Inceperea cursurilor de perfectionare si specializare in ocupatiile manager de proiect, expert achizitii publice si director de program

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru anunta inceperea cursurilor de perfectionare si specializare in ocupatiile: Manager de proiect, Expert achizitii publice si Director de program. Cursurile au debutat in data de 27 octombrie la Alba Iulia, pentru specializarea Manager de proiect – judetul Alba. Sesiunile de perfectionare si specializare vor avea loc in fiecare dintre cele 6 judete ale Regiunii Centru, ca parte a proiectului “Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru” – cod SMIS 15612, proiect co-finantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013.

Proiectul este cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative 2007-2013 – codul SMIS 15612 si are ca scop dezvoltarea competentelor si cresterea performantelor personalului din cadrul administratiei publice locale si judetene in ceea ce priveste elaborarea de planuri, strategii si programe de dezvoltare, scrierea de proiecte, managementul ciclului de proiect, achizitii publice.
Durata de implementare a proiectul este de 18 luni, activitatile acestuia urmand a fi derulate in cele 6 judete componente ale Regiunii Centru: Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu. Grupul tinta al proiectului este format din 360 de functionari publici si personal contractual din administratia publica locala si judeteana din aceste 6 judete.
”Pe parcursul implementarii proiectului vor fi realizate 18 sesiuni de instruire si perfectionare in cele 6 judete ale Regiunii Centru, in ocupatiile manager de proiect, expert achizitii publice si director de program. Cursurile vor fi sustinute de personalul specializat al ADR Centru, Agentia fiind acreditata de catre Consiliului National de Formare Profesionala a Adultilor ca furnizor de formare profesionala in cele trei programe de formare anterior mentionate. Ca urmare a parcurgerii acestor cursuri si a promovarii examenului de absolvire, participantii vor obtine diplome de absolvire atestate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si Ministerul Educatiei. Cursantii vor beneficia de aceste servicii de instruire in mod gratuit, costurile de organizare urmand a fi suportate din bugetul proiectului”, a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 856.360 lei, din care 727.906 lei reprezinta valoare eligibila nerambursabila din Fondul Social European si 111.326,80 lei reprezenta valoarea nerambursabila din bugetul national.

Inscrierea la cursuri, vizualizarea graficului de desfasurare a cursurilor precum si alte informatii de interes privind proiectul “Cresterea capacitatii personalului din administratia publica locala si judeteana de a furniza servicii publice de calitate si de a contribui la dezvoltarea durabila a Regiunii Centru” pot fi consultate accesand pagina de internet a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru, www.adrcentru.ro , la sectiunea Proiecte regionale/proiect PO DCA/Oferta cursuri, sau in mod direct la coordonatele de contact, Laurentiu David – Expert programe in cadrul departamentului Dezvoltare programe Regionale al ADR Centru, Tel: +40 258 818 616, Fax: +40 258 818 613, Email: office@adrcentru.ro.