Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

22 milioane euro investiti in micile afaceri din Regiunea Centru

31 mai. 2012

Contractarea a patru noi cereri de finantare nerambursabila pentru patru microintreprinderi a ridicat numarul total al microintreprinderilor din Regiunea Centru ce au primit finantare nerambursabila, la 201. Pana in sfarsitul lunii mai 2012, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a contractat 22,05 milioane euro fonduri nerambursabile Regio pentru dezvoltarea microintreprinderilor din cele sase judete ale Regiunii Centru. Fondurile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de interventie 4.3 - Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor, din cadrul Programului Operational Regional.

ADR Centru deruleaza un nou proiect european de cooperare interregionala

31 mai. 2012

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru participa in calitate de partener la implementarea proiectului de cooperare interregionala I4Food - Cooperare Interregionala pentru o Industrie Alimentara Competitiva si Durabila. Lansarea oficiala a proiectului a avut loc in data de 15 mai 2012, la Pecs – Ungaria, marcand debutul activitatilor de cooperare intre sase regiuni europene partenere in cadrul proiectului.
Detalii

Strada 9 Mai din Sibiu intra in lucrari de modernizare

17 mai. 2012

Cel de-al saselea proiect cuprins in Planul Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) al municipiului Sibiu, a fost contractat azi, 16.05.2012, la sediul ADR Centru din Alba Iulia. Contractul de finantare nerambursabila semnat de catre reprezentanta Primariei municipiului Sibiu si al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, asigura fondurile necesare reabilitarii si modernizarii strazii 9 Mai din municipiul Sibiu. Proiectul „Modernizare strada 9 Mai” cu o valoare totala de 7,28 milioane lei este finantat din fondurile Regio, gestionate la nivelul Regiunii Centru de catre ADR Centru.

Uniunea Europeana asculta si incurajeaza initiativa cetateneasca!

15 mai. 2012

Cetatenii din intreaga Europa isi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importanta pentru ei si pot solicita Comisiei Europene sa ia masuri in acest sens. Initiativa cetateneasca europeana ofera oamenilor din statele membre ale Uniunii Europene posibilitatea de a participa direct la elaborarea politicilor UE, cel putin un milion de cetateni putand cere Comisiei Europene sa faca o propunere legislativa.
Detalii

9 MAI 2012 62 DE ANI DE UNIUNE A TARILOR EUROPEI

09 mai. 2012

In urma cu 62 de ani Uniunea Europeana inceput sa se contureze ca si idee in vestul continentului. La data de 9 mai 1950, din Franta a pornit ideea de a pune bazele unei comunitati europene care sa sustina refacerea continentului dupa cel de-al doilea razboi mondial. In acest an, Ziua Europei marcheaza atingerea celor mai importante rezultate inregistrate de Uniunea Europeana: pace de durata, cooperare economica si libera circulatie. Detalii

6 noi Centre de afaceri construite in Regiunea CENTRU prin fondurile REGIO

03 mai. 2012

Un nou contract de finantare nerambursabila semnat joi, 3 mai 2012, va sustine infiintarea unei noi structuri de afaceri in municipiul Tirgu Mures si crearea a 43 de noi locuri de munca. Proiectul „Centru pentru sprijinirea si dezvoltarea afacerilor Bornemisza” depus de catre SC Veritas Development SRL, are o valoare totala de 18,10 milioane lei si a fost contractat de catre domnul Daniel Adrian Tanasoiu, reprezentatul SC Veritas Development SRL si de catre domnul Simion Cretu, director general ADR Centru. Fondurile nerambursabile sunt alocate din bugetul aferent domeniului major de intervenție 4.1 - Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala din cadrul Programului Operațional Regional si finanteaza ridicarea celui de-al saselea centru de afaceri din regiune.