Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Investiții pentru reabilitarea spațiilor verzi din mediul urban cu fonduri nerambursabile REGIO

31 mai. 2017

Astăzi, la sediul ADR Centru au fost semnate încă două contracte pentru investiții în cadrul POR 2014-2020, pentru amenajarea a două parcuri în municipiul Gheorgheni, județul Harghita și în orașul Luduș, județul Mureș. Valoarea totală a ambelor proiecte este de peste 10,5 milioane lei, finanțarea fiind asigurată prin Prioritatea de investiții 5.2 a POR, destinată îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului. Evenimentul de semnare a celor două contracte de finanțare i-a reunit pe domnii Zoltan Nagy, primarul municipiului Gheorgheni și domnul Ioan-Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș, care au semnat contractele de finanțare alături de domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.

Ansamblul Muzeului National Secuiesc din Sfantu Gheorghe intra in reabilitare cu fonduri europene

30 mai. 2017

Ansamblul Muzeului National Secuiesc Sfantu Gheorghe va obtine peste 3,7 milioane euro finantare nerambursabila pentru executarea lucrarilor de reabilitare si modernizare a obiectivelor de patrimoniu istoric si cultural ce intra in componenta acestui complex. Azi, la Sfantu Gheorghe, Presedintele Consiliului Judetean Covasna, domnul Tamás Sándor, alaturi de domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare nerambursabila, prin Programul Operational Regional 2014-2020.
 

Clădirea muzeului de Științele Naturii din Tîrgu Mureș beneficiază de peste 2 milioane euro pentru reabilitare

29 mai. 2017

Azi, la sediul Muzeului de Ştiinţele Naturii din Tîrgu Mureş, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul ”Reabilitarea Muzeului de Știinţele Naturii Tîrgu Mureş”, în valoare totală de circa 11,3 milioane lei. Prin contractul semnat de către Președintele Consiliului Județean Mureș, domnul Ferenc Péter, alături de domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, în prezenţa echipei de muzeografi, coordonată de directorul Zoltán Soós, muzeul mureșean va beneficia de peste 9,2 milioane lei, fonduri nerambursabile, pentru lucrări de reabilitare și modernizare finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de Investiții 5.1, destinată conservării, protejării, promovării și dezvoltării patrimoniului natural cultural.  

A fost lansat apelul de proiecte POR/8/8.1/8.3/C/1, Grup vulnerabil: copii

29 mai. 2017

În 29 mai 2017 a fost aprobat, prin ordin al ministrului dezvoltării regionale și administrației publice, Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul apelului de proiecte cu titlul POR/8/8.1/8.3/C/1 Grup vulnerabil: copii, din cadrul Axei prioritare 8 Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale, Prioritatea de Investiții 8.1, Obiectivul Specific 8.3 Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020.

 

S-a prelungit perioada de depunere a proiectelor în cadrul Apelului de proiecte aferent Priorităţii de investiţii 3.1, Operaţiunea B - Clădiri publice, POR 2014-2020

27 mai. 2017

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a prelungit până la data de 4 octombrie 2017, ora 10, termenul de depunere a proiectelor în cadrul apelurilor de proiecte cu titlul POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI și POR/2016/3/3.1/B/1/BI și a prelungit, totodată, prima perioadă de depunere a proiectelor cu o lună de zile.

ADR Centru sustine investitiile pentru reabilitarea si valorificarea optima, cu fonduri europene nerambursabile, a unor importante obiectiv turistice din Regiunea Centru

26 mai. 2017

 Dupa ce, la inceputul acestei saptamani, a fost semnat contractul de finantare pentru reabilitarea Ansamblului Bisericii Fortificate Saschiz, azi au fost semnate inca doua contracte pentru investitii in cadrul POR 2014-2020, pentru restaurarea cetatii de refugiu din Saschiz si pentru realizarea lucrarilor de reparatii si conservare, in vederea introducerii in circuitul turistic a Ansamblului Bisericii Evanghelice Fortificate Rupea. Valoarea totala a ambelor proiecte este de peste 10,5 milioane lei, finantarea fiind asigurata prin Prioritatea de investitii 5.1 a POR, destinata conservarii, protejarii, promovarii si dezvoltarii patrimoniului natural cultural. Evenimentul de semnare a celor doua contracte de finantare, desfasurat la sediul ADR Centru din Alba Iulia, i-a reunit pe domnii Ovidiu Soaita, primarul comunei Saschiz si Petru Simon, reprezentantul Parohiei Evanghelice C.A. Rupea, gazda fiind domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.


