Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Rolul planurilor de mobilitate urbana in dezvoltarea durabila a oraselor din Regiunea Centru

27 apr. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat, la Alba Iulia si Brasov, doua sesiuni de dezbatere privind planurile de mobilitate urbana si rolul acestora in dezvoltarea durabila a oraselor. Scopul acestor intalniri de lucru vizeaza elaborarea unui Master plan al mobilitatii integrate, in baza caruia sa fie stabilite actiuni concrete pe termen scurt, mediu si lung, pentru dezvoltarea de proiecte integrate de transport urban, care vor putea fi propuse spre finantare in cadrul urmatorului exercitiu financiar 2014-2020.

Atentie! Prevederile MIV ed.III-a, versiunea consolidata, intra in aplicare incepand cu 1 mai 2012

25 apr. 2012

Readucem aminte tuturor beneficiarilor de fonduri nerambursabile REGIO, derulate de ADR Centru din bugetul alocat Regiunii Centru prin Programul Operational Regional, ca, incepand cu data de 1 mai 2012 intra in vigoare prevederile si modificarile aduse de editia a treia MIV, varianta consolidata.

Peste 31 milioane lei fonduri nerambursabile pentru modernizarea centrului istoric Rasnov si a statiunii Poiana Brasov

10 apr. 2012

Recent au fost semnate alte doua contracte de finantare nerambursabila, in valoare totala de 62,7 milioane de lei, care susțin municipiul Brasov si orasului Rasnov sa-si dezvolte facilitatile urbane si turistice, astfel incat sa transforme intreaga zona intr-un pol de dezvoltare urbana competitiv. Proiectele sunt finantate din bugetul derulat la nivel Regiunii Centru de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, alocat prin Programul Operational Regional.

Workshop regional pentru sprijinirea actiunilor de imbunatatire a valorificarii energetice a biomasei forestiere din Regiunea Centru

10 apr. 2012

La Sfantu Gherghe, la sediul Asociatiei Green Energy, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat loc un workshop regional privind valorificarea biomasei forestiere in scopul producerii de energie. Workshop-ul se inscrie in seria celor 3 actiuni similare care se vor derula in cadrul proiectului PromoBio, avand ca obiective principale identificarea si sprijinirea unor proiecte pilot in domeniul biomasei forestiere si elaborarea unui plan regional de actiune in vederea cresterii utilizarii biomasei pentru producerea de energie. Detalii