Forul decizional al Regiunii Centru reunit la Alba Iulia

Marti, 15 iulie 2014, reprezentantii Regiunii Centru se intrunesc la Alba Iulia pentru a decide viitoarele directii de dezvoltare ale regiunii, in special atragerea de fonduri nerambursabile. Sedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regionala Centru va avea loc la Hotel Parc, incepand cu ora 11,00. La sedinta orga-nizata de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru vor participa presedintii celor sase consi-lii judetene din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, precum si primarii nominalizati ca reprezentanti ai municipiilor, ai oraselor si comunelor din fiecare judet.

Primul proiect de hotarare propus pe agenda sedintei vizeaza aprobarea Raportului executiei bugetare al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru pe anul 2013, alaturi de Bilantul contabil pe 2013, urmat de Raportul Comisiei de cenzori. Cel de-al doilea punct al agendei Ordinii de zi propune spre analiza si aprobare Raportul de activitate al CRESC Centru pe anul 2013. Planul de Dezvoltare al Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020 (PDR Centru) a fost definitivat si va fi supus dezbaterii si aprobarii celor prezenti. Dupa supunerea la vot a acestor proiecte de hotarare, factorii decizionali ai Regiunii Centru vor dezbate in vederea avizarii Acordul Cadru de delegare a atributiilor privind implementarea Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice. Cele doua programe de atragere a fondurilor nerambursabile derulate de catre ADR Centru la nivel regional, POR si POSCCE, vor fi supuse analizei participantilor la sedinta in privinta rezultatelor obtinute, a problemelor identificate si a lectiilor invatate. Viitoarele directii de dezvoltare, precum si fondurile alocate la nivelul Regiunii Centru pentru perioada 2014-2020, dar si proiectele relevante la nivel local si regional pentru care este nevoie de finantare nerambursabila, sunt alte tematici ce vor fi abordate de catre reprezentantii Regiunii.

„Unul dintre subiectele importante de pe ordinea de zi a sedintei este Planul de Dezvoltare Regionala al celor sase judete din Regiunea Centru, Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Viitorul Program Operational Regional 2014-2020, va fi discutat de catre toti cei prezenti pentru a putea eficientiza utilizarea resurselor de care dispunem si asigura o mai buna absorbtie a fondurilor nerambursabile. De asemenea, factorii de decizie ai Regiunii Centru vor fi informati asupra stadiului proiectelor depuse in acest an, pentru reabilitarea unitatilor de invatamant in urma realocarii de fonduri europene. Noi, toti cei prezenti la aceasta sedinta, vom incerca sa stabilim un cadru de referinta care sa ne sustina in pregatirea dezvoltarii unitare a regiunii, sa avem o abordare realista ca directii de dezvoltare regionala pe viitor si, in acelasi timp, sa incercam pe cat posibil sa prevenim eventuale probleme in derularea proiectelor beneficiarilor“, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Ordinea de zi a sedintei mai supune atentiei celor prezenti studiul privind ”Actualizarea evaluarii finale a POR 2007-2013”, precum si un studiu realizat la nivel regional privind comunitatile defavorizate. In vederea pregatirii viitoarelor linii de finatare a Uniunii Europene axate pe cercetare si inovare, va fi discutata de cei prezenti si necesitatea de a elabora la nivel regional o strategie privind specializarea inteligenta, printr-un proiect finantat de UE.

Pentru mai multe informatii referitoare la ordinea de zi si materialele sedintei, puteti accesa link-ul http://www.adrcentru.ro/lista.aspx?t=CDRSedinte