Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

IMM-URILE DIN REGIUNEA CENTRU INCEP SA PRIMESCA FONDURILE NERAMBURSABILE

20 mar. 2009

Joi, 19.03.2009, s-au semnat primele contracte de finantare prin fonduri structurale nerambursabile pentru microintreprinderi din Regiunea Centru. Semnarea a avut loc in Sala de conferinte a sediului din Alba Iulia a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, incepand cu ora 10. Prin semnarea acestor contracte, peste doua milioane si jumatate lei vor fi acordate ca fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea microintreprinderilor care au depus proiecte pe Programul Operational Regional.
Detalii

REVITALIZAREA CETATII VAUBAN DIN ALBA IULIA CU FONDURI REGIO

14 mar. 2009

Municipiul Alba Iulia si Cetatea Vauban din acest oras vor beneficia de fonduri nerambursabile, derulate de ADR Centru prin Programul Operational Regional – REGIO. Este vorba despre finantarea proiectului intitulat „Reabilitare Centru istoric Traseul estic, Traseul sudic, Traseul nordic Fortificatia de tip Vauban – Alba Iulia, cai de acces, iluminat si mobilier urban specific” depus la sediul ADR Centru de catre Consiliul Local Alba Iulia. Fondurile sunt acum disponibile, dupa semnarea contractului de finantare care a avut loc vineri 13 martie 2009, la ora 10, la Traseul Celor Trei Fortificatii din Alba Iulia. Proiectul albaiulian are o valoare totala de peste 47,5 milioane lei, prin finantare nerambursabila fiind solicitate peste 32,7 milioane lei, din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei. La nivelul Regiunii Centru este cel de-al saptelea contract semnat de ADR Centru pentru absorbtia fondurilor nerambursabile disponibile prin Programul REGIO.
Detalii

INSTRUIRI PENTRU ATRAGEREA DE FONDURI NERAMBURSABILE DESTINATE REABILITARII SITURILOR INDUSTRIALE POLUATE

13 mar. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat joi, 12 martie 2009, incepand cu ora 11.00, in Sala de Sedinte ADR Centru, din Alba Iulia, seminarul regional „Finantarea reabilitarii siturilor industriale poluate - Proiecte existente la nivel regional”. Evenimentul a fost destinat analizarii posibilitatii de a se depune proiecte in cadrul domeniul major de interventie 4.2 al Programului Operational Regional - „Reabilitarea siturilor industriale poluate si neutilizate si pregatirea pentru noi activitati“.

Detalii

FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU REABILITAREA DRUMULUI JUDETEAN CARE LEAGA MARGINIMEA SIBIULUI DE VALEA SEBESULUI

13 mar. 2009

Un nou contract de finantare nerambusabila, prin Programul Operational Regional - REGIO, a fost semnat joi, 12 martie 2009, la ora 14, in sediul Primariei comunei Jina, judetul Sibiu. Acest proiect prevede „Reabilitarea si dezvoltarea infrastructurii generale si de turism in arealul turistic Marginimea Sibiului – Valea Sebesului (judetele Sibiu si Alba) - Modernizarea drumului de interes turistic DJ106E Jina – Sugag/Valea Sebesului/DN 67C”. Solicitantul finantarii este Judetul Sibiu, dar initiativa a fost realizata in parteneriat cu Judetul Alba. Depus de catre Consiliul Judetean Sibiu, proiectul are o valoare totala de peste 22 milioane lei, fiind solicitate prin finantare nerambursabila peste 17,8 milioane lei din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei.
Detalii

CLARIFICARI PRIVIND MANUALUL DE IDENTITATE VIZUALA POR - PANOURI

12 mar. 2009

Ca urmare a solicitarilor de clarificari primite din partea beneficiarilor de finantare in cadrul Programului Operational Regional, in ceea ce priveste numarul placilor temporare/permanente care trebuie afisate la locul de imple-mentare a proiectelor care vizeaza lucrari de infrastructura, Autoritate de Management a POR face urmatoarele precizari:

  • in conformitate cu cerintele Autoritatii pentru Coordonarea Intrumentelor Structurale, in cazul in care, pe traseul drumului la care se refera proiectul sunt mai mult de trei poduri se vor instala aceste panouri la cel putin trei poduri;
  • panourile vor fi instalate cate unul la fiecare capat de pod;
  • beneficiarul are obligatia de a instala, de asemenea, cele patru panouri la capetele drumului reabilitat, cate un panou pe fiecare sens de mers.

VALORIFICAREA PATRIMONIULUI CENTRELOR ISTORICE CU FONDURI REGIO

07 mar. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat vineri, 6 martie 2009, la sediul din municipiul Alba Iulia, seminarul “Dezvoltarea urbana a centrelor istorice din Regiunea Centru”. Evenimentul a avut rolul de a-i informa pe reprezentantii oraselor centre istorice din cele sase judete ale regiunii despre posibilitatile de accesare a unor surse de finantare nerambursabila pentru implementarea proiectelor care vizeaza protejarea patrimoniului cultural-istoric al oraselor din Regiunea Centru.
Detalii

Proiectul privind tehnologiile GIS a ajuns in etapa premergatoare finantarii

02 mar. 2009

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, alaturi de partenerii sai, a mai depasit o etapa in vederea obtinerii finantarii nerambursabile pentru realizarea unei retele comune de date la care vor fi conectate autoritatile publice locale din cele sase judete ale Regiunii Centru. In 27 februarie 2009, a fost evaluat proiectul „Dezvoltarea instrumentelor moderne de planificare in Regiunea CENTRU utilizand tehnologia GIS” depus in vara anului 2008 spre finantare, la Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European. Detalii