Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Fonduri europene pentru creșterea eficienței energetice la o clădire aparținând Jandarmeriei Române

27 mar. 2018

 • IJJ Sibiu este beneficiarul unui contract peste un milion euro, prin Programul REGIO 2014-2020

În județul Sibiu se investește susținut pentru îmbunătățirea eficienței energetice și pentru reducerea consumurilor nejustificate de energie. Astăzi, la Alba Iulia, a fost semnat contractul de finanțare nerambursabilă prin care se atrag fonduri europene pentru reabilitarea clădirii principale a Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) din Sibiu. Prin Axa Prioritară 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020, Prioritatea de investiții 3.1B, se vor aloca peste 5,6 milioane lei, în valoarea totală, pentru finanțarea proiectului ”Creșterea eficienței energetice a pavilionului principal aparținând IJJ Sibiu”. Astfel, în urma semnării acestui contract, IJJ Sibiu devine prima unitate din cadrul Jandarmeriei Române care beneficiază de fonduri gestionate la nivel regional pentru reabilitare energetică. Contractul a fost semnat la sediul ADR Centru, de către colonel Costel-Daniel Dogaru, Inspector șef al IJJ Sibiu și Simion Crețu, directorul general ADR Centru, în prezența Lt-col Marian Brâncoveanu, Împuternicit Adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române și a Comisarului șef Paul-Vasile Zai, consilier al Ministrului de Interne. Cel puțin trei mari beneficii vor apărea în scurt timp de la implementarea proiectului la această unitate, respectiv diminuarea cu cel puțin 50% a emisiilor în atmosferă a gazelor cu efect de seră, reducerea consumului anual de energie primară cu cel puțin 40% față de consumul actual și implementarea unui sistem alternativ de producere a energiei din surse regenerabile la UM 0815, care poartă și numele Generalului de brigadă ”Mihail Rasty”.


Reducerea costurilor energetice la doua unitati medicale din judetul Brasov prin proiecte europene de reabilitare termica

20 mar. 2018

Inca doua proiecte de finantare prin Programul Operational Regional 2014-2020, destinate imbunatatirii gestionarii energiei si reducerii consumurilor din Regiunea Centru, au fost semnate azi, 20.03.2018, la sediul Consiliului Judetean Brasov, avand ca beneficiar direct aceasta institutie reprezentativa pentru judetul Brasov, iar ca beneficiari indirecti, pacientii si medicii de la Spitalul de Ginecologie din Brasov si de la Unitatea de Pneumoftiziologie Sanpetru. Azi, presedintele Consiliului judetean brasovean, Adrian Vestea si directorul general ADR Centru, Simion Cretu, au semnat contractele de finantare pentru proiectele ”Modernizare, dotare si eficientizare energetica a corpului S+P+7+M si corp extindere (de legatura) existent intre corpul nou si corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie ”Dr. I.A. Sbarcea” Brasov” si ”Reparatii capitale, modernizare si eficientizare energetica a Unitatii de Asistenta medico-sociala de Pneumoftiziologie Sanpetru”, proiecte a caror valoare totala cumulata este de peste 35 milioane lei. Cele doua cereri de finantare sunt finantate prin Prioritatea de Investitii 3.1.B ce vizeaza sprijinirea eficientei energetice in cladirile publice si peste 24,5 milioane lei din suma totala reprezinta fonduri nerambursabile alocate prin Programul REGIO 2014-2020.