Centrele Europe Direct au demonstrat ca numai educatia ofera sanse !

In fiecare an, data de 5 octombrie este dedicata educatiei. Acum, cand suntem constienti de viitorul nostru si de rolul european al Romaniei, este clar ca educatia de calitate reprezinta cheia reusitei in viata. Multa lume spune ca prin educatie si cultura se defineste viitorul unei natiuni. Educatia este pilonul principal pe care se bazeaza intreaga constructie europeana, de aceea Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti si-a propus ca Ziua Mondiala a Educatiei sa constituie in acest an si Ziua Centrelor Europe Direct, celebrat prin suite de evenimente dedicate tinerilor si dascalilor, organizate la nivelul intregii Retele Nationale a Centrelor de Informare Europe Direct.

Deoarece rolul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru la nivelul intregii retele este dat de anvergura regionala a structurii sale gazda, ADR Centru, in regiunea noastra s-au organizat azi, 5 octombrie, o serie de evenimente care au reflectat importanta cunoasterii si beneficiile educatiei, valorificate prin cultura. Concret, pe ritmuri muzicale, prin culoare si arta dramatica, elevii si profesorii indrumatori de la Liceele de Arta din municipiile Alba Iulia, Targu Mures si Sibiu, au atras atentia, intr-un fel unic, asupra cresterii calitatii in educatie pentru a intari legatura dintre oameni si pentru a-i aduce aproape de frumos, de invatamant, de cunoastere.

Peste 500 de elevi au participat la evenimentele realizate de Centrul Europe Direct Regiunea Centru din cadrul ADR Centru, sustinute in locatii care au oferit publicului posibilitatea de a vedea un alt gen de ”lectii deschise”, fiind astfel deschisa o poarta culturala catre invatamantul de calitate. Acolo unde tinerii se bucura de atentie, de audienta, de prezenta parintilor, a colegilor si a concetatenilor, acolo se poate face si scoala. In aceasta zi de miercuri Liceele de Arta din Sibiu si Targu Mures, dar si Alba Mall, au rasunat de acorduri muzicale si arta a cucerit cetatenii ce au participat alaturi de noi, de dascali si de elevi la aceste evenimente.

”Este pentru prima data cand ADR Centru organizeaza un astfel de eveniment triplu, concomitent in trei locatii, din trei judete diferite. Dar, cu siguranta, nu este ultimul, deoarece am vazut bucuria din ochii copiilor, am vazut multumirea din ochii dascalilor, am vazut incredere in ochii parintilor. De la ora 10, pana la ora 14, grupurile de elevi din cele trei licee din regiunea noastra au incercat sa ne arate tuturor ceea ce au dobandit pe parcursul anilor de studiu, cum educatia ne diferentiaza si ne da o sansa in plus, ne ajuta sa ne dezvoltam, sa ne facem prieteni si sa cucerim lumea din jurul nostru. Stim ca tineretul reprezinta sansa pe care o are Romania si Regiunea Centru si stim ca noi trebuie sa valorificam fiecare oportunitate pentru a constientiza rolul pe care il are educatia in dezvoltarea societatii, in general. Pe de o parte, activitatea noastra implica sustinerea potentialilor beneficiari de fonduri europene, pentru a investi in sectoarele care aduc crestere economica si investitii, inclusiv in infrastructura educationala, dar pe de alta parte ne concentram atentia si pe cresterea coeziunii interne a societatii, prin faptul ca incercam sa aducem Europa cat mai aproape de cetatenii din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Pe langa bucuria oferita de momentele artistice, cetatenii prezenti au primit numeroase materiale informative si obiecte promotionale din partea CIED Regiunea Centru. Evenimentele desfasurate sub denumirea ”Educatia ofera sanse – Ziua Centrelor Europe Direct” au fost marcate prin diverse activitati la nivelul intregii tari de toate Centrele Europe Direct din Romania, iar pentru organizarea acestor evenimente, Centrul de Informare Europe Direct ADR Centru a beneficiat de sprijinul Inspectoratelor Scolare Judetene si al liceelor din fiecare municipiu, precum si de colaborarea Alba Mall.

Alba Iulia,06.10.2016