Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

UPDATE: Seminar ”Imbunatatirea competitivitatii IMM-urilor si dezvoltarea afacerilor cu ajutorul solutiilor moderne din domeniu TIC

31 mar. 2016

Peste 40 de reprezentanti ai mediului privat au participat la seminarul organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, alături de Clusterul IT PLUS, în data de 31 martie 2016, la Miercurea Ciuc. Seminarul de informare „Îmbunătățirea competitivității IMM-urilor și dezvoltarea afacerilor cu ajutorul soluțiilor moderne din domeniu TIC”. A fost găzduit în Sala de conferințe Salvia a Hotelului Fenyo, Str. Nicolae Bălcescu Nr. 11, Miercurea Ciuc, începând cu ora 9.30 AM. Detalii

Fonduri nerambursabile disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru crearea de spații verzi și zone de agrement în orașe

29 mar. 2016

ADR Centru anunță lansarea priorității de investiții 5.2, prin care Regiunea Centru dispune de un buget de 12,43 milioane euro fonduri nerambursabile, pentru proiecte ce vizează revitalizarea orașelor. Pe această prioritate vor putea depune proiecte doar primăriile de orașe sau municipii, cu excepția celor șase reședințe de județ din Regiunea Centru. Pentru municipiile reședință de județ fondurile nerambursabile pentru dezvoltare urbană se vor aloca prin Axa 4 a POR 2014-2020.
 

Peste 30 milioane euro fonduri nerambursabile pentru proiecte de restaurare a patrimoniului cultural din Regiunea Centru

28 mar. 2016

Începând cu data de 25 mai 2016, ora 16.00, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, se pot depune proiecte pentru a solicita fonduri nerambursabile pentru restaurarea și conservarea obiectivelor de patrimoniu istoric național și local de la nivelul Regiunii Centru. Apelul de proiecte pe această prioritate este de tip competitiv și va fi deschis depunerii timp de 6 luni, valoarea unei cereri de finanțare putând fi de maxim 5 milioane de euro, excepție fiind obiectivele de patrimoniu înscrise pe lista UNESCO, unde valoarea maximă a proiectului poate fi de maxim 10 milioane euro.

Ce drumuri se vor reabilita la nivelul Regiunii Centru din fondurile POR 2014-2020

17 mar. 2016

 Aproape 500 de km de drumuri județene se vor reabilita în județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu în următorii ani din fondurile alocate Regiunii Centru prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Fondurile necesare sunt alocate prin axa 6, prioritatea 6.1, Regiunea Centru având la dispoziție un buget de 109,84 milioane euro pentru finanțarea proiectelor. Lansarea apelului de proiecte cu publicarea ghidului, a formularului de cerere și a celorlalte documente utile pentru proiectele destinate reabilitării infrastructurii rutiere, a avut loc marți, 15.03.2016 la București.

Fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor de locuințe din Regiunea Centru

16 mar. 2016

Peste 50 de milioane euro fonduri nerambursabile sunt disponibile la nivelul Regiunii Centru pentru finanțarea proiectelor ce urmăresc creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale (blocuri), îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari. Apelul de proiecte pe prioritatea 3.1 din cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, destinat creșterii eficienței energetice în clădirile rezidențiale, a fost lansat ieri la București, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. 

S-a publicat ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor

16 mar. 2016

Ministerul Fondurilor Europene a publicat Ghidul privind integrarea temelor orizontale în cadrul proiectelor finanţate din Fondurile Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020.

Prima parte a ghidului abordează tematica egalității de șanse și de tratament și a doua parte se referă la tematica dezvoltării durabile. Ghidul cuprinde recomandări cu privire la integrarea acestor teme în proiecte propuse pentru finanțare/ finanțate din fondurile Europene Structurale şi de Investiţii și exemple de bună practică.

 

Manualul de Identitate Vizuală Regio 2014-2020, ediția I

16 mar. 2016

A fost publicata prima editie a Manualului de Identitate Vizuala pentru Programul Operational Regional 2014-2020. Beneficiarii proiectelor prin POR au obligatia de a realiza toate materialele de informare si publicitate prevazute in Cererea de finantare si in Contractul de finantare. Manualul a fost elaborat cu scopul de a sprijini beneficiarii de finantare prin POR in îndeplinirea masurilor de informare si publicitate de care sunt responsabili. Toate materialele de informare si publicitate se vor realiza respectand indicatiile tehnice din acest manual. 

