ADR Centru sprijina autoritatile si investitiile private

Pe parcursul a patru zile reprezentantii ADR Centru sunt la dipozitia IMM-urilor din judetele Covasna si Alba care participa la targurile de investitii organizate de catre judetele mentionate. Reprezentantii ADR Centru pun la dispozitia celor interesati informatii legate de finantarile disponibile in prezent prin Agentie, informatii legate de fondurile nerambursabile ce se deruleaza prin programele Phare si prin Programul Operational Regional (POR).

Pe perioada 27-29 martie in judetul Covasna, la Sala Sporturilor din Sfantu Gheorghe sunt organizate o serie de conferinte si de expozitii cu tema „3 INVEST – Posibilitati de investiii in judetul Covasna”. Scopul acestui eveniment este de a informa atat autoritatile locale cat si sectorul antreprenorial privat de modul in care se pot accesa fondurile administrative. Pe parcusul zilei de 27.03.2008 standul ADR Centru, situat in apropierea celui organizat de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, s-a bucurat de un real interes din partea intreprinzatorilor privati care au participat la eveniment. Peste 50 de potentiali beneficiari ai finantarilor nerambursabile au vizitat standul ADR Centru intr-o singura zi si au primit materiale ce contineau informatii referitoare la finantarile disponibile care se deruleaza prin agentie. Evenimentul s-a bucurat si de prezenta domnului Laszlo Borbely, ministrul MDLPL precum si a directorului general Gabriel Friptu din cadrul Autoritatii de Management al POR, care au apreciat standul Agentiei. Un numar de 30 de expozanti au participat cu oferta de produse si servicii furnizate de catre fimele si institutiile pe care le reprezinta la acest targ.

„Dorim sa fim cat mai aproape de autoritatile publice si de intreprinzatorii privati din Regiunea Centru, pentru a se putea absorbi in procent cat mai mare fondurile nerambursabile disponibile, pe care le deruleaza ADR Centru. Stam la dispozitia potentialilor beneficiari atat prin acest tip de deplasare la solicitarea colaboratorilor, prin seminarii, prin site-ul agentiei care este actualizat permanent, cat si prin contact direct si suport prin expertii nostri, care pot oferi informatii utile tuturor potentialilor beneficiari, pe toata durata programului, la sediul Agentiei,” a declarat Simion Cretu, Director general ADR Centru.

Tot cu scopul de a informa potentialii beneficiari, ADR Centru va participa si la „InvestAlba – Targul de investitii” organizat pe perioada 28-30 martie in Parcul Cetate din Alba Iulia. Informatiile referitoare la conditiile si criteriile de eligibilitate pe proiectele ce pot fi depuse spre finatare la ADR Centru sunt expuse pe standul agentiei prin diverse materiale informative. Prin participarea la Targul de investitii "InvestAlba", ADR Centru isi propune sa creeze un cadru optim pentru stabilirea unor contacte specifice potentialului economic al judetului Alba, sa promoveze investitiile de succes, precum si sa ofere o platforma solida pentru dezvoltarea proiectelor intreprinzatorilor privati. Potentialii beneficiari invitati sa participe la acest eveniment sunt oameni de afaceri din diverse domenii dar si reprezentanti ai ambasadelor, cluburilor oamenilor de afaceri precum si delegatii din mediul economic din Ungaria, Franta, Austria, Olanda, Germania si China.

Alba Iulia
28.03.2008