Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Administratia publica locala va atrage fonduri europene pentru o prioritate a Regiunii CENTRU!

28 aug. 2015

In contextul dezbaterilor publice asupra prioritatii de investitii 6.1, din cadrul Axei Prioritare 6 - Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat, la Alba Iulia, o intalnire de lucru a presedintiilor consiliilor judetene de la nivel regional. Principala tema a discutiilor a vizat analizarea Ghidului specific privind Prioritatea de investitii 6.1 a POR 2014-2020 si pregatirea unui punct de vedere comun cu privire la comentariile ce urmeaza a fi transmise la AMPOR pe acest domeniu. Prioritatea de investitii 6.1 urmareste ”Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”, prin noul Program Operational Regional 2014-2020, adica atragerea de fonduri europene pentru investitii pentru reabilitarea si modernizarea drumurilor judetene si crearea de legaturi cu reteaua de transport europeana.

ADR Centru se implica in dezvoltarea serviciilor pentru IMM, intr-un cadru partenerial european

24 aug. 2015

In cadrul parteneriatului dezvoltat an de an cu Landul Brandenburg din Germania, ADR Centru a primit cu deosebit interes propunerea germana de a se implica in proiectul de dezvoltare a unei clase de mijloc puternice economic, prin sprijinirea accesului IMM-urilor la know-how in cateva tari din Eu-ropa Centrala si de Est. In acest sens, conducerea ADR Centru a avut, la Alba Iulia, o intrevedere informala cu Reprezentantul oficial pentru chestiunile de parteneriat dintre Regiunea Centru si Landul Brandenburg si cu domnul Karl-Heinz Stiegemann, din conducerea Institutului IFM din Berlin, care activeaza pentru sprijinirea IMM. Proiectul de sprijinire a intreprinderilor mici isi propune atragerea firmelor din 4 tari intr-o retea care sa ofere servicii generale de consultanta pentru IMM-uri.  Detalii

Prin REGIO avem acum un drum mai scurt cu 20 de kilometri!

24 aug. 2015

Proiectul ”Modernizare si reabilitare a Drumului Judetean DJ 135 Magherani - Sarateni” finantat prin fondurile Programului Operational Regional, derulate prin ADR Centru, a fost finalizat recent si acum ofera cetatenilor si turistilor posibilitatea de a economisi timp si combustibil pentru a ajunge la Tirgu Mures, Praid sau Sovata. Alte beneficii, pe care le au cei ce acum pot circula in conditii de siguranta rutiera, sunt peisajele frumoase, unde se pot relaxa pret de cateva minute si placerea unei calatorii in care pot descoperi noi atractii turistice.