Localizare pe harta

Evenimente ADR Centru

Investitii Regio in doua statiuni turistice din regiunea Centru

29 ian. 2019

La sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Fülöp László Zsolt, primarul orasului Sovata, si domnul Scumpu Lucian Gligor, primarul comunei Bazna, au semnat, impreuna cu domnul Simion Cretu, director general ADR Centru, doua contracte de finantare in cadrul Axei Prioritare 7 a programului REGIO 2014-2020, prin care vor fi alocate sume totale cumulate de peste 23,5 milioane lei pentru investitii dedicate dezvoltarii durabile a turismului. La Sovata-Mures, vorbim de reabilitarea a mai mult de 5,4 km strazi, prin proiectul ”Modernizare strazi urbane in orasul Sovata”, iar in statiunea din judetul Sibiu este vorba de modernizarea a 2,4 km strazi, pentru ”Dezvoltarea economica a statiunii balneoclimatice Bazna”.  

Proiectul „România Metropolitană” - Prioritizarea proiectelor majore pentru aglomerările urbane din Regiunea Centru

22 ian. 2019

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri a României, Banca Mondială împreună cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România (FZMAUR) a lansat Proiectul „România Metropolitană”, și a identificat o serie de proiecte cu impact metropolitan pentru București și cele 40 de reședințe de județ din România.

Cetățenii și actorii locali sunt invitați să se implice în ierarhizarea acestor proiecte. Această activitate face parte din campania „Alege prioritățile orașului tău” și își propune identificarea celor mai importante proiecte metropolitane pentru comunitatea locală. Ierarhizarea proiectelor poate fi realizată prin accesarea chestionarului de la linkul următor: https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk . Campania este desfășurată în perioada 18 ianuarie - 22 martie 2019.
Detalii

Oportunitate de finanţare prin Programul URBACT III

22 ian. 2019

În cadrul Programului URBACT III, în perioada 7 ianuarie – 17 aprilie 2019, este deschis apelul pentru Rețelele de Planificare. Rețelele de Planificare reprezintă unul dintre cele trei tipuri de proiecte dezvoltate ale programului, alături de Rețelele de Implementare și Rețelele de Transfer.
În data de 12 februarie 2019, Punctul National URBACT organizează un eveniment de informare pe această temă. Evenimentul va avea loc la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice din Municipiul București, Bd. Libertății nr. 16, Latura Nord, Sector 5.


BRANDENBURG și TRANSILVANIA - un parteneriat de succes!

17 ian. 2019

ADR Centru susține cooperarea inter-regională în spirit european. 
Reprezentanța Landului Brandenburg în Regiunea Centru și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în cooperare cu Forumul Cultural German, având susținerea Ministerului pentru Justiție, pentru Europa și Protecția consumatorului din Landul Brandenburg, au realizat o expoziție de materiale comune, româno-germane, pentru a ilustra bunele relații dintre două regiuni europene. După ce exponatele au călătorit în Landul Brandenburg și în centrul Transilvaniei, Ambasada Germaniei din România a organizat un eveniment deosebit de prezentare a expoziției ”Două regiuni în Europa: Landul Brandenburg și Regiunea Centru”, în data de 16 ianuarie, la București. Patronat de Excelența Sa domnul Ambasador Cord Meier-Klodt, evenimentul a reunit peste 50 de invitaţi, care au discutat despre aspectele comune, dar și diferite, între cele două regiuni din Germania și România, dar și despre parteneriatul lor unic, bazat pe valorile europene Detalii