ADR Centru anunta lansarea unui nou proiect de dezvoltare a capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana din Regiunea Centru

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru organizeaza in data de 7 Aprilie 2011, la Alba Iulia, conferinta de lansare a proiectului “Creşterea capacitaţii personalului din administraţia publica locala şi judeţeana de a furniza servicii publice de calitate şi de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru” – 15612, finantat din Fondul Social European, prin intermediul Programului Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

Coordonat de catre Agenţia pentru Dezvoltare Regionala Centru si implementat in parteneriat cu Consiliul Judetean Alba, proiectul vizeaza intarirea capacitaţii instituţionale a autoritaţilor administraţiei publice locale şi judeţene din Regiunea Centru, imbunatatind astfel competentele personalului implicat in dezvoltarea de proiecte si programe dar mai ales a personalului direct implicat in accesarea fondurilor europene.

„Experienta noastra in derularea Programului Operational Regional 2007-2013 ne-a aratat ca autoritaţile administraţiei publice locale din Regiunea Centru au inca nevoie de sprijin, in special pentru perfectionarea personalului care lucreaza in implementarea proiectelor finantate din fondurile structurale dar si pentru a gestiona o gama variata de procese care pleaca de la planificarea dezvoltarii, structurarea prioritatilor, scrierea si ulterior implementarea proiectului. Pornind de la aceasta premisa, in cursul anului 2009, impreuna cu Consiliul Judetean Alba, am depus in cadrul PO DCA, un proiect care prevede furnizarea de cursuri de perfectionare in domeniile Managementul proiectelor, Achizitii publice si Director program, pentru 360 de functionari publici si personal contractual din administratia publica locala si judeteana din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Proiectul a fost aprobat pentru finantare la inceputul anului 2011 iar acum ne bucuram sa putem anunta lansarea acestuia, in cadrul conferintei din 7 aprilie” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru

Nucleul activitatilor proiectului va consta in furnizarea de cursuri de instruire si perfectionare centrate asupra dezvoltarii competenţelor şi creşterii performanţelor personalului din cadrul administraţiei publice locale şi judeţene din cele sase judete componente ale Regiunii Centru, in ceea ce priveşte elaborarea de planuri, strategii şi programe de dezvoltare, scrierea de proiecte, managementul ciclului de proiect si achiziţii publice. Beneficiarii directi ai proiectului vor fi 360 de functionari publici si personal contractual din administratia publica locala si judeteana din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu care vor beneficia de cursuri de perfectionare in trei domenii: Managementul proiectelor, Achizitii publice si Director program. Proiectul se va derula pe perioada a 18 luni incepand cu luna martie 2011.

Evenimentul de lansare a proiectului va avea loc in data de 7 Aprilie 2011, incepand cu ora 12.00, in sala de conferinte a Hotelului Parc, str. Primaverii nr. 4, Alba Iulia.