Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Fonduri nerambursabile pentru proiecte de promovare a potentialului turistic

27 feb. 2010

In data de 14.12.2009 a fost publicat Ghidul solicitantului pentru Operatiunea “Dezvoltarea si consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovarii produselor specifice si a activitatilor de marketing specific” din cadrul Domeniului major de interventie 5.3 – Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare, in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica, component a Axei Prioritare 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului - a Programului Operational Regional 2007 – 2013.
Detalii

S-au terminat fondurile alocate dezvoltarii infrastructurii turistice din Regiunea Centru

27 feb. 2010

Joi, 25.02.2010, s-a suspendat la nivelul Regiunii Centru, depunerea de proiecte pe domeniul major de interventie 5.2 al Programului Operational Regional. Acesta a fost ultimul domeniu deschis la nivelul regiunii, prin care se puteau accesa fondurile nerambursabile necesare dezvoltarii infrastructurii turistice din regiune. Dupa doua sesiuni de depunere derulate pe o perioada de 12 luni, au fost depuse spre finantare, de catre cei interesati, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, un numar de 58 de proiecte.
Detalii

Finantare pentru echipa de proiect a Polului de crestere Brasov

26 feb. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare care va asigura sustinerea echipei desemnate pentru coordonarea si implementarea strategiei de dezvoltare durabila a Municipiului Brasov. Cererea de finantare cu titlul „Sprijin pentru coordonarea implementarii Planului Integrat de Dezvoltare al polului de crestere Brasov”, a fost depusa de ADR Centru la Ministerul Finantelor, Autoritate de Management a Programului Operational Asistenta Tehnica (POAT), fiind aprobata spre finantare in 28 decembrie 2009.
Detalii

Drumuri reabilitate cu fonduri nerambursabile in Municipiul Blaj

17 feb. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru si Primaria Municipiului Blaj au organizat miercuri, 17.02.2010, la sediul AJOFM Blaj, evenimentul de semnare oficiala a unui nou contract de finantare nerambursabila. Proiectul, finantat prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 2.1, urmareste modernizarea strazilor Tudor Vladimirescu si Mihail Kogalniceanu din municipiul de pe Tarnave. Valoarea totala a proiectului este de 9,22 milioane lei, din care Municipiul Blaj solicita suma de 7,58 milioane lei ca finantare nerambursabila.
Detalii

In Regiunea Centru s-au depasit fondurile nerambursabile alocate dezvoltarii turismului - Se suspenda depunerea de proiecte pe domeniul 5.2

08 feb. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta ca, incepand cu data de 25.02.2010, ora 12,00, se va suspenda depunerea de proiecte pe domeniul major de interventie 5.2 al Programului Operational Regional. Acest domeniu aloca fonduri nerambursabile pentru finantarea proiectelor ce urmaresc crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice. Cele 24 de proiecte contractate sau ramase in evaluare, pe acest domeniu, pana in 26.01.2010, solicita spre finantare 39,874 milioane euro, suma ce depaseste cu 58% bugetul alocat prin program acestui domeniu.
Detalii

Cu fonduri Regio se va moderniza si drumul judetean Sadu – Rau Sadului – Sadurel, in judetul Sibiu

01 feb. 2010

Un nou contract de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, a fost semnat astazi, in beneficiul Unitatii administrativ teritoriale Judetul Sibiu. Acest proiect solicita spre finantare nerambursabila o suma de peste 43,44 milioane lei si vizeaza cresterea atractivitatii zonei turistice Sadu-Sadurel, prin „Modernizarea DJ 105G Sadu – Rau Sadului – Sadurel”.
Detalii