Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Gradul de absorbtie a fondurilor europene coordonate de ADR Centru a depasit 82% pe POR, iar pe POSCCE acest grad a fost de circa 93%

31 ian. 2017

Ca urmare a activitatii Agentiei, in toate judetele Regiunii Centru se pot vedea acum proiectele de dezvoltare locala si regionala realizate cu finantare europeana, de care beneficiaza toti locuitorii regiunii, dar si turistii care o viziteaza, se vad acum rezultatele concrete ale proiectelor de imbunatatire a drumurilor, a infrastructurii scolare, de sanatate sau turistica, precum si ale proiectelor de dezvoltare a oraselor si a mediului de afaceri, implementate prin ADR Centru. Aceste proiecte depasesc ca numar cifra de 1300 si au o valoare totala de peste 1,1 miliarde euro, fiind finantate in principal pe POR 2007-2013, dar si pe POS CCE. Unul dintre aspectele foarte importante se refera la gradul de absorbtie al fondurilor europene. In Regiunea Centru, pe Programul Operational Regional, 2007-2013, acest grad de absorbtie a depasit 82%, iar pe programul de competitivitate, POSCCE, absorbtia fondurilor alocate a depasit 93%. Detalii

Primul seminar regional de informare privind finantarile pentru imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor publice

30 ian. 2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR la nivelul Regiunii Centru, organizeaza maine, la Alba Iulia, primul dintr-o suita de 3 seminarii regionale pentru informarea potentialilor beneficiari ai apelului de proiecte POR 2014-2020 despre lansarea Ghidului Specific pentru Prioritatii de Investitii 3.1 „Sprijinirea eficientei energetice, a gestionarii inteligente a energiei si a utilizarii energiei din surse regenerabile in infrastructurile publice, inclusiv in cladirile publice, si in sectorul locuintelor” - Operatiunea B „Cladiri publice”. Celelalte 2 seminarii pe acest domeniu vor avea loc in 1 februarie, la Targu Mures, si in 7 februarie, la Brasov, la sediile Consiliilor Judetene.

Seminar de lansare regionala a domeniului de finantare pentru infrastructura sociala dedicata varstnicilor

26 ian. 2017

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a lansat azi, 26 ianuarie 2017, la nivel regional, apelul de proiecte pentru finantarea infrastructurii sociale destinate varstnicilor. Acest eveniment a avut rolul de a informa potentialii beneficiari ai apelului de proiecte destinat grupului vulnerabil persoane varstnice, despre noile posibilitati de investitii in domeniu. Fondurile disponibile pe acest apel de proiecte la nivel regional sunt de 3,7 milioane euro.
Au demarat seminariile de informare privind fondurile nerambursabile disponibile pentru firmele din Regiunea Centru

26 ian. 2017

Ieri, 25.01.2017, municipiul Alba Iulia a gazduit primul din cele sase evenimente de lansare a Prioritatii de investitii 2.2 din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Organism Intermediar la nivel regional, anunta ca, incepand cu data de 23 februarie 2017, sunt disponibile spre finantare 23,90 milioane euro fondurile nerambursabile pentru dezvoltarea si modernizarea firmelor (microintreprinderi, intreprindere mica sau mijlocie) din Regiunea Centru. Orice societate sau societate cooperativa care se incadreaza in categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a intreprinderilor mijlocii din mediul rural din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu poate solicita fonduri nerambursabile, daca indeplineste criteriile de eligibilitate precizate in ghidul de finantare. 


S-a prelungit perioada de depunere a proiectelor în cadrul Apelului 2.1.A adresat microîntreprinderilor

25 ian. 2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice si Fondurilor Europene a prelungit, până la 27.04.2017, ora 12:00, termenul de depunere a proiectelor în cadrul Apelului nr. POR 2016/2/2.1.A - Microîntreprinderi, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.
Această modificare a fost impusă de demararea cu întârziere a procesului de evaluare și selecție a proiectelor depuse în cadrul apelului.
Restul condițiilor și prevederilor din ghidul specific rămân neschimbate.A fost aprobată versiunea finală a Documentului Cadru de Implementare a Dezvoltării urbane durabile – Axa Prioritară 4 Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile

25 ian. 2017

Versiunea finală a Documentului Cadru de Implementare a Dezvoltării urbane durabile - Axa Prioritară 4 Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Apel de documente strategice POR/2016/4/, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, a fost aprobată în data de 20 Ianuarie 2017, prin ordin comun al viceprim-ministrului, ministrul dezvoltării regionale, administraţiei publice și fondurilor europene și al ministrului delegat pentru fonduri europene.

