Cetatenii germani sunt din nou invitati sa descopere frumusetile Regiunii Centru

Timp de doua zile, 1 si 2 septembrie 2012, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru va prezenta Regiunea Centru locuitorilor Landului Brandenburg din Germania. Informatiile despre atractiile turistice si potentialul socio-economic al Regiunii vor fi oferite germanilor in cadrul evenimentului ”Zilele Brandenburg 2012” care se va desfasura in localitatea Lübbenau/Spreewald. Standul Regiunii Centru, care se afla la a doua participare de acest fel, este gazduit in sectiunea speciala dedicata partenerilor acestui land german, langa standurile a trei regiuni poloneze, in imediata apropiere a centrului de presa. Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, domnul Matthias Platzeck, va vizita aceste standuri in cursul zilei de sambata, 1 septembrie 2012.

Peste 100.000 de vizitatori sunt asteptati sa participe la aceasta a XIII-a editie a evenimentului ”Zilele Landu-lui Brandenburg-2012” – Brandenburg Tag, iar standul Regiunii Centru este amplasat chiar in zona centrala a orasului gazda, Lübbenau. Expertii ADR Centru vor prezenta oportunitatile, atractiile deosebite si traditiile din regiune, expunand materialele de prezentare ale celor sase judete – Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si mai multe brosuri informative furnizate de MDRT. Astfel, publicul german se va documenta cu privire la dezvoltarea vietii economico-sociale in Regiunea Centru si va obtine multe informatii despre posibilitatile de investitii si de petrecere a timpului liber in regiunea noastra, marea majoritate a materialelor de informare si promovare fiind editate in limba germana.

”Prin participarea la aceasta manifestare dorim sa atragem cat mai multi turisti din Germania in regiunea noastra. De asemenea, un obiectiv foarte important este dezvoltarea schimbului de informatii si, in acelasi timp, de prezentare a posibilitatilor de investitii in Regiunea Centru, ca sa sustinem activitatile de parteneriat derulate de factorii de decizie politico-administrativa. Suntem onorati de faptul ca domnul Matthias Platzeck, Ministrul Presedinte al Landului Brandenburg, acorda o mare importanta relatiilor noastre bilaterale si am identificat impreuna, in ultimii ani, mai multe metode prin care s-ar putea concretiza proiectele noastre viitoa-re, fie in domeniul dezvoltarii oraselor cu centre istorice, fie in domeniul utilizarii eficiente a energiilor regene-rabile, precum si pe alte paliere. Prin schimbul de informatii, prin promovarea oportunitatilor noastre si benefi-ciind de sprijinul partenerilor germani, vom putea fundamenta atragerea, in anii urmatori, de fonduri neram-bursabile pentru dezvoltare regionala”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.