Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Municipiul Sfantu Gheorghe se redefineste in calitate de centru urban european

30 sep. 2011

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta semnarea a sase noi contracte de finantare nerambursabila, ce aloca unor institutii din municipiile Sfantu Gheorghe si Targu Secuiesc, judetul Covasna, circa 85 milioane lei fonduri nerambursabile Regio. Finantarea este asigurata de Programul Operational Regional, prin Axele Prioritare 1, 3, 4 si 5. Aceste contracte de finantare au fost semnate de doamna Elena Udrea, in calitate de ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, de domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, precum si de beneficiarii proiectelor, respectiv domnii Tamás Sándor, presedintele Consiliului Judetean Covasna, Antal Árpád András, primarul municipiului Sfantu Gheorghe si Károly Rácz, primarul municipiului Targu Secuiesc.

Seminar destinat problemelor si solutiilor identificate in implementarea proiectelor Regio din Regiunea Centru

26 sep. 2011

Circa 40 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale din Regiunea Centru au participat, in data de 26 septembrie 2011, la seminarul „Implementarea proiectelor in cadrul Programului Operational Regional – proceduri, probleme si solutii” organizat de catre ADR Centru la Hotel Parc din Alba Iulia. Scopul evenimentului a fost de a se discuta despre aspectele legate de implementarea proiectelor contractate in cadrul Programului – probleme intampinate si solutii gasite pentru rezolvarea acestora, aspecte legate de procesul de achizitii publice si sistemul de corectii financiare aplicat in cazul in care aceste achizitii nu sunt realizate corespunzator, precum si masurile luate pentru prevenirea si sanctionarea neregulilor. Detalii

Intalnire de lucru pentru dezvoltare regionala prin programul Regio

16 sep. 2011

ADR Centru a organizat o intalnire de lucru a reprezentantilor autoritatilor administratiei publice locale (APL) si ai ONG relevante in procesul de implementare a Programului Operational Regional in Regiunea Centru. La aceasta reuniune de lucru au participat si membrii Comitetului Regional de Evaluare Strategica si Corelare (CRESC) Centru.