Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

DISCUTII PENTRU INTENSIFICAREA ABSORBTIEI DE FONDURI REGIO IN REGIUNEA CENTRU

28 iun. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta organizarea unor sesiuni de informare pentru potentialii solicitanti de fonduri nerambursabile. Sesiunile interactive vor contine informatii referitoare la fondurile disponibile si discutii intre potentialii beneficari si beneficiarii care deja au implementat proiecte finantate prin Programul Operational Regional. Sesiunile de informare vor avea loc in doua etape, prima etapa fiind programata in lunile iunie-iulie pentru judetele Alba, Mures si Sibiu. Cea de-a doua etapa, pentru judetele Harghita, Covasna si Brasov va fi organizata in lunile august si septembrie din acest an.
Detalii

In cadrul Forumului Comunicatorilor Regio - A FOST PREMIAT PROIECTUL ASOCIATIEI DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA DIN REGIUNEA CENTRU

28 iun. 2010

Saptamana trecuta peste 70 de persoane, comunicatori Regio din toata tara, s-au reunit la Targu Mures pentru a afla noutati despre stadiul Programului Operational Regional, in cadrul Forumului Comunicatorilor Regio, eveniment organizat de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. Evenimentul a reunit, timp de trei zile, reprezentanti ai administratiei publice locale, ai mediului privat, ONG-uri si mass-media, dar si reprezentantii ADR Centru si ai celorlalte agentii pentru dezvoltare regionala din tara si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Detalii

SCOALA „MIKES KELEMEN” DIN COVASNA - REABILITATA CU FONDURI REGIO

22 iun. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea celui de-al saselea contract de finantare prin Domeniul Major de Interventie 3.4 al Programului Regio, de care vor beneficia cei peste 500 de elevi ai Scolii „Mikes Kelemen” din comuna Zagon, judetul Covasna. Contractul de finantare a fost semnat in prezenta domnului Tamas Sandor, presedintele CDR Centru si al Consiliului Judetean Covasna, de catre directorul general al ADR Centru, domnul Simion Cretu, si de catre primarul comunei Zagon, domnul Kis Josif. Contractul de finantare aloca peste 2,7 milioane lei fonduri nerambursabile pentru proiectul de „Reabilitare, modernizare si dotare a Scolii cu clasele I-VIII Mikes Kelemen”, proiect estimat a se finaliza in termen de 20 de luni.
Detalii

FONDURILE NERAMBURSABILE CONTRACTATE PRIN PROIECTELE REGIO TREBUIE CONSUMATE JUDICIOS

11 iun. 2010

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a organizat in data de 10 iunie 2010 o intalnire de lucru a membrilor CDR si CRESC Centru in judetul Covasna. Evenimentul a coincis cu reuniunea Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru. La discutii au participat peste 50 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai ONG relevante in implementarea programului REGIO in Regiunea Centru, care au dezbatut procesul de depunere a proiectelor cu finantare nerambursabila prin Programul Operational Regional - REGIO.
Detalii

Instructiune privind suspendarea depunerii de cereri de finanţare în cadrul domeniului major de interventie 3.2 pentru regiunea de dezvoltare Centru

08 iun. 2010

Incepand cu data de 25 iunie 2010, orele 12:00, se suspenda procesul de depunere a cererilor de finantare in cadrul domeniului major de interventie 3.2 – „Reabilitarea / modernizarea / dezvoltarea si echiparea infrastructurii serviciilor de sociale” din Regiunea Centru. [Detalii]

NOUL SEDIU AL AGENTIEI PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA CENTRU DIN ALBA IULIA ESTE FINALIZAT

08 iun. 2010

La doar un an de la demararea lucrarilor, noul sediul al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru a fost finalizat. Finantate prin programul Phare 2006, lucrarile au vizat reabilitarea si extinderea spatiului existent la adresa vechiului sediu al ADR Centru, str. Decebal nr. 12, in vederea eficientizarii activi-tatilor proprii si delegate ale ADR Centru. Proiectul cu o valoare totala de peste 800.000 euro, a bene-ficiat de fonduri nerambursabile in valoare de 675.000 euro. Din aceasta suma nerambursabila ADR Centru a cheltuit mai putin de 513 mii euro.
Detalii

SPITALUL JUDETEAN SIBIU VA BENEFICIA DE APROAPE 1,5 MILIOANE EURO FONDURI REGIO PENTRU MODERNIZARE

01 iun. 2010

Primul contract din judetul Sibiu, pentru domeniul destinat investitiilor in sistemul de sanatate, finantat prin Programul Operational Regional a fost semnat in data de 1 iunie 2010, la sediul Consiliului Judetean Sibiu, pentru proiectul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea si echiparea Ambulatoriului nr. 1 al Spitalului Clinic Judetean Sibiu”. Acest spital va beneficia de finantare nerambursabila din fonduri europene, in valoare totala de peste 7,5 milioane lei, din care suma nerambursabila este de aproape 6 milioane lei.
Detalii