Peste 23 milioane euro disponibile pentru finantarea nerambursabila a firmelor din Regiunea Centru

20 ian. 2017

ADR Centru anunta ca prin Prioritatea de investitii 2.2 a Programului Operational Regional 2014-2020, incepand cu data de 23 februarie 2017, sunt disponibile spre finantare 23,90 milioane euro fondurile nerambursabile pentru dezvoltarea si modernizarea firmelor (microintreprinderi, intreprindere mica sau mijlocie) din Regiunea Centru. Orice societate sau societate cooperativa care se incadreaza in categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a intreprinderilor mijlocii din mediul rural din judetul Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu poate solicita fonduri nerambursabile, daca indeplineste criteriile de eligibilitate precizate in ghidul de finantare.


Seminar regional pentru informarea potentialilor beneficiari POR 2014-2020

20 ian. 2017

Joi, 26 ianuarie 2017, Sala de Conferinte a Hotelului Parc din Alba Iulia va gazdui, incepand cu ora 10:00, seminarul regional de lansare a finantarilor pentru modernizarea infrastructurii sociale destinate varstnicilor. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitatea sa de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 la nivelul Regiunii Centru, va informa potentialii beneficiari ai apelului de proiecte destinat grupului vulnerabil persoane varstnice, despre noile posibilitati de investitii in domeniu.


Clarificări privind depunerea situaţiilor financiare ale anului 2016 în cadrul apelului de proiecte 2.1A Microîntreprinderi

12 ian. 2017

În data de 11 ianuarie 2017, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a emis clarificări privind situaţiile financiare solicitate ca anexă la cererea de finanţare aferente Apelului de proiecte 2.1.A/2016, după cum urmează:
În conformitate cu Ghidul specific aferent Apelului de proiecte 2.1A/2016, se vor anexa situaţiile anuale ale solicitantului, aferente exerciţiului fiscal anterior depunerii cererii de finanţare, aprobate de adunarea generală a acţionarilor sau a asociaţilor. Astfel, în cazul cererilor de finanţare depuse în 2017, situaţiile financiare anexate sunt cele aferente anului 2016, aprobate de adunarea generală a acţionarilor sau asociaţilor. În lipsa formularelor standard ale bilanţului, aferente exerciţiului financiar 2016, aprobate de Ministerul Finanţelor Publice, situaţiile financiare pot fi întocmite cu ajutorul celui mai recent program de asistenţă pus la dispoziţia entităţilor gratuit de unităţile teritoriale ale MFP (aferente anului 2015). În etapa precontractuală va fi verificată corespondenţa informaţiilor prezentate cu cele din situaţiile financiare depuse la unităţile teritoriale ale MFP, în conformitate cu legislaţia în vigoare.Lansarea regională a finanțărilor pentru IMM-uri: Programul seminariilor de informare din Regiunea Centru

11 ian. 2017

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru va organiza șase seminarii de informare județene pentru Prioritatea de Investiții 2.2 IMM-uri a POR 2014-2020, la care sunt invitați să participe reprezentanți ai firmelor din județele Regiunii Centru.
Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat, în data de 23 decembrie 2016, versiunea finală a Ghidului specific pentru apelul de proiecte POR/102/2/2, destinat IMM-urilor, din cadrul Priorității de Investiții 2.2 „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor” a POR 2014-2020. Depunerea de proiecte va fi posibilă începând cu data de 23 februarie 2016, ora 12:00, prin intermediul aplicației electronice MySMIS.


Calendarul estimativ al lansărilor POR – actualizat decembrie 2016

05 ian. 2017

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat calendarul actualizat al lansărilor apelurilor de proiecte în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020. Perioadele prezentate în acest calendar sunt cu titlu estimativ, urmând a fi revizuite în funcție de îndeplinirea condițiilor pentru lansarea apelurilor.