Localizare pe harta

ADR Centru: Comunicate de Presa

Fondurile Regio finanțează lucrările de reparatii de la Ansamblul Bisericii Evanghelice fortificate Agnita

28 aug. 2017

Portofoliul de obiective istorice și culturale al Regiunii Centru se completează cu încă un punct de atracție care se modernizează cu resurse europene. Astfel, localnicii și turiștii vor beneficia de condiții de siguranță și de noi oportunități, după procesul de reabilitare a Ansamblului Bisericii Evanghelice fortificate din Agnita. Contractul, în valoare totală de peste 6,5 milioane lei, fonduri nerambursabile, a fost semnat azi la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de către reprezentantul Parohiei Evanghelice CA din Agnita, Prim-preot Reinhardt Boltres și de doamna Maria Ivan, director Direcția Coordonare din cadrul ADR Centru.

Circa 300 de cereri de finantare ale microintreprinderilor ar putea obtine fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea afacerilor locale

23 aug. 2017

In urma cu patru luni s-a incheiat perioada de depunere a proiectelor pentru obtinerea a maximum 200.000 euro fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea firmelor cu maxim 9 angajati din Regiunea Centru. Avand in vedere ca, pe parcursul ultimului an ADR Centru a sustinut o activitate intensa de informare, prin seminarii si discutii directe de lucru, circa 500 de proiecte, in valoare totala de peste 500 milioane lei au fost depuse in Regiunea Centru, in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, pe Prioritatea de Investitii 2.1 “Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”. Acum a venit momentul mult asteptat, de semnare a contractelor de finantare si de demarare a investitiilor!


A fost lansat Ghidul specific aferent investițiilor în Unitățile de Primiri Urgențe

21 aug. 2017

S-a aprobat Ghidul Solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Obiectivului Specific 8.2. „Îm-bunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență" Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.


A fost modificat Ghidul specific pentru proiectele de regenerare a comunităților urbane defavorizate

18 aug. 2017

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a emis ordinul nr. 5691/ 17.08.2017, prin care a fost modificat Ghidul specific pentru Prioritatea de Investiții 4.3 „Oferirea de sprijin pentru regenerarea fizică, economică și socială a co-munităților defavorizate din regiunile urbane și rurale” a Programului Operațional Regional 2014-2020.


Investitii importante in statiunea balneoclimaterica Covasna

17 aug. 2017

Primaria orasului Covasna va demara curand noi lucrari de investitii ale drumurilor din Statiunea balneoclimaterica Covasna. Un numar de 11 strazi din oras, in lungime de peste 6,5 km, se vor adauga retelei stradale reabilitate prin POR 2007-2013, in urma cu doi ani, si vor completa astfel procesul de dezvoltare turistica a orasului. Este vorba despre proiectul „Reabilitarea infrastructurii rutiere in statiunea balneoclimaterica Covasna”, finantat prin POR 2014-2020, Axa prioritara 7, privind diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabila a turismului, iar contractul de finantare a fost semnat azi la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de catre Primarul orasului, domnul József Gyerő si de catre doamna Maria Ivan, director Directia Coordonare din cadrul ADR Centru. Bugetul total al acestei cereri de finantare este de 19.041.336,53 lei, din care valoarea eligibila este de peste 18,66 milioane lei, contributia beneficiarului fiind de 380.826,73 lei.


Directiva europeana privind combaterea fraudelor

07 aug. 2017

Uniunea Europeana a adoptat Directiva 1371 / 2017 privind combaterea fraudelor indreptate impotriva intereselor financiare ale Uniunii prin mijloace de drept penal.

Detalii

Biserică de secol XIII intră în reabilitare cu fonduri REGIO

03 aug. 2017

Portofoliul de obiective istorice și culturale al Regiunii Centru, care se vor deschide turiștilor și se vor putea vizita în condiții de siguranța, s-a mai îmbogățit azi 3 august 2017, cu un nou reper pe harta atracțiilor turistice. Biserica reformată din Rugănești, județul Harghita, va continua cu ajutorul fondurilor nerambursabile, procesul de reabilitare a ansamblului bisericii, demarat în 2014, pentru a putea completa oferta turistică a zonei. Contractul prin care se alocă beneficiarului peste 2,7 milioane lei fonduri nerambursabile, a fost semnat azi la sediul ADR Centru din Alba Iulia, de către reprezentantul Parohiei Reformate Rugănești, domnul Csaba Barabas, preot paroh și de către doamna Maria Ivan, director Direcția Coordonare din cadrul ADR Centru.