Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Discutii la nivelul fiecarui judet privind directiile de dezvoltare ale Regiunii Centru

26 oct. 2012

Reprezentantii autoritatilor publice locale, ai mediului de afaceri si ai societatii civile din judetul Alba s-au intalnit astazi la Alba Iulia pentru a discuta despre domeniile judetene care au nevoie de finantare, in concordanta cu directiile urmatoarei perioade de programare financiara a fondurilor Uniunii Europene. Intalnirea de lucru a fost organizata de catre ADR Centru si peste 40 de persoane au participat la discutiile demarate, necesare pentru stabilirea unei viziuni de dezvoltare a comunitatii pe termen lung.

Cursuri pentru profesionistii din primarii care lucreaza in proiecte de eficienta energetica a cladirilor

25 oct. 2012

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului organizează cursuri postuniversitare pentru profesionistii (arhitecti, ingineri, auditori energetici, responsabili energetici etc.) care lucreaza in sectoare conexe cladirilor din cadrul primariilor. Cursurile sunt organizate in cadrul proiectului Imbunatatirea eficientei energetice in gospodariile si comunitatile cu venituri reduse din Romania, finantat de Fondul Global de Mediu.

Intalniri grupuri de lucru judetene privind procesul de programare si planificare pentru perioada 2014-2020 si de pregatire a portofoliului regional de proiecte

24 oct. 2012

In perioada 24.10 – 29.11.2012, ADR Centru organizeaza la nivelul fiecarui judet 2 zile de intalniri care au ca scop stabilirea obiectivelor de dezvoltare regionala si pregatirea portofoliului de proiecte regional.

Directiile de dezvoltare si nevoile de finantare ale Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020

04 oct. 2012

Reprezentantii autoritatilor publice locale, ai mediului de afaceri si ai societatii civile din Regiunea Centru s-au intalnit astazi la Alba Iulia pentru a crea reteaua parteneriala care va prioritiza domeniile judetene care au nevoie de finantare, in concordanta cu directiile urmatoarei perioade de programare financiara a fondurilor Uniunii Europene. Intalnirea de lucru a fost organizata de catre ADR Centru si peste 50 de persoane au participat la discutiile demarate, necesare pentru stabilirea unei viziuni de dezvoltare a comunitatii pe termen lung.

Actiuni de promovare a Regiunii Centru si a rezultatelor Programului Operational Regional

02 oct. 2012

Reprezentantii ADR Centru au continuat seria de evenimente dedicate promovarii rezultatelor finantarilor atrase in Regiune si in acest week-end. Materiale promotionale si multe materiale informative au fost distribuite prin intermediul a doua evenimente dedicate informarii cetatenilor din judetul Alba. Peste 500 de persoane au trecut pe la standurile ADR Centru ce au fost amenajate la ”Targul ALEA, organizat pentru promovarea surselor de energie regenerabila”, ce a avut loc la Alba Iulia, si Festivalul ”Toamna cugireana” ce reuneste an de an cugirenii la poalele Muntelui Dragana.

Microcreditele, sprijin financiar sau alte instrumente de finantare pentru firmele mici din Regiunea Centru

02 oct. 2012

ADR Centru a participat în luna septembrie la primul workshop international organizat in cadrul proiectului DIFASS, pentru a identifica solutii in creditarea microintreprinderilor si a firmelor mici dar si pentru a prezenta solutiile de accesare a microcreditelor, implementate la nivel regional. Primul workshop international organizat in cadrul proiectului DIFASS – „Development of interregional financial assistance to SMEs and of non-grant instruments, a fost organizat in Estonia, la Tallinn si a vizat prezentarea unor bune practici privind mecanismele de acordare a microcreditelor in
Europa. Detalii