Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

VORBIND DESPRE EUROPA, DE ZIUA EI!

11 mai. 2010

Simbol al reconcilierii politice, data de 9 mai, reprezinta, pentru Uniunea Europeana si statele membre, ziua care a stat la baza reconfigurarii viitorului Europei. Comunitatea europeana, reprezinta, pentru fiecare cetatean, o oportunitate de a accede la o piata economica continentala, de a accesa fonduri nerambursabile, de a genera conditii de trai civilizate si decente, in care se respecta drepturile cetatenesti. In acest spirit, tinerii din judetul Alba au dezbatut mecanismele Uniunii si beneficiile sprijinului comunitar pentru societatea romaneasca, in cadrul proiectului „Societatea romaneasca - societate europeana”, la care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru este partener principal.
Detalii

In judetul Mures - REGIO ADUCE FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU PROIECTE DE MARE IMPACT

10 mai. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea unui nou contract de finantare, sambata 8 mai 2010, depus de catre Consiliul Judetean Mures, precum si receptia festiva a ultimelor echipamente achizitionate pentru imbunatatirea calitatii sistemului de interventii si situatii de urgenta din Regiunea Centru. Aceste doua evenimente au avut loc la Targu Mures in prezenta doamnei Edita Emoke Lokodi, Presedintele Consiliului Judetean Mures, a domnului dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii si a domnului Simion Cretu, director general al ADR Centru. La eveniment au participat reprezentantii celor sase prefecturi si consilii judetene din Regiunea Centru, precum si conducerile celor sase Inspectorate pentru Situatii de Urgenta, care beneficiaza, de acum, de echipamente ultramoderne pentru salvarea vietii celor aflati in situatii critice.
Detalii

Presa din Regiunea CENTRU a primit informatii privind proiectele Regio din Regiunea CENTRU

07 mai. 2010

In data de 6 mai 2010, Autoritatea de Management a Programului Operational Regional (AM POR) a organizat, la Hotel Parc din Alba Iulia, o Sesiune regionala de informare pentru jurnalistii din presa nationala si regionala. Scopul acestei sesiuni a fost de a prezenta presei din Regiunea Centru stadiul implementarii REGIO – Programul Operational Regional in regiune, cu detaliere pe fiecare judet. Evenimentul s-a derulat in prezenta domnilor Gabriel Friptu, director general AM POR si Simion Cretu, director general ADR Centru.
Detalii

Prin semnarea a doua contracte de finantare nerambursabila de peste 30 milioane lei - MUNICIPIUL ALBA IULIA ESTE PRIMUL DIN TARA CARE BENEFICIAZA DE FONDURI REGIO PENTRU DEZVOLTARE URBANA

03 mai. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea altor doua contracte de finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional, in data de 01 mai 2010. Semnarea contractelor de finantare a avut loc la „Traseul celor trei fortificatii” din Alba Iulia, in prezenta doamnei Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a domnului Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, precum si a domnului Simion Cretu, directorul general ADR Centru. Finantarea nerambursabila acordata urmareste reabilitarea si modernizarea Caminului de persoane varstnice din municipiul Alba Iulia, precum si reabilitarea strazilor din cartierul vechi al orasului.
Detalii