Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Dezvoltarea oraselor din Regiunea Centru prin Programul Operational Regional

30 nov. 2010

Principalele localitati urbane din Regiunea Centru au la dispozitie peste 148 milioane euro, fonduri nerambursabile destinate dezvoltarii municipiilor sau oraselor cu peste 10.000 locuitori. Finantarea se acorda prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1, destinata sprijinirii dezvoltarii durabile a oraselor, prin formarea unor poli sau centre urbane. Fondurile prevazute pentru aceasta axa prioritara sunt distribuite prin trei sub-domenii de finantare, diferentiate in functie de tipul beneficiarilor eligibili. Prin aceste subdomenii se finanteaza planuri ample si integrate ce urmaresc dezvoltarea infrastructurii, a mediului social si a mediului de afaceri din mediul urban. Planurile Integrate de Dezvoltare Urbana sunt formate din 2, 3 sau mai multe cereri de finantare individuale, care contribuie impreuna la regenerarea socio-economica a arealelor urbane.
Detalii

Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru se intruneste la Brasov, in ultima sedinta a anului 2010

30 nov. 2010

ADR Centru organizeaza sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala (CDR) Centru in data de marti, 7 decembrie 2010, la sediul Consiliului Judetean Brasov. Evenimentul este conexat si cu o reuniune a Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru. La aceste manifestari participa reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru urmand sa fie analizat Planul de activitate al ADR Centru propus pentru anul 2011.
Detalii

Peste 5 milioane euro fonduri nerambursabile pentru reabilitarea Colegiului National Bethlen Gabor din Aiud

16 nov. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare prin Programul Operational Regional, prin care Colegiul National ”Bethlen Gabor” va beneficia de peste 23 milioane lei finantare nerambursabila pentru reabilitare si modernizare. Marti, 16 noiembrie 2010, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, si domnul Mihai Horatiu Josan, primarul municipiului Aiud, au semnat contractul de finantare nerambursabila pentru proiectul de „Reabilitare structurala si reparatii capitale la Colegiul National ”Bethlen Gabor” – AB –II-M-A-000171 – din Aiud, judetul Alba”, cu o valoare totala de 29,65 milioane lei.
Detalii

Peste 1 milion euro fonduri nerambursabile vor primi 9 microintreprinderi din Regiunea Centru

12 nov. 2010

Semnarea a noua contracte de finantare nerambursabila, eveniment ce are loc azi,12.11.2010, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, va aloca peste un milion de euro microintreprinderilor din sase judete ale Regiunii Centru. Este vorba de trei microintreprinderi din judetul Brasov, trei din judetul Covasna si cate una din judetele Mures, Alba si Harghita ce au primit finantare nerambursabila de 100%, prin domeniul 4.3 al Programului Operational Regional, fonduri alocate pentru dezvoltarea firmelor.
Detalii

Domeniul 4.1 pentru finantarea nerambursabila a centrelor de afaceri - suspendat la nivelul Regiunii Centru

02 nov. 2010

Practic, numai domeniul destinat reabilitarii siturilor industriale, a ramas deschis finantarii prin Programul Operational Regional la nivelul Regiunii Centru

S-au terminat fondurile pentru finantarea centrelor afaceri din Regiunea Centru, alocate Regiunii Centru pana in 2013. Incepand cu data de 1 noiembrie 2010, orele 12,00 a fost suspendat la nivelul Regiunii Centru procesul de depunere a cererilor de finantare in cadrul domeniului major de interventie 4.1 - „Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala”, anunta Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Un numar de 31 de proiecte au fost depuse pentru accesarea celor aproape 30 milioane euro fonduri nerambursabile disponibile prin programul Regio.
Detalii