Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Intalnire Regio pentru dezvoltare regionala

31 aug. 2011

In data de 14 septembrie 2011, ADR Centru va organiza o intalnire de lucru a reprezentantilor autoritatilor administratiei publice locale (APL) si ai ONG relevante in procesul de implementare a Programului Operational Regional in Regiunea Centru. La aceasta reuniune de lucru vor participa si membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru.

Se incheie proiectul ”Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru”

31 aug. 2011

In perioada septembrie 2009- august 2011 Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, impreuna cu parteneri transnationali GIP-FIPAG Groupement d’intérêt public Formation et insertion professionnelles de l’académie de Grenoble - Franta si Berufsförderungswerk des Bauindustrieverbandes Berlin-Brandenburg – Germania, au implementat proiectul „Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional al Regiunii de Dezvoltare Centru” cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene si a Guvernului Romaniei, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3, Domeniul major de interventie 3.3. Proiectul a avut ca scop consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional (CR) al Regiunii de Dezvoltare Centru in vederea imbunatatirii corelarii ofertei educationale a Invatamantului Profesional si Tehnic si a invatamantului superior cu cererea pietei muncii in scopul cresterii gradului de ocupare si a asigurarii coeziunii economice si sociale.

21 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru micile firme din Regiunea Centru

18 aug. 2011

Pana in prezent, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a sustinut, cu mai mult de 21,3 milioane euro fonduri nerambursabile, din bugetul Programului Operational Regional, dezvoltarea a 190 microintreprinderi din cele sase judete ale Regiunii Centru, in cadrul unor proiecte a caror valoare totala depaseste 36 milioane euro. Fondurile sunt destinate lucrarilor de modernizare, reabilitare, constructie sau dotare pentru microintreprinderi, indiferent ca investitiile se realizeaza in hale de productie, depozite, clinici si cabinete medicale, baze sportive sau centre de fitness, service-uri auto, pensiuni turistice, sau alte activitati productive sau de prestari servicii. Fondurile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional, Axa Prioritara 4.

Fonduri nerambursabile in valoare de peste trei milioane lei vor sustine infrastructura serviciilor educationale incluzive in judetul Sibiu

10 aug. 2011

Prin semnarea contractului de finantare din fonduri REGIO, ce a avut loc la sediul Consiliului Judetean Sibiu, se doreste reabilitarea si modernizarea Centrului scolar pentru educatie incluziva Turnu Rosu, unul dintre cele cinci astfel de centre din judet. La semnarea contractelor de finantare au participat Presedintele CJ Sibiu, domnul Martin Bottesch si doamna Maria Ivan, director Organism Intermediar pentru Programul Operational Regional in cadrul ADR Centru. Cele peste 3,17 milioane lei solicitate ca finantare nerambursabila pentru acest proiect vor fi asigurate prin Axa prioritara 3 – Imbunatatirea infrastructurii sociale, Domeniul major de interventie 3.4 - Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea infrastructurii educationale preuniversitare, universitare si a infrastructurii pentru formare profesionala continua.

Din fondurile Regio - Doua contracte de finantare aduc peste 3 milioane lei finantare nerambursabila pentru Polul de Dezvoltare Urbana Sibiu

03 aug. 2011

Prin semnarea a doua contracte de finantare nerambursabila, eveniment ce a avut loc la sediul Primariei municipiului Sibiu, a fost demarata activitatea de transformare a orasului intr-un pol de dezvoltare urbana. La semnarea contractelor de finantare au participat domnul Klaus Werner Johannis, primarul municipiului Sibiu, domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, precum si reprezentantii mass-media din judet. Cele peste 3,08 milioane lei solicitate ca finantare nerambursabila pentru aceste doua proiecte vor fi asigurate din cadrul bugetului Programului Operational Regional alocat Regiunii Centru prin Axa prioritara 1- Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraşelor - poli urbani de creştere.