Ce fonduri sunt disponibile pentru investitii in domeniul turismului?

Este principala intrebare adresata reprezentantilor ADR Centru si ai Centrului Europe Direct Regiunea Centru, prezenti timp de doua zile la Targul National de Turism Rural de la Albac. Care sunt activitatile finantate si in ce conditii se acorda finantarile, au fost alte subiecte prezentate si dezbatute de cei prezenti la targ. Peste 350 de persoane au vizitat standul ADR Centru si au participat la seminariile sustinute de catre reprezentantii institutiei.

In perioada 6-7 septembrie 2014, reprezentantii Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru au participat la Targul National de Turism Rural de la Albac cu un stand bogat in publicatii referitoare la drepturile si oportunitatile de care pot beneficia tinerii si adultii din judet. Alaturi de reprezentantii ADR Centru, la cea de a X-a editie a Targului National de Turism Rural de la Albac au participat cu stand propriu asociatii de profil (ANTREC Alba, Albamont, Trascau Corp, etc), agentii de turism, firme de transport sau care ofera turistilor servicii de agrement, dar si comune care au promovat unitatile de cazare si atractiile turistice din arealul comunei: Albac, Almasu Mare, Avram Iancu, Horea, Vidra din Alba si Panaci din Suceava.

De asemenea, sambata, 6 septembrie, incepand cu ora 14, reprezentantii ADR Centru au sustinut un seminar de informare in cadrul caruia au prezentat celor interesati oportunitatile de finantare nerambursabila disponibile in domeniul turismului in perioada 2014-2020. Pe parcursul acestui seminar au mai fost prezentate serviciile furnizate de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru, cateva proiecte de succes implementate prin programele derulate de catre ADR Centru, dar si alte proiecte ce sustin dezvoltarea economica a Regiunii. Toate aceste informatii le puteti gasi in prezentarile de mai jos.

”Ca urmare a invitatiei transmise de Consiliul Judetean Alba si Primaria Albac, am considerat ca este oportun sa venim in sprijinul cetatenilor prin participarea noastra la acest targ, unicul targ de turism rural din Transilvania. Fiind un eveniment care se adreseaza deopotriva profesionistilor din sectorul turistic, dar si cetatenilor din zona si turistilor, consideram ca prin intermediul acestui eveniment, ADR Centru si Centrul Europe Direct Regiunea Centru au venit in sprijinul participantilor oferind informatii si materiale utile, dar si exemple de proiecte de succes”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

”Va ascultam, va informam, va sprijinim” este menirea principala a Centrului Europe Direct. Prin intermediului Centrului, cetatenii din Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu pot afla informatii despre locuri de munca disponibile, oportunitatile de finantare nerambursabile, drepturile pe care le au daca vor sa munceasca, sa calatoreasca sau sa studieze in alte state membre, dar si despre activitatatile institutiilor Uniunii Europene. Va amintim ca ne puteti adresa intrebari de luni pana vineri, intre orele 8-16, la Sediul ADR Centru din Alba Iulia, str. Decebal, nr. 12. la tel 0358/403121, sau ne puteti transmite un e-mail la europedirect@adrcentru.ro.