Cine si cum sprijina dezvoltarea IMM-urilor in Regiunea Centru?

Cine si cum ofera sprijin firmelor pentru dezvoltarea propriilor afaceri!? Care sunt informatiile necesare!? Intrebari al caror raspuns reprezinta subiectele discutate in cadrul unui seminar de informare ce va fi organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala CENTRU, in parteneriat cu Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Sibiu. Seminarul „Cum sprijinim dezvoltarea IMM-urilor?” va avea loc la sediul CCIA Sibiu, in data de 22 octombrie 2009, incepand cu ora 9,30 si va aduce la aceeasi masa reprezentanti ai structurilor de sprijin pentru afaceri si ai firmelor private din Regiunea Centru.
Peste 80 de invitati, reprezentanti ai firmelor private, ai administratiei publice locale si ai camerelor de comert sunt invitati sa participe la seminarul organizat de ADR Centru si sa aduca in discutie problemele cu care se confrunta, serviciile disponibile si solutiile posibile pentru depasirea acestor probleme. Regiunea Centru, prin Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, alaturi de autoritatile locale si institutiile specializate in oferirea de servicii de sprijin pentru intreprinderi, isi vor prezenta contributia si serviciile pe care le ofera pentru sustinerea cresterii competitivitatii economice a firmelor.

„Acum, la nivel regional, o firma se confrunta atat cu globalizarea, cat si cu criza economica. Pentru a ramane pe piata, pentru a-si dezvolta gama de servicii, pentru a obtine profit si a crea locuri de munca, firmele din Regiunea Centru trebuie sa faca fata competitiei tot mai accentuate de pe piata locala, regionala, europeana sau mondiala. Nevoia de inovare si de crestere a valorii adaugate a produselor si serviciilor locale sunt esentiale pentru mentinerea firmelor pe piata, iar un rol important in acest proces il au structurile de sprijin pentru afaceri” a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin organizarea seminarului „Cum sprijinim dezvoltarea IMM-urilor?” institutiile organizatoare isi propun sa informeze firmele private asupra serviciilor si structurilor de sprijin create pentru a ajuta intreprinderile din Regiunea Centru. O mai buna colaborare intre autoritati si mediul de afaceri, surse de informatii si metode de sprijin pentru intreprinzatori, sunt alte obiective ce vor fi atinse prin participarea la acest seminar. Programele de finantare nerambursabile active, consultanta in elaborarea si depunerea de proiecte, oferta de servicii de transfer tehnologic si inovare, incubarea afacerilor si alte tipuri de servicii oferite de Camerele de Comert, autoritatile locale, universitatile si ONG-urile din Regiunea Centru vor fi prezentate pe parcursul celor cinci ore propuse pentru desfasurarea seminarului.

Pornind de la importanta mediului de afaceri regional pentru dezvoltarea unei economii regionale sanatoase si de la nevoile identificate in interiorul mediului de afaceri din Regiunea Centru, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru a demarat, proiectul BISNet Transylvania. Finantat de Comisia Europeana, in cadrul Programului Cadru pentru Competitivitate si Inovare, ADR Centru, alaturi de alte 6 institutii partenere, au devenit membre in cadrul celei mai mari retele din Europa, Enterprise Europe Network pentru a oferi servicii de informare si consultanta pentru intreprinderi.

Prin proiectul mai sus amintit a fost creata Reteaua de Sprijin in Afaceri si Inovare pentru IMM-urile din Transilvania „BISNet Transylvania”, prin intermediul careia se ofera o gama larga de servicii gratuite de consultanta. Astfel, intreprinderile beneficiaza de oportunitatea de a indentifica potentiali parteneri de afaceri in Europa, potentiali furnizori de tehnologie pentru domenii specializate, precum si de posibilitatea promovarii pe piata europeana a tehnologiilor produse in regiune. Accesul la informatii din domeniul politicilor europene, al legislatiei europene de interes pentru mediul de afaceri, informatii si asistenta specializata cu privire la programele si oportunitatile de finantare existente in domeniul cercetarii, inovarii si dezvoltarii afacerilor; sprijinul in vederea participarii IMM-urilor la targuri si evenimente de promovare organizate de institutii similare din Europa, sunt alte avantaje si servicii ce pot fi obtinute gratuit prin intermediul acestei retele de catre IMM-urile din Regiunea Centru.

Pentru a afla mai multe informatii despre serviciile si structurile de sprijin din Regiunea Centru si despre modul in care puteti beneficia de ele, sunteti asteptati, joi, 22 octombrie 2009, la Sibiu, la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu, Str. Telefoanelor, nr.1. Pentru mai multe detalii puteti contacta Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, www.adrcentru.ro si Camera de Comert, Industrie si Agricultura Sibiu.