Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Fonduri europene nerambursabile pentru Palatul Principilor Transilvaniei

24 mai. 2017

Azi, la Primaria municipiului Alba Iulia, a avut loc semnarea contractului de finantare pentru reabilitarea unei cladiri monument istoric emblematic pentru Romania: Palatul Principilor Transilvaniei. Edificiul va beneficia de investitii in valoare totala de peste 21,7 milioane lei, alocate prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5, destinata imbunatatirii mediului urban, respectiv prin Prioritatea de investitii 5.1 pentru ”Conservarea, protejarea, promovarea dezvoltarea patrimoniului natural cultural”. Contractul de finantare nerambursabila a fost semnat de catre domnii Mircea Hava, Primarul municipiului Alba Iulia, si Simion Cretu, Director general ADR Centru, dupa ce, vineri, a fost semnat si de catre doamna vice-prim ministru, Sevil Shaiddeh, Ministrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene. Astfel, pentru aceasta cladire monumentala din inima Cetatii Vauban, se vor atrage fonduri nerambursabile, provenind din FEDR si bugetul de stat, in valoare de peste 20,6 milioane lei.
 

Ansamblul Bisericii Fortificate din Saschiz beneficiaza de finantare pentru restaurare

23 mai. 2017

Ansamblul Bisericii Fortificate Saschiz, una dintre cele sapte biserici de acest gen din Romania incluse in patrimoniul mondial UNESCO, va obtine peste doua milioane lei finantare nerambursabila pentru executarea de lucrari de reparatii si conservare. Azi, 22.05.2017, la Alba Iulia, reprezentantul Parohiei Evanghelice Saschiz, domnul Johannes Halmen, alaturi de domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finantare nerambursabila, prin Programul Operational Regional 2014-2020.  

9 Mai 2017 – e ziua noastră, ziua Europei!

09 mai. 2017

Ziua de 9 Mai e o zi a bucuriei de a fi împreună, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii UE. Poate fi definită ca ziuă a cetăţenilor unei ”Europe Unite”, construită de-a lungul deceniilor, cetățeni uniți în diversitatea garantată fiecărei națiuni. Având în vedere scopul Centrului de informare Europe Direct Regiunea Centru, din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru, de a îmbunătăți nivelul de informare a cetățenilor din Regiunea Centru, în data de 9 mai 2017 s-a organizat la sediul ADR Centru un eveniment de premiere a elevilor care au participat la concursul de eseuri „Societate românească, societate europeană”. Detalii

Peste 700 de oameni au răspuns la provocare: au alergat și pe ploaie și pe soare!

05 mai. 2017

Desfășurat într-o zi cu vreme schimbătoare, în 5 mai 2017, Crosul Europei, ediția a IV-a, a strâns peste 1000 de oameni în inima Cetății Vauban din Alba Iulia, dintre care 702 au și luat startul ca și concurenți. S-a înregistrat cea mai mare prezență de până acum la acest gen de evenimente, prin care Centrele Europe Direct Regiunea Centru și Europe Direct Alba Iulia sărbătoresc Ziua Europei. Ediția din acest an, prin care organizatorii au dorit să sublinieze și beneficiile aduse României de cei 10 ani de când este stat membru al UE, a fost una plină de surprize, cu momente artistice și premii deosebite. Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, Fundaţia PAEM Alba și Primăria municipiului Alba Iulia, respectiv structurile gazdă ale Centrelor Europe Direct, au colaborat cu Consiliul Județean Alba, DJTS Alba și Liceul de Muzică și Arte plastice din Alba Iulia, la organizarea unui eveniment de excepție, derulat pe perioada a peste 4 ore, cu participanți din toate colțurile țării, inclusiv din străinătate. Președintele Consiliului Județean Alba, domnul Ion Dumitrel, a fost chiar prezent la startul întrecerii, urmărind cu atenție cum au evoluat sportivii în cursa lor.

Detalii