Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Sprijin pentru administratie si mediul privat in vederea imbunatatirii eficientei energetice

21 mar. 2013

Utilizarea eficienta a fondurilor europene in perioada 2014-2020 va asigura atingerea tintelor de eficienta energetica.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a avut o intalnire de lucru cu delegatia reprezentand Philips Romania, in vederea stabilirii coordonatelor de colaborare pentru constientizarea publicului larg, dar si a decidentilor din administratia publica locala privind imbunatatirea eficientei energetice. Aceasta tema reprezinta o prioritate a Regiunii Centru pentru viitoarea perioada de programare a fondurilor europene, 2014-2020, deoarece astfel se vor putea realiza investitii din fonduri nerambursabile pentru atingerea tintelor de eficienta energetica. La aceasta reuniune au participat doamnele Anca-Andreea Calugaru, din partea Schuman Associates s.c.r.l. Romania, si Elena Nitulescu, Business Development Manager la Philips Romania SRL, precum si domnul Simion Cretu, director general, si Adriana Muresan, director departament Programare si Relatii publice, din partea ADR Centru. In cadrul discutiilor s-a stabilit ca ADR Centru sa sprijine initiativa Philips Romania de a organiza conferinte de constientizare cetatenilor din Regiunea Centru cu privire la cresterea eficientei energetice, in special in domeniul public.

ADR Centru va identifica si prioritiza riscurile sociale

19 mar. 2013

La propunerea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, reprezentantii administratiei publice din Regiunea Centru, impreuna cu membrii Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, au decis realizarea la nivel regional a unei analize legate de comunitatile defavorizate, in mod concret a comunitatii rome. O astfel de analiza este esentiala pentru identificarea si prioritizarea problemelor si riscurilor sociale din Regiunea Centru, astfel incat sa se poata elabora un set de recomandari pertinente cu scopul de a diminua si de a inlatura efectele negative ale acestora. Materialul ce va fi pregatit de ADR Centru va contribui la fundamentarea unor actiuni corelate cu Planul Regional de Dezvoltare 2014-2020, cu Programul National de Reforma 2011 – 2013 si cu aspectele sociale prevazute de Strategia Europa 2020.

Vesti bune pentru IMM-urile din Regiunea Centru

15 mar. 2013

Pana in luna iunie a acestui an, Comisia Europeana se angajeaza sa aduca schimbari legislative impor-tante care sa usureze activitatea IMM-urilor, prin relaxarea unor acte legislative. Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru va pune la dispozitie informatiile punctuale referi-toare la modificarile care vor fi aduse legislatiei comunitare care se vor aplica tuturor IMM-urilor ce isi desfasoara activitatea pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene. In urma consultarii publice lansata anul trecut de Comisia Europeana, IMM-urile si alte organizatii cu scop lucrativ din Europa, au sesizat si solicita eliminarea dificultatilor si reducerea costurilor in cel putin 10 domenii legislative. Detalii

Gradul de absorbtie a fondurilor REGIO, o prioritate!

06 mar. 2013

Reprezentantii administratiei publice din Regiunea Centru, impreuna cu membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru si reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au discutat, la Sibiu, despre stadiul implementarii proiectelor finantate in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Intalnirea de lucru desfasurata in Sala de Conferinte a Centrului Cultural ASTRA a fost condusa de catre presedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, in calitate de presedinte al CDR Centru; Ion Dumitrel, vicepresedinte CDR Centru si presedinte CJ Alba; domnul Ioan Cindrea, presedintele CJ Sibiu si domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.