Consultare publică pentru Ghidul specific aferent investițiilor în Unitățile de Primiri Urgențe

22 mai. 2017

AMPOR a lansat spre consultare publică Ghidul specific aferent Obiectivului Specific 8.2.B - Unități de Primiri Urgențe. Eventualele observații și propuneri pot fi transmise la adresa de e-mail regio@mdrap.ro, până la data de 5 iunie 2017.

Calendarul estimativ al lansărilor POR – actualizat mai 2017

19 mai. 2017

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional a publicat calendarul actualizat al lansărilor apelurilor de proiecte în cadrul Programul Operaţional Regional 2014-2020. Perioadele prezentate în acest calendar sunt cu titlu estimativ, urmând a fi revizuite în funcție de îndeplinirea condițiilor pentru lansarea apelurilor. Detalii

Consultare publică pentru 2 Ghiduri specifice aferente Axei Prioritare 1 a POR 2014-2020

15 mai. 2017

 AMPOR a lansat spre consultare publică 2 Ghiduri specifice din cadrul Axei Prioritare 1 „Promovarea transferului tehnologic” a Programului Operațional Regional 2014-2020, aferente Operațiunilor A - Sprijinirea entităților de transfer tehnologic, respectiv C - IMM în parteneriat cu entitățile de inovare si transfer tehnologic. Eventualele observații și propuneri pot fi transmise la adresa de e-mail regio@mdrap.ro, până la data de 28 mai 2017, ora 16.00 (pentru Ghidul specific aferent Operațiunii C - IMM în parteneriat cu entitățile de inovare si transfer tehnologic), respectiv 30 mai 2017, ora 16.00 (pentru Ghidul specific aferent Operațiunii A - Sprijinirea entităților de transfer tehnologic).Cum se scrie un proiect bun pentru finanțare în domeniile creative și culturale?

15 mai. 2017

În 26 mai 2017 ne întâlnim la Brașov pentru a vorbi despre cel mai mare program european de finanțare a sectoarelor creative și culturale. Va fi o sesiune de infor-mare organizată de către Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, alături de reprezentanții Biroului Europa Creativă din cadrul Ministerului Culturii și Identității Naționale – Unitatea de Management a Proiectului. Participați și vă vom răspunde la întrebări!


Detalii

Romania gazduieste Biroul Platformei de Coordonare a Turismului Durabil din cadrul Conventiei Carpatice

11 mai. 2017

Centrul National in cadrul Platformei Carpatice pentru Turism Durabil, primul la nivel national si al treilea in plan regional, dupa cele din Ucraina si Polonia, a fost inaugurat miercuri, 10.05.2017, la Brasov, de catre reprezentantii Ministerul Turismului si Consiliul Judetean Brasov, alaturi de condu-cerea ADR Centru si a Primariei municipiului Brasov, in parteneriat cu toate institutiile care au responsabilitati in domeniul turismului local si regional in arealul Muntilor Carpati.

Detalii

9 Mai – O zi specială pentru românii din Regiunea Centru

08 mai. 2017

Pe parcursul istoriei, data de 9 mai a marcat din plin evolutia Romaniei. Datorita semnificatiilor acestei zile, acum, dupa zece ani de la aderarea la Uniunea Europeana, cetatenii din Regiunea Centru sunt mai informati si mai constienti de rolul si de drepturile lor. De-a lungul timpului, ADR Centru a promovat constant rezultatele obtinute in regiune, prin atragerea de fonduri europene, dar a organizat si multe evenimente, conferinte regionale, sustinand dialogul intre toate nivelurile de guvernare, societatea civila si mediul de afaceri, pentru a prezenta viziunea despre cum ar trebui sa fie UE in 2020.

Detalii

Consultare publică pentru Ghidul specific aferent Priorității de Investiții 3.1 C - Iluminat public

03 mai. 2017

AMPOR a lansat spre consultare publică, în data de 2 mai 2017, Ghidul specific pentru apelurile de proiecte POR/2017/3/3.1/C/1/BI, POR/2017/3/3.1/C/1/7 REGIUNI şi POR/2017/3/3.1/C/1/ITI, aferente Priorității de Investiții 3.1 C - Iluminat public. Eventualele observații și propuneri pot fi transmise până la data de 16 mai 2017, la adresa de e-mail regio@mdrap.ro.