Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

4,6 milioane euro fonduri nerambursabile pentru statiunea balneara Ocna Sibiului

30 iul. 2011

Finalizarea proiectului ce a vizat reabilitarea infrastructurii si amenajarea lacurilor din statiunea bal-neara Ocna Sibiului, depus de catre Consiliul Local Ocna Sibiului la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, a atras intr-un week-end peste 16 700 vizitatori. Proiectul „Reabilitarea infrastructu-rii pentru cresterea atractivitatii statiunii baleneare Ocna Sibiului”, finantat prin Programul Phare 2006 – Infrastructura locala si regionala, a fost finalizat dupa o perioada de doi ani de lucrari, urmand ca in urmatoarele 365 de zile, prin darea in folosinta, sa poata fi sesizate si reparate defectele ce se vor ivi. Detalii

Drumul sarii din Sovata un parc unic in Romania finantat din Fonduri Regio

26 iul. 2011

Peste 7,3 milioane lei vor sustine in urmatorii doi ani Primaria orasului Sovata in transformarea zonei intr-o locatie cu un parc unic in tara ce va dubla potentialul turistic al statiunii. Acestea sunt rezultatele estimate de catre Unitatea Administrativ Teritoriala a orasului Sovata in cadrul contractului de finantare nerambursabila semnat azi, 26.07.2011, la sediul Consiliului Judetean Mures, in prezenta doamnei Edita Emoke Lokodi, presedinte CJ Mures, a domnului Peter Ferenc, primarul orasului Sovata si a domnului Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Finantat prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 5.2, proiectul „Drumul sarii Sovata” urmareste revitalizarea zonei si extinderea activitatii de agrement pe durata intregului an.

Nou contract de finantare pentru implementarea Programului Operational Regional in Regiunea Centru

25 iul. 2011

Un nou contract de finantare semnat intre MDRT si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va asigura resursele necesare pentru buna desfasurare a activitatii ADR Centru, in implementarea Programului Operational Regional, la nivelul Regiunii Centru. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru deruleaza activitati de evaluare, contractare si monitorizare a programului REGIO, dispunand de o alocare financiara de peste 3 milioane euro, pe o perioada de doi ani. Fondurile sunt angajate in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru proiectul „Sprijin acordat in perioada 2011 – 2012 pentru OI din cadrul ADR Centru in implementarea si monitorizarea la nivel regional a POR 2007 – 2013”, a carui valoare este de peste 3,54 milioane euro.

ADR Centru continua activitatile pentru promovarea Programului Operational Regional

25 iul. 2011

Un nou contract de promovare a Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru, a fost incheiat intre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, in calitate de Autoritate de Management a programului. In baza acestui contract ADR Centru va asigura informarea celor interesati asupra oportunitatilor de finantare nerambursabile existente, precum si asupra implementarii transparente a proiectelor finantate prin program. Contractul se va implementa pe parcursul anilor 2011 si 2012, fiind o continuare a masurilor de informare si publicitate a programului Regio derulate de ADR Centru din 2007 pana in prezent.

O noua sansa pentru copiii aflati in situatii de risc din Sacele, Brasov

21 iul. 2011

Semnarea unui nou contract de finantare nerambursabila aduce peste 2,8 milioane lei fonduri nerambursabile Centrului de zi pentru copii aflati in situatii de risc din localitatea Sacele, judetul Brasov. Contractul de finantare a fost semnat azi, 21.07.2011, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia in prezenta domnului Radu Florea Nistor, primar al municipiului Sacele, si a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru. Fondurile solicitate sunt destinate lucrarilor de reabilitare a cladirii centrului, mobilarea si dotarea acestuia cu echipamente. Aproximativ 100 de copii din localitatea Sacele care se afla in situatii de risc, vor beneficia de serviciile sociale de calitate ale centrului pentru a avea sansa de a se dezvolta normal. Fondurile solicitate sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, domeniul 3.2 destinat reabilitarii si modernizarii infrastructurii sociale, derulat in Regiunea Centru de catre ADR Centru.

Regio in Regiunea Centru aduce Finantare nerambursabila de 3,9 milioane lei Pentru un nou punct de atractie turistica al regiunii

15 iul. 2011

Un nou contract de finantare nerambursabila semnat vineri, 15.07.2011, va intregi patrimoniul turistic al Regiunii Centru si al Romaniei, prin deschiderea Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Semnarea contractului de finanatare a avut loc in prezenta domnilor Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia si Simion Cretu, director general Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Finantat prin Programul Operational Regional, domeniul major de interventie 5.2, proiectul, cu o valoare totala de peste 11 milioane euro, se va finaliza in urmatorii doi ani.

Peste 1000 proiecte depuse, peste 300 milioane euro angajati in proiecte, peste 128 milioane euro fonduri platite beneficiarilor

13 iul. 2011

Cu ocazia implinirii a patru ani de cand a fost lansat Programul Operational Regional, la Sibiu, in 13 iulie 2007, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru poate prezenta rezultate imbucuratoare, care situeaza Regiunea Centru in primele locuri la nivel national, ca numar de proiecte depuse, numar de proiecte implementate, relevante la nivel regional, dar si ca rata de atragere a fondurilor. Angajarea, prin contractele incheiate, a 70% din cele 439,09 milioane euro alocate, si plata catre beneficiari a unor sume in cuantum de circa 28% din suma alocata, reprezinta felul in care ADR Centru a raspuns solicitarilor beneficiarilor din regiune, carora le putem multumi pentru interes, colaborare si implicare in derularea programului.