Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Dezvoltarea urbana inteligenta. Solutii si bune practici in contextul implementarii politicii regionale si de coeziune 2014-2020

22 oct. 2015

In perioada de programare 2014-2020, prin Politica de Coeziune a Uniunii Europene, statele membre vor beneficia de un sprijin important pentru a realiza investitii directionate spre dezvoltarea economica, crearea de locuri de munca, eficienta energetica astfel incat sa contribuie la atingerea obiectivelor Strategiei EUROPA 2020. In acest context, consecventa menirii sale de a coordona eficient procesul de dezvoltare regionala, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va organiza, in cooperare cu Primaria municipiului Alba Iulia si cu Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Conferinta cu participare internationala dedicata dezbaterii celor mai bune solutii de dezvoltare urbana inteligenta. Evenimentul, programat a se desfasura in zilele de 11 si 12 noiembrie 2015, la universitatea albaiuliana, se doreste a avea rol de informare si dezbatere pentru viitorii beneficiari al Programului Operational Regional 2014-2020 cu privire la politicile europene privind dezvoltarea oraselor romanesti si posibilitatile de finantare ale dezvoltarii urbane. 

Proiectele Regio devin modele de bune practici si exemple de succes

19 oct. 2015

Echipa Printului Charles de Wales, interesata de dezvoltarea zonei montane romanesti, inclusiv din Apuseni.

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc o intalnire informala intre conducerea ADR Centru si reprezentantii Cancelariei Primului Ministru. Discutiile, derulate la Traseul celor Trei Fortificatii din Cetatea Vauban Alba Iulia, au vizat dezvoltarea durabila a zonei montane, proiectele de succes finantate cu fonduri Regio si gestionate de ADR Centru, dar si problemele din implementarea proiectelor. Intalnirea a avut loc in prezenta domnului Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia, discutiile fiind purtate de domnul Jeremy Staniforth, Inalt Reprezentant pentru Dezvoltare Durabila si asistent al Printului Charles de Wales, cu doamna Maria Ivan si domnul Mihai Pocanschi, directori in cadrul ADR Centru.


In Regiunea Centru lansarea POR 2014-2020 a coincis cu o vizita la cateva proiecte de succes din perioada 2007-2013

15 oct. 2015

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice a organizat, în 15 octombrie 2015, la sediul CCI Brașov, „Caravana POR 2014-2020”, în colaborare cu ADR Centru. Această sesiune de informare cu privire la Programul Operațional Regional 2014-2020, corelată cu o vizită la trei proiecte REGIO finanțate în perioada 2007-2013, a reunit la Brașov peste 50 de potențiali beneficiari și reprezentanți ai mass –media locale și regionale. 

Lansarea regionala a POR 2014-2020, corelata cu prezentarea proiectelor de succes din perioada 2007-2013

13 oct. 2015

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Regional (AM POR) din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice deruleaza, in perioada septembrie-decembrie 2015 „Caravana POR 2014-2020”, in toate cele opt regiuni de dezvoltare. Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru sprijina organizarea unei sesiuni de informare cu privire la Programul Operational Regional 2014-2020, aprobat de Comisia Europeana in data de 23 iunie 2015, la Bruxelles, prin participarea la evenimentul dedicat potentialilor beneficiari si reprezentantilor mass –media locale si regionale, la Brasov, in data de 15 octombrie 2015, incepand cu ora 10.00, la sediul Camerei de Comert si Industrie Brasov.

ADR Centru se implica activ in coordonarea investitiilor finantate de la bugetul de stat si din surse europene

07 oct. 2015

In data de 6 octombrie 2015, la Hotel Parc Alba Iulia, peste 60 de reprezentanti ai administratiei publice locale din Regiunea Centru si experti din cadrul ADR Centru au participat la o reuniune de lucru comuna cu reprezentanti ai Bancii Mondiale, pe tema armonizarii si coordonarii investitiilor finantate de la bugetul de stat cu cele finantate din fonduri europene. Obiectivele acestei intalniri de lucru au vizat prezentarea concluziilor si a recomandarilor privind coordonarea strategiilor si a planurilor de investitii, dar si gestionarea portofoliului de proiecte din cadrul Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL), program gestionat la nivel national de MDRAP.