Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Discuții despre potențialul de dezvoltare al Regiunii Centru și perspectivele economice

30 iul. 2018

În ultima zi din luna iulie va avea loc la Alba Iulia cea de-a doua întâlnire trimestrială între reprezen-tanții decizionali ai Regiunii Centru, președinții a șase consilii județene, alături de cei șase primari ai municipiilor reședință de județ și de primarii nominalizați să reprezinte orașele și comunele din fieca-re județ din regiune. Cei 24 de membri ai CDR Centru invitați, vor dezbate subiectele propuse de către ADR Centru pe Ordinea de zi a ședinței, punând accent pe stadiului proiectelor depuse și derulate la nivel județelor, dar și perspectivele de dezvoltare economice regionale, ce se pot încadra în direcțiile de finanțare prevăzute pentru perioada 2021-2027 de Comisia Europeană. Detalii

Fondurile REGIO atrase in Regiunea Centru, exemple de buna practica pentru dezvoltarea comunității

20 iul. 2018

Timp de patru zile, in perioada 17-20 iulie, o delegatie a membrilor comisiilor de specialitate de pe langa Comitetul Regional de Dezvoltare al Regiunii Centru, Republica Moldova, a vizitat mai multe obiective si proiecte Regio de succes din Regiunea Centru. Prima vizita s-a desfasurat in judetul Sibiu, in 17 iulie, a doua a fost in Alba, in 18 iulie, ziua de joi fiind dedicata judetului Mures, iar pe traseul de intoarcere catre casa, au fost parcurse puncte de interes din judetele Brasov si Covasna. Evenimentele au fost organizate in baza parteneriatului dintre ADR Centru-Romania si ADR Centru-Moldova, cu implicarea directa a GIZ Moldova, pentru 30 reprezentanti de nivel ministerial, de raion si din cadrul administratiei comunale, insotiti de reprezentantii ADR Centru din Republica Moldova.

Lansare apel de proiecte pentru achiziția de ambulanțe

06 iul. 2018

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat varianta finală a Ghidului specific pentru apelul de proiecte P.O.R./2018/8/8.1/8.2/1-Ambulanţe, din cadrul Axei Prioritare 8 „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale” a Programului Operațional Regional 2014-2020.


Lansare apel de proiecte pentru mobilitatea urbană în municipiile reşedinţă de județ

03 iul. 2018

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat varianta finală a Ghidului specific pentru apelul de proiecte POR/2018/4/4.1/2/proiecte nefinalizate din cadrul Axei Prioritare 4 „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de Investiții 4.1 – Mobilitate urbană a Programului Operațional Regional 2014-2020.