Inscrieti-va la concursul Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene

Daca reprezentati o autoritate nationala, regionala sau locala, ori un parteneriat public privat din Romania si ati colaborat la un proiect de succes care a condus la dezvoltarea economiei regionale, participati la acest concurs! Comisia Europeana ofera un premiu care recunoaste excelenta in cadrul antreprenoriatului, recunoaste si rasplateste initiativele remarcabile care sustin antreprenoriatul la nivel regional. Termenul limita de depunere a candidaturilor este 20 iunie 2012, iar dosarul complet se trimite la sediul Ministrul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, care este punctul national de contact.

Premiile se vor acorda la urmatoarele cinci categorii:

  1. Promovarea spiritului antreprenorial,
  2. Investitii in talente,
  3. Imbunatatirea mediului de afaceri,
  4. Sprijinirea internationalizarii afacerilor,
  5. Antreprenoriat responsabil si integrator.

Selectia candidaturilor depuse se va face in doua etape, prima de la nivel national si a doua, unde vor participa candidaturile selectionate din prima etapa, de nivel european. Castigatorii finali vor fi anuntati cu ocazia ceremoniei de acordare a premiilor, din luna noiembrie 2012 care va vea loc in Cipru. Candidaturile trebuie sa cuprinda urmatoarele: categoria de premiu la care se inscrie candidatul, un studiu de caz al proiectului – incluzand de exemplu, analiza situatiei, provocarile, strategia de solutii/afaceri creativa, punerea in aplicare, rezultatele si viitorul plan de punere in aplicare, sprijinul din partea unui politician local de nivel inalt, a unui intreprinzator sau profesor realizat printr-o scrisoare de recomandare, detaliile de contact ale candidatului si semnatura.
Se vor acorda puncte fiecarei candidaturi, in baza urmatoarelor criterii: originalitate si fezabilitate, impactul asupra economiei locale, imbunatatirea relatiilor partilor interesate locale, transferabilitate.

Candidaturile se vor trimite la adresa Directiei Generale Politici Industriale si Mediul de Afaceri, Calea Victoriei, Nr. 152, Sector 1, Bucuresti, Romania. Pentru mai multe informatii, puteti conctat reprezentantul ministerului, doamna Liliana Linculescu, Consilier superior in cadrul Ministrul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, Tel/fax: +40 21.202.52.90, E:mail: liliana_linculescu@minind.ro.

Pentru detalii referitoare la exemple de activitati premiate si studii de caz, punctajul acordat criteriilor de evaluare, formularul pentru inscrierea in competitie, puteti accesa documentele de mai jos.

Aceste materiale pot fi descarcate si de pe website-ul: www.minind.ro, sectiunea Premiile pentru Promovarea Intreprinderilor Europene. Pentru informatii complete despre premii, puteti accesa link-ul: http://ec.europa.eu/enterprise/policies/sme/best-practices/european-enterprise-promotion-awards/index_ro.htm.