Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Conferinta regionala privind finalizarea implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru

27 nov. 2015

Aproape 125% din bugetul nerambursabil, in valoare de peste 480 milioane euro, alocat Regiunii Centru prin POR 2007-2013, a fost contractat si circa 70% din aceste fonduri sunt deja investite in regiune si restituite beneficiarilor. Acestea sunt rezultatele programului REGIO in cei opt ani si jumatate de implementare si acestea sunt temele principale pe care Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru le propune, in 3 decembrie 2015, in cadrul Conferintei regionale privind definitivarea implementarii Programului Operational Regional la nivelul Regiunii Centru. Evenimentul va prezenta participantilor obiectivele deja finalizate si impactul milioanelor de euro absorbite deja pentru dezvoltare si reducerea decalajelor economice din cele sase judete din centrul tarii.


Analiza realizarilor din proiectele REGIO din perioada 2007-2015

26 nov. 2015

Decidentii au dezbatut si estimarile privind depunerea de proiecte pentru viitoarea perioada de finantare 2014-2020

Peste 40 de reprezentanti ai autoritatilor publice locale, din mediul de afaceri si universitar din Regiunea Centru s-au intalnit si au analizat, in cadrul Sedintei Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru, situatia la zi, cu doar o luna inainte de incheierea Programului REGIO, stadiul absorbtiei fondurilor nerambursabile si proiectele realizate pentru dezvoltarea Regiunii Centru. In cadrul intalnirii de lucru de la sediul Consiliului Judetean Sibiu, prezidata de dl. Ioan Cindrea, presedinte CDR Centru si CJ Sibiu, s-a vorbit si despre transferul de bune practici din perioada care se incheie acum, pentru buna pregatire a proiectelor in conformitate cu noutatile viitorului Program Operational Regional 2014-2020.


ADR Centru pregateste orasele din Regiunea Centru pentru conceperea si implementarea eficienta a strategiilor de dezvoltare prin proiecte europene

13 nov. 2015

Solutiile optime, dar si exemplele de bune practici in privinta utilizarii resurselor europene pe baza Politicii regionale si de coeziune 2014-2020 au constituit temele de baza ale Conferintei internationale organizate la Alba Iulia cu tematica ”Dezvoltarea Urbana Inteligenta”

Conferinta cu participare internationala, privind principiile pe care se bazeaza procesul de dezvoltarea urbana inteligenta, organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in cooperare cu Primaria municipiului Alba Iulia si cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-a incheiat ieri, 12 noiembrie 2015, dupa-amiaza. Peste 220 de persoane au participat la cele doua zile de lucrari. Importanta evenimentului, la nivel regional, dar si national, este subliniata de faptul ca au fost prezenti reprezentanti ai Comisiei Europene, de la Directoratul privind Dezvoltarea Regionala si cel privind Energia (DG Regio si DG Energy), dar si reprezentanti din partea MDRAP sau ai unor Agentii de nivel national. In cadrul celor cinci sectiuni de lucru au fost dezbatute aspecte importante privind cele mai bune solutii de dezvoltare urbana inteligenta.

Conferinta internationala organizata de ADR CENTRU pentru dezbaterea unor teme importante privind dezvoltarea regionala

12 nov. 2015

Ieri a debutat la Alba Iulia, conferinta cu participare internationala privind „Dezvoltarea urbana inteligenta. Solutii si bune practici in contextul implementarii politicii regionale si de coeziune 2014 – 2020”, organizata de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in cooperare cu Primaria municipiului Alba Iulia si cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Peste 150 de persoane au participat la deschiderea lucrarilor, care au avut loc in Aula mare a Universitatii albaiuliene, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Alba, dl. Ion Dumitrel, a viceprimarului municipiului Alba Iulia, dl. Gabriel Plesa, a doamnei conf. univ. dr. Andreea Muntean presedinta Senatului Universitatii si a managerului de programe la DG Regio din cadrul Comisiei Europene, dl. Koen Delanghe, alaturi de d-na Elena Crangasu reprezentanta MDRAP si dl. Simion Cretu, director general ADR Centru. Aceasta prestigioasa manifestare continua si pe parcursul zilei de 12 noiembrie, fiind dezbatute multe aspecte importante privind cele mai bune solutii de dezvoltare urbana inteligenta.

AMPOR a publicat versiunea finală a Ghidului general al solicitantului pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020

05 nov. 2015

 În data de 04 noiembrie 2015, Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional a publicat versiunea finală a Ghidului general al solicitantului pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020, document aprobat prin ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.