Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Beneficiarii mai au la dispozitie o luna pentru depunerea cererilor de rambursare in programul Regio 2007-2013

22 ian. 2016

Avand peste 337 de milioane euro decontati beneficiarilor de fonduri POR 2007-2013, investiti pentru dezvoltarea infrastructurii si a economiei Regiunii Centru, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a incheiat activitatile din programul REGIO pentru anul 2015 cu un grad de absorbtie de aproape 71%. Ultima zi a anului trecut a reprezentat termenul limita pentru efectuarea cheltuielilor eligibile in proiecte. Pana la finele lunii februarie 2016, toti beneficiarii care mai au proiecte in derulare si au mai facut plati in cadrul proiectelor pana in 31 decembrie 2015, trebuie sa depuna la ADR Centru cererile de rambursare pentru a primi, dupa verificare, sumele nerambursabile solicitate, conform Instructiunilor de lucru emise de AMPOR.

Fondurile europene de pana la 200.000 de euro pentru afacerile mici

20 ian. 2016

Fondurile europene de pana la 200.000 de euro pentru afacerile mici, fara sa fie nevoie de cofinantare proprie din partea antreprenorilor, se estimeaza a se lansa in februarie 2016. In aceste proiecte, cheltuiala microintreprinderii cu TVA va fi eligibila, daca va fi nedeductibila.

Normele metodologice de aplicare a Legii privind achizitiile publice - in consultare publica

19 ian. 2016

Ministerul Finantelor Publice prin Agentia Nationala pentru Achizitii Publice a publicat spre consultare publica o varianta de lucru a proiectului Normelor metodologice de aplicare a Legii privind Achizitiile publice (clasice).
Detalii

Prioritatile Guvernului pentru anul 2016: Lansam apeluri de proiecte pentru 60% din bugetele POR si POCA, iar MySMIS va fi functional abia din aprilie

19 ian. 2016

La finalul saptamanii trecute, Guvernul a publicat Prioritatile strategice si planurile de actiuni sectoriale ale ministerelor pe anul 2016. Dupa ce primii doi ani ai perioadei financiare 2014 – 2020 au fost rezervati aprobarii Acordului de parteneriat si a Programelor Operationale, alaturi de cateva lansari de apeluri de proiecte in a doua parte a anului 2015, anul 2016 se doreste a fi unul bogat in lansari, cel putin la nivelul MDRAP.

Informarea cetatenilor din Regiunea Centru despre sustinerea economica, sociala si legislativa a UE

14 ian. 2016

Ca urmare a primirii acordului de finantare asupra actiunilor propuse de catre Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru si in anul 2016 vor fi organizate la nivelul Regiunii Centru o serie de activitati si evenimente pentru cetateni, concursuri si ateliere practice de scris proiecte pentru finantare. Aceste activitati sunt realizate din bugetul acordat de catre Comisia Europeana prin Reprezentanta Comisiei Europene din Romania cu contributia financiara a structurii gazda a Centrului, respectiv Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru. Activitatile propuse pentru anul 2016 sunt destinate tinerilor, mass-media, dar mai ales informarii celor peste 2 milioane de cetateni din cele 6 judete ale regiunii, respectiv din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, despre actiunile UE.