Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

IMM-urile SI ONG-urile instruite pentru implementarea cu succes a proiectelor POSCCE

21 iul. 2014

ADR Centru a continuat seria de evenimente destinate informarii si instruirii beneficiarilor de proiecte in cadrul POSCCE. Evenimentul de la Alba Iulia din data de 18 iulie 2014 – al cincilea de pana acum – s-a adresat reprezentantilor IMM si ONG care au semnat contracte de finantare aferente Operatiunilor 1.3.2 –Sprijin pentru consultanta acordat IMM-urilor si 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband si la servicii conexe. Participantii au primit informatii referitor la mecanismele de implementare ale proiectelor contractate, precum si la oportunitatile de finantare pentru perioada 2014-2020.


Forul decizional al Regiunii Centru reunit la Alba Iulia

14 iul. 2014

Marti, 15 iulie 2014, reprezentantii Regiunii Centru se intrunesc la Alba Iulia pentru a decide viitoarele directii de dezvoltare ale regiunii, in special atragerea de fonduri nerambursabile. Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru va avea loc la Hotel Parc, incepand cu ora 11,00. La sedinta orga-nizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa presedintii celor sase consi-lii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si primarii nominalizati ca reprezentanti ai municipiilor, ai oraselor si comunelor din fiecare judet.
Detalii

Traditiile, multiculturalismul si proiectele comune – pilonii parteneriatului dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg

11 iul. 2014

Inceputul lunii iulie a fost dedicat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru consolidarii relatiilor bilaterale de parteneriat cu Landul Brandenburg, Germania. In 5 si 6 iulie delegatia ADR Cen-tru a prezentat Regiunea Centru publicului larg din Brandenburg, in cadrul Zilelor Landului, dar aceasta participare a fost incadrata intr-un context mai larg, de prezentare culturala si social-economica. Astfel, au avut loc spectacole de teatru, intalniri intre experti pe probleme tehnice specifi-ce, dar si deschiderea unei expozitii cu totul inedite. In intalnirea cu delegatia ADR Centru, Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, dr. Dietmar Woidke, s-a aratat foarte incantat de modul cum a evoluat parteneriatul dintre aceste doua regiuni europene, pe parcursul a 13 ani.
Detalii

ADR Centru continua activitatile de sprijinire a investitorilor privati pentru succesul proiectelor

09 iul. 2014

Un nou seminar de informare destinat reprezentantilor firmelor private din Regiunea Centru, a fost organizat marti 08.07.2014, la sediul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din Alba Iulia. La seminar au fost prezenti reprezentantii beneficiarilor privati care au contractat fonduri nerambursabile de peste 55 milioane lei prin Axa Prioritara 1, Operatiunea 1.1.1 A1 a Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Cum se intocmesc documentele, cum se deruleaza achizitiile, problemele frecvent intalnite si solutii pentru evitarea acestora, dar si viitoarele fonduri nerambursabile disponibile pentru perioada 2014-2020, au fost cateva dintre subiectele prezentate in cadrul acestei intalniri.


Invitatie de participare workshop ”Politici de sprijin pentru inovare si internationalizarea afacerilor”

07 iul. 2014

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va invita sa participati la workshop-ul”Politici de sprijin pentru inovare si internationalizarea afacerilor”, care va avea loc in data de 10 iulie 2014, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, str Telefoanelor nr.1, incepand cu ora 10.00
Detalii

Cetatenii germani vor fi invitati sa descopere frumusetile Regiunii Centru

03 iul. 2014

Timp de doua zile, in 5 si 6 iulie 2014, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va prezenta Regiu-nea Centru locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Informatiile despre atractiile turistice si potentialul socio-economic al Regiunii vor fi prezentate germanilor in cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg, editia 2014” care se va desfasura in localitatea Spremberg. Standul Regiunii Centru, care se afla la a treia participare de acest fel, este gazduit in sectiunea speciala dedicata partenerilor acestui land german, langa standurile regiunilor poloneze si langa centrul de presa. Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, domnul Dietmar Woidke, va vizita aceste standuri in cursul zilei de duminica, 6 iulie 2014.
Detalii