Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Structurile de primire turistica se dezvolta cu fonduri nerambursabile

30 oct. 2012

De la redeschiderea domeniului destinat dezvoltarii si modernizarii infrastructurii de turism, respectiv 23 octombrie 2012, un numar de 14 proiecte s-au depus la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Cele 14 proiecte depuse solicita spre finantare suma de 13,15 milioane euro, bugetul disponibil pentru aceasta sesiune de depunere fiind de 3,6 milioane euro. Un numar de 72 de proiecte au fost depuse in total la nivelul Regiunii Centru spre finantare pe domeniul major de interventie 5.2, care finanteaza crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice, de la prima lansare a acestuia, aprilie 2008.

ADR Centru sustine dezvoltarea mediului privat prin cooperare si finantarea nerambursabila a proiectelor

16 oct. 2012

Fidela misiunii sale, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru este preocupata constant de sustinerea dezvoltarii economico-sociale. Prin cooperare si diversificarea serviciilor oferite de ADR Centru mediului de afaceri local si regional, societatile comerciale din Regiunea Centru vor reusi sa se dezvolte si sa creeze stabilitate si noi oportunitati pentru imbunatatirea calitatii vietii. Aceasta preocupare a Agentiei este subliniata in aceasta perioada, cand Comisia Europeana organizeaza Saptamana Europeana a IMM. Detalii

Lansarea apelului de proiecte pentru cresterea eficientei energetice la blocurile de locuinte, reprogramat pentru 1 noiembrie

16 oct. 2012

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a prelungit perioada de consultari privind Ghidul Solicitantului pentru proiectele de crestere a eficientei energetice a blocurilor de locuinte cu finantare din fonduri europene, ca urmare, apelul de proiecte a fost reprogramat pentru data de 1 noiembrie a.c.

Un nou centru de afaceri se va dezvolta langa Brasov

15 oct. 2012

Acest proiect este printre cele cu cea mai mare valoare totala contractata pana in prezent la nivelul judetului Brasov, din fondurile Programului Operational Regional, respectiv 65,39 milioane lei. Peste 7 hectare de teren aflat la marginea municipiului Brasov spre Feldioara se vor transforma peste un an si jumatate intr-un modern centru de afaceri, unde vor fi construite 9 hale si 9 cladiri de birouri. Centrul de dezvoltare a afacerilor nou creat este un proiect prin care SC Footbart SRL beneficiaza de sprijin nerambursabil in cadrul programului REGIO, domeniul major de interventie 4.1, destinat crearii structurilor de sprijinire a mediului de afaceri la nivel regional. Contractul de finantare a fost semnat vineri, 12 octombrie 2012 la Alba Iulia, de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru si domnul Florin Danila, administratorul firmei.

Concurs cu premii inovatie in administratia publica

10 oct. 2012

Noua premii in valoare de pana la 100 000 euro vor fi acordate proiectelor celor mai inovative elaborate de administratiile publice din Europa de care beneficiaza cetatenii, firmele private sau institutiile de cercetare si educatie.