Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Regiunea CENTRU recunoscuta din nou de Uniunea Europeana

30 iul. 2008

Eforturile Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, si implicit ale Regiunii Centru, sunt din nou recunoscute de catre Uniunea Europeana. In aceasta luna, Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU a devenit membra a Retelei Regiunilor Inovative din Europa – IRE. Acceptarea Regiunii Centru ca membra a IRE s-a datorat angajamentului facut de ADR CENTRU pentru realizarea unei strategii de invoare in domeniul energiilor regenerabile, prin proiectul „Resurse Regenerabile de Energie – o solutie pentru dezvoltarea durabila a doua regiuni europene”.
Detalii

Stadiul proiectelor depuse de intreprinzatorii privati

28 iul. 2008

Regiunea Centru a inregistrat cel mai mare numar de proiecte depuse la nivel national pe domeniul de interventie 4.3 al Programului Operational Regional (POR), domeniu destinat finantarii nerambursabile a microintreprinderilor din zonele urbane ale Regiunii Centru. Cele 169 de proiecte depuse pana la 16 iunie 2008 de catre 169 de microintreprinderi din mediul urban, se afla in plin proces de evaluare, proces realizat de catre expertii ADR Centru.[Detalii]

DELEGATIE GEORGIANA - VIZITA IN REGIUNEA CENTRU

25 iul. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU a fost vizitata joi, 24 iulie 2008, de o delegatie georgiana constituita din reprezentanti ai autoritatilor de stat, ai autoritatilor locale si regionale din Regiunea Kakheti din Georgia. Reprezentantii celor doua regiuni au discutat despre parteneriate, oportunitatile dezvoltarii regionale sustinute de catre Uniunea Europeana, programe si strategii in domeniul dezvoltarii regionale.
Detalii

Asistenta Tehnica pentru imbunatatirea managementului Fondurilor Structurale

08 iul. 2008

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a anuntat public faptul ca potentialii beneficiari de fonduri europene din cadrul Programului Operational Sectorial ,,Cresterea Competitivitatii Economice” (POS - CCE) vor putea participa, incepand cu luna iulie la programe gratuite de training.
Detalii

Ateliere de lucru pentru cei interesati de producerea Energiei Regenerabile

03 iul. 2008

Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU va organiza, incepand cu data de 04 iulie 2008, o serie de 6 ateliere de lucru in cadrul proiectului „Resurse regenerabile de energie – o solutie pentru dezvoltarea durabila a doua regiuni Europene”, proiect finantat de Comisia Europeana prin Programul Cadru 7, componenta Regiuni ale Cunoasterii. Atelierele de lucru se vor desfasura in fiecare din cele 6 judete ale Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Detalii