Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Regiunea Centru și Regiunea Le Marche din Italia întâlnire de succes și propuneri de proiecte viitoare

30 iul. 2015

În anul 2015, dedicat dezvoltării europene, Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, a găzduit întâlnirea dintre reprezentanții Regiunii Centru și Regiunii Le Marche, alături de reprezentanții Consiliul Județean Alba și ai Inspectoratului Școlar Județean Alba. Întâlnirea, ce a avut loc la sediul ADR Centru, a reunit peste 30 de persoane, care au cunoscut, prin imagini, cele două regiuni prezente, au aflat care sunt problemele tineretului și provocările din sistemul școlar, atât italian cât și cel românesc și au discutat care sunt soluțiile preventive sau măsurile de sprijin aplicabile sau utilizate. 

Firmele din judetul Covasna se dezvolta mai repede cu resurse nerambursabile

03 iul. 2015

Asumarea de catre ADR Centru a rolului de Organism Intermediar pentru POSCCE, alaturi de celelalte Agentii de Dezvoltare Regionala din tara, si implicarea directa si nemijlocita in procesul de implementare a proiectelor pentru operatiunile preluate din cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice a determinat, ca rezultat major, deblocarea platilor catre beneficiari, precum si derularea mai rapida a activitatilor. In acest context, ADR Centru a organizat, in data de 1 iulie 2015, o vizita la cateva proiecte pe diferite domenii din cadrul POSCCE, cu jurnalistii din Regiunea Centru, pentru a vedea cum si pentru ce s-au alocat fondurile pentru intreprinderi, pe raza municipiului Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Traseul vizitat a inclus observarea la fata locului a modului cum sunt investiti banii europeni in investitii productive si pentru dezvoltarea serviciilor. In cadrul evenimentului a avut loc si o Conferinta de presa, in prezenta domnului Tamás Sándor – Presedintele Consiliul Judetean Covasna, a domnului Antal Árpád András, Primarul municipiului resedinta de judet si a domnului Simion Cretu, Director general ADR Centru. 

Acces facil la Cetatea Râșnov cu un ascensor pe plan înclinat

03 iul. 2015

Vineri, 3 iulie 2015, după doi ani de la semnarea contractului de finanțare din fonduri nerambursabile, alocate prin Programul Operațional Regional 2007-2013, s-a finalizat proiectul ”Ascensor plan înclinat Cetatea Râșnov”. Astfel, este asigurată îmbunătățirea gradului de accesibilitate către Cetatea Țărănească Râșnov și a atractivității acesteia ca destinație turistică. De fapt, la o privire de ansamblu, resursele financiare REGIO transformă peisajul urban și valorifică din plin potențialul turistic al Râșnovului. Prin acest proiect, Centrul Istoric al orașului, unde se derulează alte lucrări la parcarea subterană, va fi legat direct, prin noul ascensor pe plan înclinat, cu Cetatea, de la care turiștii vor putea merge la ”Dino Parc”, o investiție privată, dar care este prevăzută în strategia de dezvoltare a localității brașovene. Astfel se amplifică impactul favorabil al proiectelor europene!

Regio a adus judetului Covasna beneficii de multe milioane de euro

02 iul. 2015

In prima zi a lunii iulie 2015, jurnalistii din Regiunea Centru au fost invitati de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru in ultima vizita pe teren din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pentru a vedea cum si pentru ce s-au alocat fondurile Regio, pe raza municipiului Sfantu Gheorghe, judetul Covasna. Traseul vizitat a inclus observarea la fata locului a modului cum se amenajeaza din punct de vedere urbanistic zona pietonala centrala a orasului, apoi s-a mers la Spitalul Judetean, in locul unde se lucreaza zi si noapte pentru finalizarea pana in luna decembrie a tuturor lucrarilor. Ulterior, ziaristii au vazut si o locatie din municipiu unde se reabiliteaza un fost sit industrial poluat si, in final, a fost vizitata si o microintreprindere. Conferinta de presa a fost organizata la sediul CJ Covasna si a avut loc in prezenta domnului Tamás Sándor – Presedintele Consiliul Judetean, a domnului Antal Árpád András, Primarul municipiului resedinta de judet si a domnului Simion Cretu, Director general ADR Centru.