Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Curs online privind Strategiile de Specializare Inteligentă (MOOC – Massive Open Online Course: Smart Specialisation Strategies)

31 oct. 2016

În perioada 16 ianuarie – 17 februarie 2017 se derulează un curs online privind dezvoltarea și implementarea strategiilor de specializare inteligentă la nivel regional sau național. Prin intermediul cursului, participanții vor fi îndrumați să dezvolte strategii de specializare inteligentă la nivelul regiunilor. Cursul este organizat de École Polytechnique Fédérale de Lausanne, de BAKBASEL și de Platforma de Specializare Inteligentă (Smart Specialisation Platform).


Proces de descoperire antreprenoriala la Brasov pentru industriile aeronautica si a lemnului

28 oct. 2016

ADR Centru a organizat recent la sediul Camerei de Comert si Industrie Brasov, sesiuni de discutii cu reprezentantii grupurilor tematice pentru elaborarea documentului de planificare Concept Note Regional. Acest document strategic este important pentru implementarea Axei Prioritare 1 – Promovarea transferului tehnologic prin POR 2014-2020. Prin intermediul acestei Axe Prioritare se vor finanta activitatile specifice pentru dezvoltarea entitatilor de inovare si transfer tehnologic, implicit si a centrelor de competenta, in concordanta cu Strategia Nationala de Cercetare, Dezvoltare si Inovare si cu Strategia de Specializare Inteligenta a Regiunii Centru.
Aceste intalniri de lucru s-au axat pe dezvoltarea industriei aeronautice, dar si pe silvicultura, prelucrarea lemnului si industria mobilei. Peste 40 de reprezentanti ai mediului universitar, ai mediului privat si ai autoritatilor publice locale au discutat despre posibilitatile de crestere in aceste sectoare, atat de diferite, dar atat de bine reprezentate in peisajul social-economic brasovean, in cadrul ultimei intalniri de lucru din suita organizata pentru elaborarea Concept Note-ului Regiunii Centru.Simpozion economic româno-austriac pe tema infrastructurii de transport

12 oct. 2016

In 18 octombrie 2016 o delegație de firme austriece din domeniul infrastructurii de transport va vizita România pentru a se informa despre posibilitățile de colaborare, proiecte și investiții din domeniul infrastructurii de trasport pentru drumuri și calea ferată. Printre acestea se numără reprezentanți ai multor companii austriece de renume.


S-a lansat apelul de proiecte "Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală - orașe/municipii cu populație de peste 20.000 locuitori" din cadrul Programului Operațional Capital Uman

12 oct. 2016

În data de 3 octombrie 2016 Ministerul Fondurilor Europene a lansat apelul de proiecte "Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locală - orașe / municipii cu populație de peste 20.000 locuitori" din cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara 5 Dezvoltarea Locala plasata sub Responsabilitatea Comunității (DLRC), Prioritatea de investiții 5.1 “Strategii de dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunităţii”.


Turismul si industria textila, analizate pentru elaborarea concept note-ului Regiunii Centru

07 oct. 2016

Problemele și soluțiile de îmbunătățire din domeniul turismului și balneoturismului, al industriei textile și a confecțiilor, activități economice care au impact major în dezvoltarea celor șase județe din Regiunea Centru, au fost abordate pe parcursul a două zile în cadrul sesiunilor de dezbateri organizate de către ADR Centru. Analize pe idei de proiecte pentru creșterea competitivității și dezvoltarea turismului și a balneoturismului au fost dezbătute în 04 octombrie 2016 la Miercurea Ciuc, iar la Sfântu Gheorghe, în 6 octombrie 2016, s-au dezbătut problemele din industria textilă și a confecțiilor, inclusiv propunerile de rezolvare a lor.Centrele Europe Direct au demonstrat ca numai educatia ofera sanse !

06 oct. 2016

In fiecare an, data de 5 octombrie este dedicata educatiei. Acum, cand suntem constienti de viitorul nostru si de rolul european al Romaniei, este clar ca educatia de calitate reprezinta cheia reusitei in viata. Multa lume spune ca prin educatie si cultura se defineste viitorul unei natiuni. Educatia este pilonul principal pe care se bazeaza intreaga constructie europeana, de aceea Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti si-a propus ca Ziua Mondiala a Educatiei sa constituie in acest an si Ziua Centrelor Europe Direct, celebrat prin suite de evenimente dedicate tinerilor si dascalilor, organizate la nivelul intregii Retele Nationale a Centrelor de Informare Europe Direct.


 
Detalii