Programului Operational Regional, in ceea ce priveste numarul placilor temporare/permanente care trebuie afisate la locul de imple-mentare a proiectelor care vizeaza lucrari de infrastructura, Autoritate de Management a POR face urmatoarele precizari:

  • in conformitate cu cerintele Autoritatii pentru Coordonarea Intrumentelor Structurale, in cazul in care, pe traseul drumului la care se refera proiectul sunt mai mult de trei poduri se vor instala aceste panouri la cel putin trei poduri;
  • panourile vor fi instalate cate unul la fiecare capat de pod;
  • beneficiarul are obligatia de a instala, de asemenea, cele patru panouri la capetele drumului reabilitat, cate un panou pe fiecare sens de mers.

Nou sediu pentru Biroul Regional Mures al ADR Centru

10 feb. 2009

Biroul teritorial Mures al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru are un nou sediu. Incepand cu luna februarie, din sediul Consiliului Judetean Mures unde a functionat pana acum o luna, Biroul Regional Mures din cadrul ADR Centru s-a mutat pe strada Koteles Samuel, nr. 33 (cu intrare de pe Marton Aron), din muncipiul Tirgu Mures. Detalii

Fonduri nerambursabile pentru reabilitarea drumului judetean 142c din judetul Mures

09 feb. 2009

Un nou contract de finantare nerambusabila, prin Programul Operational Regional - REGIO, va fi semnat marti, 10 februarie 2008, la ora 12, in Sala mica de sedinte din sediul Consiliului Judetean Mures. Este cel de-al cincilea contract semnat la nivelul Regiunii Centru si prevede „Reabilitarea si modernizarea Drumului Judetean DJ142C”, beneficiar fiind Judetul Mures. Depus de catre Consiliul Judetean Mures, proiectul are o valoare totala de peste 23 milioane lei, prin finantare nerambursabila din partea Uniunii Europene fiind solicitate peste 18,28 milioane lei. Detalii

S-AU FINALIZAT PRIMII DOI ANI DIN IMPLEMENTAREA EFECTIVA A PROGRAMULUI OPERATIONAL REGIONAL - „REGIO”

23 dec. 2008

Primii doi ani de implementare a Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru si primul contract de asistenta tehnica pentru implementarea fondurilor acordate Romaniei de Uniunea Europeana dupa 2007, se vor incheia la 31 decembrie 2008. In perioada 2007-2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a primit finantare din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, pentru a acorda sprijinul necesar implementarii si monitorizarii programului. Detalii

Asistenta tehnica pentru promovarea REGIO

23 dec. 2008

Recent, Agen?ia pentru Dezvoltare Regional? Centru a semnat al doilea contract de finan?are din fonduri structurale prin Programul Opera?ional Regional - REGIO, Axa Prioritar? 6 Asisten?? Tehnic?. Prin proiectul depus spre finan?are la Ministerul Dezvolt?rii, Lucr?rilor Publice ?i Locuin?elor, ADR Centru a solicitat, în calitate de Organism Intermediar de implementare al REGIO, finan?are pentru implementarea transparent? ?i eficient? a programului. Detalii

Modificarea Regulamentului de Organizare si Functionare a Cresc

22 dec. 2008

Vineri, 19 decembrie, in Sala de Conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia a avut loc ultima sedinta din acest an a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) „Centru”. In cadrul acestui eveniment a avut loc adoptarea Hotararii de modificare a Regulamentului de Organizare si Functionare al CRESC „Centru”, in conformitate cu cerintele HG 1383/2008. Detalii

Bilantul fondurilor REGIO

22 dec. 2008

Bilantul fondurilor REGIO derulate prin ADR Centru a impulsionat autoritatile administratiei publice locale sa creeze o noua asociatie intercomunitara pentru valorificarea oportunitatilor turistice regionale. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a prezentat vineri, 19 decembrie 2008, bilantul celor 18 luni de implementare a Programului Operational Regional – REGIO 2007-2013. Detalii

ANALIZA PRIVIND POTENTIALUL ENERGIILOR REGENERABILE DIN REGIUNEA CENTRU

10 dec. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va coordona, in 11 decembrie 2008, o intalnire a partenerilor din proiectul RenERg-EuReg pe tema energiilor regenerabile. Incepand cu ora 10,30 la sediul ADR Centru din Alba Iulia vor avea loc discutii intre partenerii romani pentru a identifica liniile de actiune in realizarea unui cluster - birou complex - prin intermediul caruia toti cei implicati in proiect vor colabora in dezvoltarea unor analize care au ca scop identificarea potentialului energetic al regiunii. Detalii

Intreruperea depunerii cererilor de finantare

09 dec. 2008

Va informam ca Autoritatea de Management a emis o instructiune privind intreruperea in perioada 22 decembrie 2008 – 2 ianuarie 2009 a procesului de depunere a cererilor de finantare, a evaluarii si selectiei acestora, precum si a contractarii cererilor de finantare depuse in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Detalii

