Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Jurnalistii Regiunii Centru sunt invitati sa surprinda impactul fondurilor nerambursabile REGIO in judetul Covasna

29 oct. 2010

Miercuri, 3 noiembrie 2010, jurnalistii Regiunii Centru sunt invitati sa participe la vizita propusa de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, pentru urmarirea modului de implementare a proiectelor din judetul Covasna finantate prin Programul Operational Regional. Pentru implementarea transparenta a fondurilor nerambursabile, dar si pentru a putea aprecia la fata locului evolutia si calitatea lucrarilor efectuate, jurnalistii vor vizita 2 proiecte, destinate reabilitarii infrastructurii educationale si respectiv investitiilor pentru IMM. Pe parcursul vizitei, cei prezenti vor putea discuta atat cu beneficiarii fondurilor nerambursabile, cat si cu autoritatile si organizatiile ce au implementat proiectele.
Detalii

Regiunea CENTRU se angajeaza sa reduca emisiile de dioxid de carbon si sa utilizeze energiile curate

21 oct. 2010

Un nou proiect implementat in Regiunea Centru prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru demareaza o ampla campanie de promovare a eficientei energetice, de reducere a emisiilor de dioxid de carbon, precum si pentru producerea si utilizarea de energie curata. Aceasta campanie derulata prin proiectul ENESCOM - European Network of information centres promoting Energy Sustainability and CO2 reduction among local COMmunities (Retea Europeana de centre de informare pentru promovarea Energiei Durabile si reducerea emisiilor de CO2 in comunitatile locale) - a inceput printr-o prima intalnire desfasurata la Brasov intre reprezentantii primariilor din Regiunea Centru si reprezentatii ADR Centru.
Detalii

Pentru reamenajarea Cetatii Medievale si modernizarea Caminului pentru varstnici - Municipiul Tirgu Mures obtine fonduri Regio de 6 milioane EURO

20 oct. 2010

Tirgumuresenii – si nu numai – au un nou motiv de satisfactie. Impreuna cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) si cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, municipalitatea a incheiat contracte de finantare, din fonduri europene nerambursabile, pentru proiectele „Reamenajare si conservare Cetatea Medievala Tirgu Mures” si „Modernizarea Caminului pentru varstnici”. Fondurile, in valoare totala de aproape 25 milioane lei, vor fi derulate de ADR Centru prin programul REGIO. Contractele de finantare au fost semnate de catre domnii Razvan Murgeanu, Secretar de stat in cadrul MDRT, Simion Cretu, director general ADR Centru si Dorin Florea, primarul municipiului Tirgu Mures.
Detalii

PATRIMONUL TURISTIC AL REGIUNII CENTRU VA BENEFICIA DE 6 MILIOANE EURO FONDURI NERAMBURSABILE

19 oct. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea, la acest sfarsit de saptamana, a doua noi contracte de finantare nerambursabila, cu o valoare totala de 34,5 milioane lei. Reabilitarea, conservarea si punerea in valoare a obiectivelor de patrimoniu turistic, fie ele cetati sau biserici sunt obiectivele finale ale acestor proiecte, finantate prin domeniul major de interventie 5.1 al Programului Operational Regional. Semnarea contractelor de finantare a avut loc in prezenta doamnei Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a domnului Simion Cretu, director general ADR Centru, precum si a beneficiarilor acestor proiecte, episcopul prof. Christoph Michael Klein si parohul municipal pr Kilian Dörr.
Detalii

PREMIU PENTRU EXCELENTA IN REGIUNEA CENTRU SI PROIECTE DE SUCCES PRIN PROGRAMUL REGIO

08 oct. 2010

Vizita jurnalistilor din Regiunea Centru la proiectele finantate prin Programul Operational Regional, ce a avut loc joi 07 octombrie 2010, a fost un prilej de a fi inmanat premiul de excelenta reprezentantului Asociatiei pentru Dezvoltare Intercomunitara (ADI) Centrul Transilvaniei pentru relevanta proiectului depus. Utilizarea fondurilor nerambursabile pentru salvarea vietilor omenesti si raspunsul prompt in cazul interventiilor in situatii de urgenta aparute in oricare dintre cele sase judete ale Regiunii Centru sunt doar doua aspecte pentru care proiectul depus de catre ADI Centrul Transilvaniei a fost premiat. Celelalte doua proiecte prezentate in cadrul vizitei au atras atentia jurnalistilor deoarece s-au creat conditii deosebite pentru cetatenii cu nevoi speciale din judetul Alba, in timp ce prin celalalt s-a dobandit stabilitate si forta economica pentru o microintreprindere care a accesat finantarea nerambursabila.
Detalii