Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Jurnalistii Regiunii Centru au apreciat cheltuirea fondurilor nerambursabile din judetul Harghita

27 mai. 2010

Miercuri, 26 mai 2010, jurnalistii Regiunii Centru au participat la vizita propusa de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru urmarirea modului de implementare a proiectelor din judetul Harghita finantate prin Programul Operational Regional. Jurnalistii din judetul Alba si din judetul Harghita care au participat la eveniment au apreciat la fata locului care a fost evolutia si calitatea lucrarilor efectuate, atat la proiectul de dotare cu echipamente implementat de catre o microintreprindere din Miercurea Ciuc, cat si la cel de reabilitare a drumului DJ 132 implementat de catre Consiliul Judetean Harghita.
Detalii

ADR Centru a semnat un nou contract pentru promovarea Programului Operaţional Regional

19 mai. 2010

Un nou contract de promovare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, a fost incheiat intre Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar şi Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Turismului in calitate de Autoritate de Management a programului. In baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesaţi asupra oportunitaţilor de finanţare nerambursabile existente, precum şi asupra implementarii transparente a proiectelor finanţate prin program. Contractul a intrat in vigoare incepand cu data de 01 aprilie 2010 şi se va implementa pe parcursul anului 2010, fiind o continuare a masurilor de informare şi publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 pana in prezent. Detalii

Peste 13 milioane euro fonduri nerambursabile Regio se vor investi in dezvoltarea turismului din judetul Sibiu

13 mai. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea a doua contracte de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, in data de 12 mai 2010. Cele doua contracte vor fi finantate prin domeniul major de interventie 5.2, care aloca fonduri pentru „Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism, pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice”. Este vorba despre contractele de finantare pentru proiectul depus de catre SC Paltinis SA si pentru proiectul depus de catre administratia publica din Comuna Jina. Contractele de finantare s-au semnat la sediul ADR Centru din Alba Iulia in prezenta domnului Simion Cretu, director general ADR Centru.
Detalii

Proiectele Regio pentru reabilitarea sistemului medical solicita 28 milioane euro

12 mai. 2010

La suspendarea domeniului major de interventie 3.1 al Programului Operational Regional un numar de 14 spitale si ambulatorii din Regiunea Centru, prin proiectele depuse de catre autoritatile locale, sunt inscrise in competitie pentru finantare nerambursabila, finantare necesara modernizarii si dotarii lor. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta, odata cu suspendarea termenului limita de depunere a proiectelor pentru reabilitarea si dotarea infrastructurii de sanatate, depasirea, prin fondurile solicitate, a bugetului alocat acestui domeniu cu aproximativ 10 milioane euro. Detalii

Cu ocazia zilei Europei, pe data de 9 mai - Regiunea CENTRU si Europa sustin unitatea diversitatii statelor membre

07 mai. 2010

Regiunea Centru si Uniunea Europeana sarbatoresc in acest an, in data de 9 mai 2010, ziua nasterii conceptului Uniunii Europene si a sprijinului comunitar. In acest an, datorita crizei economice si a problemelor financiare in care se zbat mai multe tari, state membre ale UE, aplicarea principiului sprijinului comunitar pentru mentinerea unitatii devine o provocare care are nevoie de rezultate pozitive. In acest sens sprijinirea redresarii economice si investitiile in tineretul Europei si in infrastructurile de maine reprezinta prioritatile proiectului de buget pe 2011 al Uniunii Europene, adoptat de Comisie pe 27 aprilie 2010.
Detalii