BILANTUL FONDURILOR NERAMBURSABILE LA ADR CENTRU

09 dec. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va prezenta in 19 decembrie 2008, bilantul celor 18 luni de implementare a Programului Operational Regional –Regio 2007-2013. Este vorba de organizarea Conferintei Regionale de evaluare a Stadiului de Implementare a Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru, eveniment care va aduce in acelasi loc beneficiarii, autoritatile locale, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, precum si reprezentantii ADR Centru. Detalii

Stire PRO TV: ADR Centru un deceniu de activitate

09 dec. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a sarbatorit, in 20 noiembrie 2008, un deceniu de activitate in domeniul sustinerii dezvoltarii durabile a Regiunii Centru, prin administrarea fondurilor nerambursabile ale Uniunii Europene. Zece ani in care Regiunea Centru a dobandit o identitate recunoscuta inclusiv la nivel international, iar cetatenii asociaza numele Regiunii Centru cu ADR Centru. Peste 77,28 milioane euro fonduri nerambusabile au fost atrase in Regiunea Centru, prin programele Phare, si alte 483,62 milioane euro vor fi putea fi absorbite de Regiunea Centru prin Programul Operational Regional, pana in anul 2013. Detalii

DEZVOLTAREA MEDIULUI UNIVERSITAR PRIN PROIECTE FINANTATE DE REGIO

28 nov. 2008

ADR Centru a organizat miercuri, 26 noiembrie 2008, in parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, un modul de prezentare a Programului Operational Regional pentru membrii Asociatiei Generale a Economistilor din Romania (AGER). Evenimentul a avut loc in cadrul manifestarilor stiintifice dedicate celebrarii a 90 de ani de la Marea Unire din 1918 si a reprezentat un modul al Conferintei Stiintifice Internationale „Provocari ale economiei contemporane bazate pe cunoastere”. Detalii

FINANTAREA MICROINTREPRINDERILOR DIN REGIUNEA CENTRU

25 nov. 2008

89 de microintreprinderi din Regiunea Centru sunt mai aproape de contractarea finantarii nerambursabile prin Programul REGIO. Agentia Pentru Dezvoltare Regionala Centru a primit aprobarea din partea Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor pentru lista celor 89 proiecte care au trecut de evaluarea tehnica si financiara, intrand in etapa precontractuala, inainte de a primi finantare prin domeniul 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor” al Programului Operational Regional. Detalii

FONDURI REGIO PENTRU DOUA MARI MUNICIPII ALE REGIUNII CENTRU

25 nov. 2008

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a lansat joi, 20 noiembrie 2008, cererea deschisa de proiecte, cu depunere continua, pentru Axa Prioritara 1 a REGIO - Programul Operational Regional, „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”, domeniul major de interventie 1.1 - „Planuri integrate de dezvoltare urbana”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbana”. In cadrul acestui sub-domeniu pot depune cereri de finantare municipiile desemnate poli de dezvoltare urbana in Regiunea Centru, respectiv Tirgu Mures si Sibiu. Detalii

UN DECENIU DE ACTIVITATE IN DOMENIUL FINANTARILOR NERAMBURSABILE

20 nov. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru sarbatoreste, in 20 noiembrie 2008, un deceniu de activitate in domeniul sustinerii dezvoltarii durabile a Regiunii Centru, prin administrarea fondurilor nerambursabile ale Uniunii Europene. Zece ani in care Regiunea Centru a dobandit o identitate recunoscuta inclusiv la nivel international, iar cetatenii asociaza numele Regiunii Centru cu ADR Centru. Peste 77,28 milioane euro fonduri nerambusabile au fost atrase in Regiunea Centru, prin programele Phare, si alte 483,62 milioane euro vor fi putea fi absorbite de Regiunea Centru prin Programul Operational Regional, pana in anul 2013. Detalii

CINE ESTE INTERESAT, ESTE INVITAT SA AFLE MAI MULTE!

29 oct. 2008

Multa lume are idei indraznete si fiecare viseaza la modalitatile de a le pune in practica, prin intermediul finantarilor nerambursabile. Si, pentru ca tot mai multa lume vorbeste despre fonduri europene, instrumente structurale si programe operationale, acum ideile valoroase pot fi evaluate, in direct si in fata specialistilor!
Detalii

REGIUNEA CENTRU A STRALUCIT LA ZIUA REGIUNILOR

15 oct. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia a participat cu succes, pe langa celelalte sapte Agentii din tara, la evenimentul “OPEN DAYS – Ziua Regiunilor”, organizat de MDLPL pentru a celebra Saptamana Europeana a Regiunilor si Oraselor. Evenimentul a avut loc in data de 13 octombrie 2008, in Piata George Enescu din Bucuresti si a reflectat forta conceptului de dezvoltare regionala. Standul Regiunii Centru, organizat de ADR Centru, a fost bine pus in valoare datorita colaborarii celor sase judete – Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu – precum si datorita parteneriatului activ cu SC Jidvei SA.
Detalii