S-au lansat primele două apeluri de proiecte în cadrul POR 2014-2020

15 mar. 2016

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat în data de 15 martie 2016 versiunile finale ale Ghidurilor specifice pentru Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea A – Clădiri rezidențiale, și Prioritatea de Investiții 6.1 “Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”. Depunerea de proiecte în cadrul celor două Priorități de Investiții va fi posibilă începând cu data de 16 mai 2016.

Premiul Peisajului - competiție pentru autorități publice și ONG-uri

14 mar. 2016

Concursul „Premiul peisajului”, este o inițiativă a Consiliului Europei destinată conștientizării societății civile asupra valorii peisajelor naturale și culturale. „Premiul peisajului” este oferit de Consiliul Europei și are ca scop sensibilizarea societății civile față de valoarea peisajelor, a rolului lor și a modificărilor aduse acestora. Detalii

Administrația locală a început dezbaterile pentru implementarea măsurilor din Planul de Mobilitate Urbana al municipiului Brasov

14 mar. 2016

• Discuțiile au rolul de a pregăti noile proiecte de dezvoltare finanțate din fonduri europene

Reprezentanții Departamentului de Dezvoltare Urbană din cadrul ADR Centru, alături de reprezentanții Consiliului Județean Brasov au participat la o ședința comuna privind implementarea Planului de Mobilitate Urbana Durabila pentru Zona Metropolitana Brasov. La întâlnire au mai fost prezenți reprezentanți ai Asociației Metropolitane pentru Dezvoltarea Durabila a Transportului Public Brasov (structura asociativa din care fac parte primăriile din Zona Metropolitana si care gestionează transportul public de calatori in localitățile membre), reprezentanți ai RAT Brasov si ai Politiei Brasov.


Filme documentar-artistice pentru prezentare ”IMPACT REGIO” in Regiunea Centru!

14 mar. 2016

ADR Centru, in calitate de Organism Intermediar pentru implementarea POR 2007-2013 in Regiunea Centru, a realizat un set de cinci filme de scurt metraj, documentar-artistice, in centrul cărora se gaseste o familie din Regiune, care observa si beneficiaza direct, in diferite situatii de viata, de rezultatele proiectelor finantate din fonduri europene, prin Programul REGIO.

Premiile RegioStars 2016

08 mar. 2016

Se cauta proiecte de bune practici in dezvoltare regionala. Formularele de inscriere pot fi trimise pana la data de 15 Aprilie 2016.

MySMIS 2014, lansat spre testare! Incercati functionalitatea aplicatiei de depunere a proeictelor 2014-2020.

08 mar. 2016

Ministerul Fondurilor a lansat spre testare noul sistem MySMIS, prin care potentialii beneficiari din Romania vor putea solicita banii europeni pentru perioada de programare 2014-2020. Aplicatia este unica si va arata la fel pentru toate programele operationale.

Reprezentanții Regiunii Centru au insistat pe pregătirea de proiecte finanțate din fonduri europene pentru o noua etapă a dezvoltării

06 mar. 2016

Reuniunea de lucru a Consiliului pentru Dezvoltare Regională al Regiunii Centru s-a desfășurat ieri, 3 martie 2016, în Sala de Conferințe a Hotelului Parc din Alba Iulia, chiar în același timp în care la București avea loc Conferința de evaluare a impactului Programului Operațional Regional - Regio 2007-2013. Reprezentanții APL și ai ONG din Regiunea Centru au analizat rezultatele concrete atinse la nivel regional prin absorbția fondurilor nerambursabile și au discutat despre calendarul de lansare a apelurilor de noi proiecte finanțabile din fonduri europene.

Obtinerea certificatului digital calificat pentru aplicatia IT MySMIS 2014

04 mar. 2016

MFE precizeaza ca numai reprezentantul legal (sau imputernicit) al unei persoane juridice care doreste sa depuna o cerere de finantare are nevoie de certificat digital calificat.

Oportunitate pentru tinerii romani de a face un stagiu de formare profesionala in Germania

02 mar. 2016

ADR Centru sustine activitatea reprezentantei Landului Brandenburg in Regiunea Centru, SC Mancom Centru SRL, care, alaturi de Societatea de Formare Profesionala Pritzwalk, din landul german, recruteaza 11 tineri cu varsta intre 18 si 27 de ani, pentru un stagiu de formare profesionala in Germania, pe o perioada de 3 ani, in cadrul Programului Erasmus+, Subprogramul Mobipro. Detalii