Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Strategiile de dezvoltare a polilor de crestere din Romania s-au discutat la Brasov

25 feb. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, impreuna cu Departamentul Pol de Crestere municipiul Brasov, a organizat un seminar de lucru cu rolul de a analiza modul in care se pot implementa proiectele de dezvoltare urbana durabila in cadrul marilor areale urbane, in perioada 24 si 25 februarie, la Poiana Brasov. Evenimentul s-a bucurat de o participare reprezentativa, la lucrari fiind prezenti reprezentantii Comisiei Europene, prin Directoratul pentru Politici Regionale – DG Regio, precum si domnul Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul MDRT, alaturi de directori din AM POR, ACIS si alte institutii care se preocupa de absorbtia fondurilor europene nerambursabile.

ADR Centru se implica in serviciile de orientare profesionala

25 feb. 2011

Incepand cu luna februarie 2011, ADR Centru va derula, in calitate de partener principal, proiectul „Practica – primul pas pentru cariera ta”, care a fost depus spre ;finantare in cadrul Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane”. Obiectivul general al acestui proiect il constituie favorizarea insertiei pe piata muncii a 600 studenti aflati in situatia de tranzitie de la scoala la viata activa din regiunile Bucuresti-Ilfov, Vest si Centru. Proiectul a fost initiat de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, in parteneriat cu ADR Centru, ADR Vest, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Detalii

Incepe implementarea proiectelor pentru dezvoltarea polului de crestere Brasov cu fonduri Regio

25 feb. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea primelor doua contracte de finantare pentru investitii in infrastructura urbana a municipiului Brasov, vineri - 25 februarie 2011. Proiectele contractate, in valoare totala de peste 7 milioane euro, fac parte din Planul Integrat de Dezvoltare a Zonei Metropolitane Brasov si au fost depuse spre finantare la sediul ADR Centru din Alba Iulia, in cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operational Regional. La eveniment au participat domnul Razvan Murgeanu, secretar de stat in cadrul MDRT, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov, oras care va beneficia de fondurile nerambursabile.

Peste 4 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru municipiul Sfantu Gheorghe

17 feb. 2011

Miercuri, 16 februarie 2011, a avut loc, in cadrul unei conferinte de presa, semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila ce aduce municipiului Sfantu Gheorghe din Covasna peste 4,32 milioane lei fonduri nerambursabile. Fondurile europene sunt alocate prin Programul Operational Regional, Axa prioritara 1, fiind solicitate pentru activitati de amenajare a spatiilor pietonale din centrul istoric vechi al municipiului, conform celui de-al treilea proiect contractat din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana al muncipiului.

Potentialul energetic din Regiunea Centru dezbatut la Praga

10 feb. 2011

Pe parcursul a doua zile, 10-11 februarie 2011, ADR Centru, alaturi de ceilalti 13 parteneri europeni ai proiectului ENESCOM, participa la intalnirea tehnica organizata in cadrul proiectului, pentru definitivarea concluziilor ce se desprind din analizele regionale elaborate in etapele initiale ale proiectului. Cei 14 parteneri s-au reunit la Praga in vederea dezbaterii rezultatelor obtinute in primele 8 luni de derulare a proiectului si a stabilirii viitoarelor actiuni concrete ce vor fi intreprinse in proiect.
Detalii