INSTRUIRE PENTRU GESTIONAREA EFICIENTA A DESEURILOR

15 oct. 2008

Joi, 16 octombrie 2008, reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru se vor intalni cu beneficiarii unui buget de peste 7 milioane euro, fonduri nerambusabile Phare, pentru discutii concrete pe proiectele finantate si stadiul de implementare al acestora. Intalnirea va avea loc la sediul ADR Centru din Alba Iulia, Sala de sedinte, incepand cu orele 10.00.
Detalii

FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU DRUMURI JUDETENE

09 oct. 2008

Un nou contract de finantare nerambusabila prin Programul Operational Regional a fost semnat miercuri, 8 octombrie 2008 la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru. Este al doilea contract semnat la nivelul Regiunii Centru si prevede „Valorificarea potentialului turistic si economic al Vaii Aiud, prin reabilitarea infrastructurii de transport DJ 107 M”. Depus de catre Consiliul Judetean Alba, proiectul solicita spre finantare o suma de 21.943.167 lei, finantare nerambursabila acordata de catre Uniunea Europeana. Detalii

Instructiune catre solicitantii de finantare nerambursabila cu privire la completarea cererii de finantare

25 sep. 2008

Avand in vedere unele deficiente constatate de catre Autoritatea de management pentru Programul Operational Regional in ceea ce priveste completarea, de catre solicitantii de finantare nerambursabila, a sectiunii 3.4 Achizitii publice din Cererea de finantare, AMPOR a emis o instructiune in acest sens.

Detalii

Instructiune privind suspendarea depunerii de cereri de finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013

17 sep. 2008

Avand in vedere faptul ca in unele regiuni valoarea solicitata prin proiectele aflate in proces de evaluare si selectie depaseste valoarea regionala alocata pe axa prioritara 2 – Imbunatatirea infrastructurii regionale si locale de transport, AM POR a emis instructiunea privind suspendarea depunerii de cereri de finantare in cadrul Programului Operational Regional. Detalii

A fost lansat domeniul de interventie care finanteaza promovarea potentialului turistic prin Programului Operational Regional

12 sep. 2008

Joi, 11 septembrie 2008, la sediul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj Napoca, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operational Regional, impreuna cu Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale, in calitate de Organism Intermediar, au organizat Conferinta de lansare la nivel national a Domeniului Major de Interventie 5.3, referitor la „Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica”. Acest domeniu este o componenta a Axei Prioritare 5 a Programului Operational Regional - „Regio” - 2007-2013 si beneficiaza de o alocare financiara orientativa de 150.355.934 euro. Detalii

Stadiul proiectelor depuse de intreprinzatorii privati

28 iul. 2008

Regiunea Centru a inregistrat cel mai mare numar de proiecte depuse la nivel national pe domeniul de interventie 4.3 al Programului Operational Regional (POR), domeniu destinat finantarii nerambursabile a microintreprinderilor din zonele urbane ale Regiunii Centru. Cele 169 de proiecte depuse pana la 16 iunie 2008 de catre 169 de microintreprinderi din mediul urban, se afla in plin proces de evaluare, proces realizat de catre expertii ADR Centru.[Detalii]

DELEGATIE GEORGIANA - VIZITA IN REGIUNEA CENTRU

25 iul. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU a fost vizitata joi, 24 iulie 2008, de o delegatie georgiana constituita din reprezentanti ai autoritatilor de stat, ai autoritatilor locale si regionale din Regiunea Kakheti din Georgia. Reprezentantii celor doua regiuni au discutat despre parteneriate, oportunitatile dezvoltarii regionale sustinute de catre Uniunea Europeana, programe si strategii in domeniul dezvoltarii regionale.
Detalii

Regiunea CENTRU isi doreste un sistem informatic geografic

05 iun. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in colaborare cu cele 6 Consilii judetene ale Regiunii Centru s-au intalnit azi, 05.06.2008, pentru a demara un proiect comun care va fi depus pentru finantare la Comisia Europeana. Proiectul consta in integrarea, la toate consiliile judetene din regiune, a unui sistem informatic geografic (GIS), un instrument de lucru modern si necesar in elaborarea strategiilor sau in realizarea unei priviri de ansamblu a situatiilor actuale regionale, precum si in generarea de prognoze. Detalii

Seminar regional pe tema reactivarii siturilor industriale

28 mai. 2008

Printre preocuparile de baza ale Programului Operational Regional „Regio” 2007-2013 se regaseste si cea referitoare la reabilitarea si reactivarea siturilor industriale din anumite orase, in care au disparut vechile intreprinderi energofage. In calitate de Organism Intermediar pentru implementarea Programului „Regio” la nivelul Regiunii Centru, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a sprijinit initiativa Societatii Germane pentru Colaborare Tehnica in Romania (GTZ) de a organiza un seminar regional in care sa fie dezbatuta tematica reactivarii siturilor industriale. Detalii