Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Peste 2 milioane euro fonduri europene nerambursabile pentru 18 microîntreprinderi din Regiunea Centru

31 mar. 2011

Un număr de 18 cereri de finanțare nerambursabilă, depuse de firmele mici din Regiunea Centru, au fost contractate pe parcursul lunii martie la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Proiectele, în valoare de totală de 14,66 milioane lei, vor fi finanțate prin domeniul major de intervenție 4.3 al Programului Operaţional Regional. Până în prezent, pe acest domeniu major de intervenție al programului, un număr de 117 microîntreprinderi din regiune au semnat contracte de finanțare prin care le-au fost alocate 42,21 milioane lei fonduri nerambursabile. Dintre aceste proiecte, 43 sunt încheiate cu succes.

Regiunea Centru are un nou Plan de Comunicare pentru Programul Operational Regional

23 mar. 2011

Incepand cu data de 22 martie 2011 activitatea de promovare a Programului Operational Regional, REGIO 2007 – 2013 in Regiunea Centru, se bazeaza pe o noua strategie, in cadrul Editiei a II-a a Planului de Comunicare regional. Prin acest document, ADR Centru a pregatit un nou program coordonat si coerent, pentru masurile de informare si publicitate care pot asigura o buna cunoastere, in randul grupurilor tinta, despre Programul REGIO si despre contributia Uniunii Europene la dezvoltarea regiunii noastre. Detalii

ADR Centru va invita sa participati la prima conferinta internationala a proiectului Dart

18 mar. 2011

Consortiul proiectului DART (Declining, Ageing and Regional Transformation), reprezentat la nivelul Regiunii Centru de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, va invita sa participati la conferinta internationala „Schimbarile demografice in Europa – Solutii pentru economie”, ce va avea loc la Dresda, Germania, in data de 14 aprilie 2011. Finantat prin Programul Operational de Cooperare Interregionala Interreg IV C al Comisiei Europene, proiectul DART are ca obiectiv general formularea, intr-o abordare integrata, a unor propuneri de politici menite sa preintampine consecintele negative ale imbatranirii demografice.
Detalii

7 milioane de lei fonduri nerambursabile pentru extinderea Scolii Generale nr.2 din Rasnov

18 mar. 2011

Un nou contract de finantare semnat la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia va sprijini, prin fonduri nerambursabile, extinderea Scolii Generale Nr. 2 din Rasnov, judetul Brasov. Contractul de finantare, semnat de catre reprezentantul unitatii administrativ teritoriale a orasului Rasnov, doamna viceprimar Marieana Ducar si de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, va finanta lucrarile de extindere si dotare a scolii cu o suma nerambursabila de aproape 7 milioane lei.

Conferinta regionala privind comunicarea pentru programul REGIO in Regiunea Centru

17 mar. 2011

Reprezentantii retelei de comunicatori pentru programul REGIO in Regiunea Centru au participat joi, 17 martie 2011, la cea de-a doua editie a Conferintei Regionale privind implementarea Planului de Comunicare pentru Programul Operational Regional organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru la Hotel Parc Alba Iulia. In cadrul intalnirii au fost diseminate informatii privind implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru si au fost prezentate cateva exemple de promovare a proiectelor finantate de REGIO. Detalii

Lansarea proiectului "Practica - primul pas pentru cariera ta"

15 mar. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov, in calitate de solicitant si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba iulia, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest si Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de parteneri, anunta lansarea proiectului "Practica - primul pas pentru cariera ta", demarat in data de 01.02.2011, avand parioada de implementare 24 luni, cu o valoare totala de 3.093.302 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile a proiectului este 2.769.295 lei.
Detalii