Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

259 de functionari publici si personal contractual din Regiunea Centru au beneficiat pana in acest moment de serviciile de formare furnizate de ADR CENTRU

29 feb. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va marca la inceputul lunii martie 2012 un an de implementare a proiectului “Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru”, cod SMIS 15612, proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013. Cu aceasta ocazie facem cunoscute primele si rezultate obtinute in desfasurarea cursurilor de perfectionare si specializare in ocupatiile: Manager proiect, Expert achizitii publice si Director de program, finantate de Uniunea Europeana in cadrul acestui proiect.
Detalii

370 milioane euro fonduri nerambursabile investiti pentru dezvoltarea Regiunii Centru

28 feb. 2012

In cei patru ani şi jumatate de implementare a Programului Regio la nivelul Regiunii Centru, activitatea ADR Centru a dus la aprobarea spre finantare a unor proiecte care solicita peste 370,61 milioane euro fonduri nerambursabile. In acest an se preconizeaza contractarea altor 60 milioane euro, fiind atins astfel indicatorul de contractare 100% a bugetului fondurilor nerambursabile alocate Regiunii Centru prin Regio. Buna colaborare dintre autoritatile publice locale, societatea civila, mediul de afaceri si expertii ADR Centru, a facut ca, din suma contractata, aproape 103 milioane euro sa fie deja rambursate beneficiarilor. Pe parcursul celor aproape cinci ani de derulare a programului, autoritatile publice locale, ONG-urile şi firmele private au depus la sediul ADR Centru 1081 de proiecte, cu o valoare totala de aproape 1,6 miliarde de euro.

Workshop organizat de ADR Centru pentru oamenii de afaceri interesati de procedurile de achizitii publice

23 feb. 2012

Peste 50 de reprezentanti ai mediului de afaceri din Regiunea Centru, precum si din judetele Hunedoara, Cluj si Bihor, care au in derulare sau intentioneaza sa implementeze proiecte cu fonduri nerambursabile, au participat azi, la Hotel Parc din Alba Iulia, la workshop-ul „Politici de folosire eficienta a fondurilor Uniunii Europene de catre IMM-uri, in vederea realizarii de achizitii publice”. ADR Centru a organizat acest eveniment, cu participare gratuita, in cadrul proiectului BISNet Transylvania, pentru a-i informa pe oamenii de afaceri despre prevederile legislative in domeniul achizitiilor publice si modul de alegere a procedurii corecte.
Detalii

Prin programul Regio gestionat de ADR Centru - Trei noi contracte de finantare aloca 24 milioane lei fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea Polului de Crestere Brasov

23 feb. 2012

Semnarea a trei contracte de finantare nerambursabila completeaza cu aproape 6 milioane de euro suma fondurilor nerambursabile investite in transformarea municipiului Brasov si a localitatilor limitrofe intr-un important pol de crestere si dezvoltare economico-sociala. Contractele au fost semnate joi, 23 februarie 2012, de domnul Cristian Petrescu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, de domnul George Scripcaru, primarul municipiului Brasov, precum si de domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, in cadrul unui eveniment organizat la Primaria Brasov. La acest eveniment au fost prezenti Razvan Murgeanu, secretar de stat in MDRT, Gabriel Friptu, director general AM POR si Mihai Vestea, coordonatorul Departamentului Pol de Crestere Brasov, din cadrul ADR Centru.