Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Misiune economică a firmelor din Regiunea Centru în Joensuu, Finlanda, pe tema bioenergiei

30 apr. 2013

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru împreună cu Centrul pentru Dezvoltare Economică, Transport și Mediu din Finlanda au organizat o misiune economică pe tema bioenergiei, în Joensuu, Finlanda. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Enterprise Europe Network, cea mai mare rețea europeană de sprijin pentru afaceri și inovare.
Detalii

EUROPE DIRECT - Concurs cu premii pentru presa scrisa din Regiunea Centru

20 apr. 2013

Presa sustine Centrele de Informare Europe Direct din Regiunea Centru in transmiterea informatiilor europene pe intelesul tuturor cetatenilor. Prin organizarea unui concurs coordonat de catre Centrul Europe Direct Regiunea Centru, centrele de informare si mass media locala din cele sase judete ale regiunii, vor colabora pentru a face mesajele europene mult mai accesibile publicului. Pe parcursul urmatoarelor sase luni, respectiv aprilie - septembrie 2013, concursul „Europa pe inţelesul cetaţenilor” adresat jurnaliştilor din presa scrisa şi publicaţiile online din judeţele Regiunii Centru, va sustine activitatea de informare a cetatenilor privind actiunile Uniunii Europene.
Detalii

Noutati legislative privind programele de finantare

17 apr. 2013

Guvernul Romanie a aprobat recent mai multe acte normative care aduc modificari legislative importante, referitoare la finantarea autoritatilor publice locale printr-un nou program guvernamental. Dupa infiintarea regiunilor administrative si acreditarea acestora, ele vor prelua si rolul de autoritati de management pentru Programul Operational Regional.
Detalii

REGIO - Modificare Manual Identitate Vizuală POR

08 apr. 2013

IMPORTANT! A fost publicată Editia a IV-a a Manualului de Identitate Vizuală a Programului Operational  Regional.

Începand cu luna ianuarie 2013, sigla și denumirea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului au fost inlocuite cu noua denumire a institutiei, respectiv Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Pentru armonizarea tuturor documentelor emise în cadrul proiectelor cu finantare Regio și pentru aplicarea unitara a elementelor de identitate vizuala, a fost modificat și Manualul de identitate Vizuala al programului, care a ajuns astfel, la cea de-a patra ediție. Modificarea se referă la logo-ul utilizat pentru MDRAP în cadrul materialelor de informare și promovare, ce conține denumirea descriptiva a ministerului si nu sigla grafica ce apare pe site-ul Ministerului.

REGIO - Grad de contractare de aproape 105% in Regiunea Centru

05 apr. 2013

Dupa semnarea celor mai recente contracte de finantare, ADR Centru a atins nivelul de 104,84% in procesul de atragere a fondurilor europene alocate prin Programul Operational Regional, REGIO 2007-2013. Astfel, prin cele 380 contracte incheiate cu beneficiarii de fonduri nerambursabile alocate spre dezvoltare in Regiunea Centru, vor fi atrase fonduri nerambursabile de 461,7 milioane euro. La acestea se adauga alte 17 cereri de finantare, ce solicita fonduri de 38,73 milioane euro. Pentru aceste cereri, aflate in faza precontractuala, in curand vor fi semnate contractele de finantare. Gradul efectiv de absorbtie a fondurilor contractate, pana la aceasta data, a ajuns la 40%. ADR Centru isi propune sa incheie perioada de finantare 2007-2013 cu un nivel de contractare de peste 110%, iar pana in 2015, in Regiunea Centru sa fie absorbite sume nerambursabile de peste 400 milioane euro!

Contracte de peste 15 milioane euro fonduri nerambursabile semnate in Regiunea Centru

03 apr. 2013

Sapte contracte de finantare nerambursabila aloca 15,25 milioane euro fonduri nerambursabile la nivelul Regiunii Centru pentru o pensiune turistica, doua centre sociale, un teren de golf, un muzeu, dar si pentru modernizarea transportului public din orasul Brasov. Contractele de finantare au fost semnate de catre Ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, domnul Liviu Dragnea, de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Creţu si de catre reprezentantii beneficiarilor. Fondurile ce vor fi derulate prin ADR Centru sunt alocate din bugetul Programului Operational Regional, alocat pentru dezvoltare celor sase judete de la nivelul Regiunii Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.