Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Sprijin german pentru proiectele de dezvoltare din Regiunea Centru

20 iun. 2011

La sfarsitul saptamanii trecute, conducerea ADR Centru a primit vizita unei delegatii a Landului Brandenburg din Germania, partener traditional al Regiunii Centru. La intalnire au participat doamna Kathrin Schneider, Director al Departamentului de Planificare comuna Berlin-Brandenburg din cadrul Ministerului pentru Infrastructura si Agricultura al landului german si reprezentanta acestui land in regiunea noastra, doamna dr. Birgit Schliewenz. Reuniunea a vizat identificarea unor noi posibilitati prin care proiectele de dezvoltare ale Regiunii Centru vor putea beneficia de sustinere germana, inclusiv la Bruxelles.
Detalii

Proiect european de aproape 3 milioane euro pentru reabilitarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Clinic Judetean Mures

17 iun. 2011

Vineri, 17 iunie 2011, a fost semnat un nou contract de finantare prin fonduri nerambursabile Regio, destinate modernizarii si dotarii ambulatoriului Spitalului Clinic Judetean Mures, un spital de competenta inalta ce deserveste judetul si judetele limitrofe, pentru afectiuni cu grad mare de complexitate. Semnarea contractului de finantare a avut loc la sediul Consiliului Judetean Mures, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Mures, doamna Edita Emoke Lokodi, si a directorului general ADR Centru, domnul Simion Cretu. Proiectul are o valoare totala de peste 11,26 milioane lei, din care 8,68 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila solicitata.

Conferinta de incheiere a Proiectului “Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional (CR) al Regiunii de Dezvoltare Centru”

14 iun. 2011

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia in parteneriat cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, GIP-FIPAG - Groupement d’Interet Public- Formation et Insertion Professionnelles de l’Academie de Grenoble, Berufsforderungswerk e.V. des Bauindustrieverbandes Berlin, are deosebita placere de a va invita in perioada 15.06.2011 - 16.06.2011 la Conferinta de incheiere a proiectului “Consolidarea capacitatii institutionale a Consortiului Regional (CR) al Regiunii de Dezvoltare Centru” finantat din FSE prin Contract nr. POSDRU/41/3.3/G/14068 care va avea loc la Alba Iulia. Programul Conferintei se va desfasura conform agendei alaturate.

Noua axa de transport in Zona economica Coresi a municipiului Brasov

10 iun. 2011

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, doamna Elena Udrea, a semnat, in data de 3 iunie, alaturi de primarul municipiului Brasov, domnul George Scripcaru, contractul de finantare pentru proiectul ”Drumuri acces Zona economica Coresi”, finantat prin Programul Operational Regional.